Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на телефон.

Featured Replies

Благодаря. Вероятно ще почакам още 15-тина дни и ще взема нексуса все пак. Благодаря на всички.

А всъщност пробва ли ги двата модела?

Имам предвид да ги вземеш в ръка, да си поиграеш и разцъкаш и да усетиш кой повече ти допада?

Не избирай така на сляпо, за да не съжаляваш после.

В крайна сметка, както обичам да казвам кеф цена няма.

Дори по-слабия като характеристики модел да ти допадне като усещане и да ти пасне в ръката, взимай него.

Благодаря. Вероятно ще почакам още 15-тина дни и ще взема нексуса все пак. Благодаря на всички.

И аз подкрепям Алгор и също ти го написах. Отиди и ги пробвай, подръж ги в ръката си. Не чети само  какво те съветваме. Предпочитам нексуса, защото съм го пробвал, а ти не. P6 - та работи много бързо, докато нексуса е почти 2 пъти по бърз от него. Но и двата са хубави на цената си.Вие си купувате телефони по половин година само със съвети. Това е форум и си получил информация. Накрая е важно кой от двата ти е по изгоден и по ти харесва.Ако почакаш още една година ще си намериш още по добър. Повярвай ми!

• Автор

Nexus има брат ми. Разцъквал съм игрички на него, сърфирал съм в нета - не е зле, но това е кофти, че малко загрява след известно време и батерията му пада сравнително бързо. P6-цата ще помоля човека да ми я донесе да я разгледам и ще изкажа мнение. :)

• Автор

Значи, хареса ми, но човека понеже както казах е познат ми каза следното - HTC Desire 610 или идващия през ноември 616. Поразрових се и като се замисля наистина ми допадна този 610, разгледах го(тъй като бях в магазина) и доста ми допадна. Колкото до 616 не знам колко парички ще е, но ще мога да отделя до към 600-650 лева и не знам дали да чакам. Какво мислите?

Аз лично предпочитам чистия Андроид - по просто, повече ъпдейти, по-няма какво да се разваля, т.е. от споменатите телефони - Нексуса и Моторолата, естествено Нексуса е много по-мощен.

Фирмените интерфейси на ХТЦ и Самсунг не ми допадат, но ти явно си имал ХТЦ и си му свикнал, така че не ти прави впечатление. Така че иди, пипни на живо и реши. Погледни и хардуера в gsmarena.com на двете - ако имаш избор между 1 и 2 Г рам при равни други условия вземи 2-те. При някои тежки програми ще ги усетиш, примерно игри. За по-прости задачи и 1 Г ще стигне.

Аз лично бих взел нексуса.

А изказването по-горе че руута бил за деца, при цялото ми уважение, е глупост. Руута като всяко нещо е полезен за хора, които знаят, как да го използват и имат нужда от него, и вреден за такива, които не разбират. Няколко примера за неща, които са невъзможни без руут: Xposed framework, вкл секюрити пачове, редакция на iptables, блокиране на реклами, сверяване на часовника по интернет, премахване на системни приложения и какво ли още не.

Мога да дам прост метафоричен пример: в една фирма ако имаме 100 служители и 1 системен администратор, това, че служителите не разбират какво върши системния администратор и защо му е висока заплатата, не значи, че няма нужда от него и че не върши нищо. Това естествено не означава, че да си сисадмин е работа за всеки.

Значи, хареса ми, но човека понеже както казах е познат ми каза следното - HTC Desire 610 или идващия през ноември 616. Поразрових се и като се замисля наистина ми допадна този 610, разгледах го(тъй като бях в магазина) и доста ми допадна. Колкото до 616 не знам колко парички ще е, но ще мога да отделя до към 600-650 лева и не знам дали да чакам. Какво мислите?

Първото нещо, което виждам като разлика е това, че 616 ще бъде с две карти.

Ти нали искаш апарат с една карта или съм пропуснал нещо?!?!

пп. Позачетох се и според мен нещо си объркал цифрите.

616 пише "Available. Released 2014, June" - за какъв ноември става дума, че идвал?!?!

Редактирано от algor (преглед на промените)

• Автор

Първото нещо, което виждам като разлика е това, че 616 ще бъде с две карти.

Ти нали искаш апарат с една карта или съм пропуснал нещо?!?!

пп. Позачетох се и според мен нещо си объркал цифрите.

616 пише "Available. Released 2014, June" - за какъв ноември става дума, че идвал?!?!

Принципно в Китай 616 е излязъл преди около 2 месеца, но както знаеш тук сме назад и телефона ще е на българските пазари през октомври/ноември. Поне така го разбрах, човека които ми го каза. Иначе между тези 2-та телефона трябва да избера: http://www.gsmarena.com/htc_desire_616-6234.php ,  http://www.gsmarena.com/htc_desire_610-6160.php  Въпроса е, че не знам на колко пари ще бъде пуснат Desire 616. Не съм поглеждал, но май го няма още по българските пазари :)

Редактирано от TpeBoMaH (преглед на промените)

Принципно в Китай 616 е излязъл преди около 2 месеца, но както знаеш тук сме назад и телефона ще е на българските пазари през октомври/ноември. Поне така го разбрах, човека които ми го каза. Иначе между тези 2-та телефона трябва да избера: http://www.gsmarena.com/htc_desire_616-6234.php ,  http://www.gsmarena.com/htc_desire_610-6160.php  Въпроса е, че не знам на колко пари ще бъде пуснат Desire 616. Не съм поглеждал, но май го няма още по българските пазари :)

Не само на българския пазар не го виждам, а и на европейския.

След представянето му се чака информация дали изобщо ще го има за пазара в Европа или ще си остане само за азиатския.

• Автор

Не само на българския пазар не го виждам, а и на европейския.

След представянето му се чака информация дали изобщо ще го има за пазара в Европа или ще си остане само за азиатския.

Ясно.. Мерси! Твърдо съм застанал на 610. Доста ми харесва дизайна и характеристиките на телефона. Разгледах го и много ми допадна. Мисля това да е крайното ми решение.

Ясно.. Мерси! Твърдо съм застанал на 610. Доста ми харесва дизайна и характеристиките на телефона. Разгледах го и много ми допадна. Мисля това да е крайното ми решение.

Чудесно.

И да не забравиш да се похвалиш като го вземеш и да изразиш впечатления, които ще са полезни на друг, който се колебае в избора си.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте!

Ще си взимам нов телефон и съм се насочил към Samsung Galaxy Core Duos.Притеснявам се за втората сим,аз няма да я ползвам,но въпроса ми е дали цепи само с една сим карта и ,който го е ползвал да каже дали си струва..???

Здравейте колеги,

Извинявам се, че повдигам отново темата, но не искам да пускам припокриваща се такава на 90% като тази...Та искам да закупя телефон (за жената) спрях се на LG G2 Mini (около този бюджет ако ще предлагате нещо различно) - искам телефона да е с андроид (последният по възможност, защото всички знаем после ъпдейт а дано ама надали...) - този който съм харесал е с 1 GB RAM, ако можем да се вмъкнем в бюджета с телефон с 2 GB ще е много добре - гледах LG G2, но той вече ми идва въз скъпичък.

Гледам автора на темата си е харесал 610 - според Вас 610 vs. G2 Mini как Ви се струва - сякаш G2 има по - добър дисплей - за съжаление трудно мога да ги намеря на едно и също място за реално сравняване на момента... Пък и съм отворен към други модели и марки, които предложите.Благодаря Ви предварително ;)

През ръцете ми са минали няколко андроида и да си кажа какво не ми хареса в последния, който използвам и в момента - DESIRE 500 с 2 сим карти. Не ми харесва дисплея, звука през говорителя като сила, dialer-a (т.е. системата за търсене и набиране на телефонни номера). Знам, че не е 610, но огледай и виж дали ти допадат. Успех!

Здравейте колеги,

Извинявам се, че повдигам отново темата, но не искам да пускам припокриваща се такава на 90% като тази...

Та искам да закупя телефон (за жената) спрях се на LG G2 Mini (около този бюджет ако ще предлагате нещо различно) - искам телефона да е с андроид (последният по възможност, защото всички знаем после ъпдейт а дано ама надали...) - този който съм харесал е с 1 GB RAM, ако можем да се вмъкнем в бюджета с телефон с 2 GB ще е много добре - гледах LG G2, но той вече ми идва въз скъпичък.

Гледам автора на темата си е харесал 610 - според Вас 610 vs. G2 Mini как Ви се струва - сякаш G2 има по - добър дисплей - за съжаление трудно мога да ги намеря на едно и също място за реално сравняване на момента... Пък и съм отворен към други модели и марки, които предложите.

Благодаря Ви предварително Публикувано изображение

Няма какво да се сравняват толкова.

LG-то е по-малко като размери, с по-мощна батерия, снима видео 1080p, IPS LCD дисплей - само заради тези неща си струва избора му.

Иначе гледам същия апарат се намира около 420-450 лева свободно от фирмите - това ли ти е бюджета?

Няма какво да се сравняват толкова.

LG-то е по-малко като размери, с по-мощна батерия, снима видео 1080p, IPS LCD дисплей - само заради тези неща си струва избора му.

Иначе гледам същия апарат се намира около 420-450 лева свободно от фирмите - това ли ти е бюджета?

Ами г/д това ми е бюджета - виждам, че се намира за толкова и макар да преподписвам скоро няма да се възползвам да си го купя от оператор защото и те ми го дават за същите пари - предпочитам да не е заключен към някой от кръвопийците.Ако имах повече бюджет бих скочил директно на Nexus или LG G2 варианта, защото е с 2 GB RAM, но уви... Та ако може до 450 лева да се впишем с някое телефонче с 2 GB, но мини-то ми хареса наистина заради нещата, които си изброил и ти: матрица, видео, батерия...

Извинявам се, че повдигам темата, но никой не се включва, а се надявах на конструктивна дискусия, защото времето за решение ми изтича, в рамките на седмица вече трябва да съм закупил телефона...

Извинявам се, че повдигам темата, но никой не се включва, а се надявах на конструктивна дискусия, защото времето за решение ми изтича, в рамките на седмица вече трябва да съм закупил телефона...

Щом толкова държиш на тая РАМ виж Huawei Ascend P6 - ползвал съм го 3 месеца близо още като излезе и е чудесен апарат за всичко.

Малко ти надскача бюджета, но щом ще преподписваш даже ще отидеш надолу в цената.

Щом толкова държиш на тая РАМ виж Huawei Ascend P6 - ползвал съм го 3 месеца близо още като излезе и е чудесен апарат за всичко.

Малко ти надскача бюджета, но щом ще преподписваш даже ще отидеш надолу в цената.

Ще ми се, но вчера за пореден път отидох до Гло**л, защото ми звъннаха по телефона да отида в централният офис, че имали СПЕЦИАЛНА оферта за мен... Уви специалната им оферта беше към нормалната за всеки гражданин - 200 МБ на максимална скорост, изсмях се на заместник управителката в очите и си тръгнах... До тук бях с този моб. оператор... Впрочем само информативно, с предподписване ми дават LG G2 mini za 24 meseca po 19,90 - а аз свободно в Mobilebulgaria си го намерим от поне 5 различни места за 420 лева кеш... Мисля, че на всички е очевадно колко са неадекватни нашите моб. оператори, но нищо ще губят клиенти, ще губят и ще се научат някой ден!Ами май вечe реших окончателно, че ще е LG G2 mini, не мога да си позволя да надхвърля бюджета даже и това ми е на горната граница, но все пак го правя с мисълта, че ще има надежден телефон следващите 2 години.

Попаднах на още 1 телефонче в същият ценови клас "LG Nexus 4 E960" с 30-40 лева по - скъп, но като гледам макар, че е модел от 2012 края (Lg G2 mini e 2014 началото), е с абсолютно същият хардуер (с по - добър процесор и повече RAM обаче от Mini-то) та ако някой има конкретен опит с този Nexus да каже - моля Ви давайте съвети, че другата седмица до сряда най - късно трябва да поръчам нещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.