Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщане на гсм

Featured Replies

Мога ли да върна телефон който съм го взел от виваком на изплащане ?

• Автор

преди колко време?

днес

Обади се на оператора и питай.Те са за това!!!!

незнаят вижте договора ми викат

днес

незнаят вижте договора ми викат

И ти какво направи?

Телефона е част от договора заедно с включените минути и мегабайтите на мобилния интернет (ако ги има). Решението ви може да е равносилно на отказ от договора и може да се наложи да платите неустойка (месечните сметки до края на договора). При всички случай клиентът е прецакан.

• Автор

И ти какво направи?

нищо сега немога да разгледам договора

Телефона е част от договора заедно с включените минути и мегабайтите на мобилния интернет (ако ги има). Решението ви може да е равносилно на отказ от договора и може да се наложи да платите неустойка (месечните сметки до края на договора). При всички случай клиентът е прецакан.

няма ли някакъв срок 7 дневен, че стоката не ми харесва и искам да я върна съответно да си взема друг модел

Редактирано от looper (преглед на промените)

Човек, виж си договора!Как може някой да ти каже какво пише в него.А добре беше и да го прочетеш перди да го подписваш! :clown:

• Автор

Човек, виж си договора!Как може някой да ти каже какво пише в него.А добре беше и да го прочетеш перди да го подписваш! :clown:

Оператора трябва да знае дали може или неможе

На дали съм първия, който не си прочита договора преди да сключи сделката

Оператора трябва да знае дали може или неможе

На дали съм първия, който не си прочита договора преди да сключи сделката

Ти му говориш, а оно рупа ли рупа...

В седем дневен срок от датата на сключване на договора можеш да го прекратиш. Естествено е операторите  да шикалкавят и да печелят време с уклончиви отговори. Едва ли ще се наложи да плащаш неустойка, след като договора не е влязъл в сила ( за тези 7 дни, той е под въпрос).

А ако вече е използвал някой от услугите по договора.

• Автор

В седем дневен срок от датата на сключване на договора можеш да го прекратиш. Естествено е операторите  да шикалкавят и да печелят време с уклончиви отговори. Едва ли ще се наложи да плащаш неустойка, след като договора не е влязъл в сила ( за тези 7 дни, той е под въпрос).

да но аз не искам да прекратявам договора просто друг телефон

Телефона е вписан към договора ти и е неизменна част от него. няма как да го смениш без нов договор. Прекратяваш договора, плащаш каквито минути си изговорил и подписваш нов - на момента или след време, зависи как ще те завъртят в офиса им.

Извинявай, би ли показал тази точка в Закона за защита на потребителите?

Всъщност за да съм точен да кажа: има такова условие, но то касае само стоките и услугите със сключен от разстояние договор.

Тоест покупките през интернет нямат проблем да се върнат в 7-дневен срок и то без обяснение или причина.

• Автор

Извинявай, би ли показал тази точка в Закона за защита на потребителите?

Всъщност за да съм точен да кажа: има такова условие, но то касае само стоките и услугите със сключен от разстояние договор.

Тоест покупките през интернет нямат проблем да се върнат в 7-дневен срок и то без обяснение или причина.

аз пък знам, че има такова нещо за 7 дневния срок дори и да не съм запознат с това

аз пък знам, че има такова нещо за 7 дневния срок дори и да не съм запознат с това

Вместо да си скачаме и да си тропаме с крака, не е лошо да си изгубите 3 минути, да отворите закона и да намерите текста, който регламентира това.

А и аз нямам против да си върнете стоката и да си вземете парите, но не аз решавам това.

Просто отговарям на човека, който вкарва в заблуждение Вас и други хора.

Идеята на връщането на стока, закупена от разстояние е тази, че купувача няма възможност да огледа и пробва стоката на място.

Затова е даден този 7-дневен срок за връщане.

Много от търговците отказват връщане на стока с мотива, че е нарушена цялостта на опаковката, което е пълна глупост, тъй като и в магазина при пробата се нарушава целостта на опаковката и криента пробва и се отказва без проблем.

Чл. 54а. (Нов - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) При сключването на договор от разстояние по телефона договорът влиза в сила и потребителят се обвързва от предложението от деня, в който доставчикът е получил съгласието на потребителя в писмена форма.

Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:

1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;

2. сключване на договора, а когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги

Аз се позовах на закона.

Моля следващия, който твърди друго да цитира същия закон и така ще си спестим излишни спорове.

Това е законът.

Прекратяване на договор с мобилен оператор.

Никъде в постовете си не съм цитирал или споменавал ЗЗП. Никъде не съм споменавал за връщане на телефон, а за прекратяване на договор по причина, че това е устройство предоставено от оператора и е записано със серийният си номер в договора за услугата.

Далеко съм от мисълта да вкарвам някого в заблуда, просто съм минал през тази ситуация. Още по-далеко съм от другата мисъл, че питащият ще тръгне да си търси правото по всички начини - молби,нотариални покани и съдебни дела и няма да си остане с телефона, с който се е сдобил по незнаен и за него начин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.