Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MasterCard или Visa за пазаруване от чуждестранни сайтове

Featured Replies

Здравейте! Дайте съвет коя дебитна карта да си изкарам за пазаруване в чуждестранни сайтове. Каква е разликата между Mastercard и Visa? И към коя банка да се ориентирам. За сега съм се спряла на Debit MasterCard PayPass към ДСК, защото била нова :)

Здравейте! Дайте съвет коя дебитна карта да си изкарам за пазаруване в чуждестранни сайтове. Каква е разликата между Mastercard и Visa? И към коя банка да се ориентирам. За сега съм се спряла на Debit MasterCard PayPass към ДСК, защото била нова :)

И как така реши че е нова. Не е никак нова. По принцип - ЦКБ и ДСК Предлагат виртуални карти. Ако си се насочил към реална карта, имай в предвид че ако искаш да се разпореждаш електронно с парите си трябва да си притежател на тоукън или на универсален електронен подпис.

• Автор

ДСК имат и една Virtual Visa. Препоръчвам ти нея.

Ами дали има някаква такса допълнителна за нея... не ми се дават пари за още една.

И как така реши че е нова. Не е никак нова. По принцип - ЦКБ и ДСК Предлагат виртуални карти. Ако си се насочил към реална карта, имай в предвид че ако искаш да се разпореждаш електронно с парите си трябва да си притежател на тоукън или на универсален електронен подпис.

Ами така ми казаха от банката.

ePay също върши работа.

Ами дали има някаква такса допълнителна за нея... не ми се дават пари за още една.

Само стандартната такса за разплащателна сметка. Друго не съм плащал за нея.

За тая цел ползвам визите аз и съм доволен. Като банки ползвам уникредит и райфаизен. Въпрос на личен избор, знам ли.?

Редактирано от Nyarlathotep (преглед на промените)

• Автор

Добре сега се зарибих с тази виртуална Visa. Ако си я изкарам като втора карта към разплащателната ми сметка в банката ( имам една дебитна ) ще имам ли някаква такса за нея както има по принцип за втора дебитна примерно... не му разбирам но четох някъде че има такса.

Информацията я има в сайтовете на съответната банка.

https://dskbank.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/Individuals/cards/debit%20cards/virtualvisacard/

http://virtualcard.ccbank.bg/index.php?m=850

Иначе аз ползвам Visa Electpon на ЦКБ и съм доволен!

Добре сега се зарибих с тази виртуална Visa. Ако си я изкарам като втора карта към разплащателната ми сметка в банката ( имам една дебитна ) ще имам ли някаква такса за нея както има по принцип за втора дебитна примерно... не му разбирам но четох някъде че има такса.

Добре де, а като имаш дебитна за какво ти е и виртуалната?

Наясно съм, че има сайтове, които работят само с кредитни карти, но в последните две години ползвам само дебитната ми и нямам никакви спънки или отказани покупки затова, че не е кредитна картата.

А аз доста ползвам картата ми в интернет...

Добре де, а като имаш дебитна за какво ти е и виртуалната?

Наясно съм, че има сайтове, които работят само с кредитни карти, но в последните две години ползвам само дебитната ми и нямам никакви спънки или отказани покупки затова, че не е кредитна картата.

А аз доста ползвам картата ми в интернет...

Това е така, но зависи на коя банка е картата. Примерно дебитните карти Visa Electron на ОББ за една ст'инка не стават за онлайн разплащания - не се приемат никъде - поне до преди година беше така.

Трябва да се внимава и с таксите за превалутиране - при кредитните карти - ОББ и Райфайзен имат такива и при пазаруване във валута различна от тая на картата става неприятно

Така че трябва много хубаво да се прегледат условията на съответните банки.

За кредитна карта, която ще се ползва за пазаруване извън България, май най-добри условия имат Първа Инвестиционна - нямат такси за превалутиране  и кешбека им важи и за чужбина. За сравнение - на Райфайзен VISA-ите например са с 2% такса на покупка в друга валута, което е направо много и кешбека им не важи извън БГ. Основният недостатък на кредитните карти са големите годишни такси - ако не пазаруваш много и че по-трудно се издават.

С дебитни карти май е най-смислено - стига сайта да я приема. Аз имам една такава сметка само за покупки - превеждам с електронното банкиране само колкото трябва там и така е много сигурно - дори и да ти откраднат данните, няма какво да вземат.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Това е така, но зависи на коя банка е картата. Примерно дебитните карти Visa Electron на ОББ за една ст'инка не стават за онлайн разплащания - не се приемат никъде - поне до преди година беше така.Трябва да се внимава и с таксите за превалутиране - при кредитните карти - ОББ и Райфайзен имат такива и при пазаруване във валута различна от тая на картата става неприятноТака че трябва много хубаво да се прегледат условията на съответните банки.За кредитна карта, която ще се ползва за пазаруване извън България, май най-добри условия имат Първа Инвестиционна - нямат такси за превалутиране  и кешбека им важи и за чужбина. За сравнение - на Райфайзен VISA-ите например са с 2% такса на покупка в друга валута, което е направо много и кешбека им не важи извън БГ. Основният недостатък на кредитните карти са големите годишни такси - ако не пазаруваш много и че по-трудно се издават.С дебитни карти май е най-смислено - стига сайта да я приема. Аз имам една такава сметка само за покупки - превеждам с електронното банкиране само колкото трябва там и така е много сигурно - дори и да ти откраднат данните, няма какво да вземат.

ОББ не взима такси при покупка с кредитна карта нито при превалутиране нито при друга ситуация (освен при теглене от банкомат).С дебитна карта виза електрон никога не съм пазарувал онлайн, та не мога да кажа доколко ги приемат.

Редактирано от ScD (преглед на промените)

Аз от години съм с дебитна и кредитни към Уникредит и нямам такси и утежнения.Дебитната ми е Виза, а кредитните са Мастер.

Затова казах, че много зависи, на коя банка е картата.

ОББ не взима такси при покупка с кредитна карта нито при превалутиране нито при друга ситуация (освен при теглене от банкомат).С дебитна карта виза електрон никога не съм пазарувал онлайн, та не мога да кажа доколко ги приемат.

От чужбина пробвал ли си? Имам колеги с кредитни от ОББ и плащането в Щатите или от щатски сайтове им струва +0.5%. (ако кредитната карта е в лева).Виж тук, в раздела за кредитни карти, точката се казва "Плащане при търговец в чужбина":http://ubb.bg/ClientFileHandler.ashx?path=~/SiteFiles/File/Тарифа%20за%20таксите%20и%20комисионните%20за%20физически%20лица%20-%2007(1).04.2014.pdf - даже не е за превалутиране, тоест винаги ще те таксуват.Аз лично имах дебитна Visa electron  на ОББ и тя изобщо не се приемаше никъде онлайн. Дори в epay едва наскоро ги добавиха.

Редактирано от flare (преглед на промените)

От чужбина пробвал ли си? Имам колеги с кредитни от ОББ и плащането в Щатите или от щатски сайтове им струва +0.5%. (ако кредитната карта е в лева).Виж тук, в раздела за кредитни карти, точката се казва "Плащане при търговец в чужбина":http://ubb.bg/ClientFileHandler.ashx?path=~/SiteFiles/File/Тарифа%20за%20таксите%20и%20комисионните%20за%20физически%20лица%20-%2007(1).04.2014.pdf - даже не е за превалутиране, тоест винаги ще те таксуват.Аз лично имах дебитна Visa electron  на ОББ и тя изобщо не се приемаше никъде онлайн. Дори в epay едва наскоро ги добавиха.

Може аз да съм оцелил някаква оферта... не знам. Картата е в лева, но не са ми взимали такса за покупки с кредитната карта, в т.чис. и в щатите. Два месеца бях там + редовно си пазаря от ebay.

Аз от години съм с дебитна и кредитни към Уникредит и нямам такси и утежнения.

Дебитната ми е Виза, а кредитните са Мастер.

Потвърждавам това - никакви проблеми по никакъв повод, било то в страната или в чужбина.

Вилтуалната карта е направена с цел сигурност.Когато решите за си купите нещо с тази карта просто през интернет си прехвърляте от сметката точната сума и плащате с виртуалната карта,а другата карта се използва за теглене от банкомат,защото виртуалното не става.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.