Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте ! Отдавна съм във форума,но от няколко дни чета вашите мнения и препоръки за избор на телевизори и искам вашето мнение. Обмислям покупката на телевизор около 42"- 47". Разстоянието е от 2,5 до 3 метра. (два дивана различно разположениПубликувано изображение ) Не държа на 3D , но държа на качеството на картината и смарт фунциите. В момента съм 32" Sony , HD redy и се чудя дали въобще да гледам за 47 ". Спрял съм се на два модела , но не мога да открия дали са с IPS матрица (заради разположението на див. ми трябва голям ъгъл). Оф малко съм подробен ама ... ! Благодаря Публикувано изображение 

Ето и моите мераци за 42" FULL HD 1920 x 1080 Led / IPS телевизор.

PANASONIC TX-42AS600E 

SONY KDL-42W650 LED

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И бюджета е !?!?

Питам, защото може евентуално да има и по-добри предложения.За това разстояние по-добре 47 инча!

А и двата модела ,,постнати,, от Вас на са с IPS панел!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И бюджета е !?!?

Питам, защото може евентуално да има и по-добри предложения.За това разстояние по-добре 47 инча!

А и двата модела ,,постнати,, от Вас на са с IPS панел!

Имам пари , но мисля , че повече от 1000 лв. за 42" и 1400 лв. за 47" са вече глезотия. А и гледах на 47" - 50" (не съм сигурен)инчов тв. от 2,5 - 3 метра и много не ми хареса картината от това разстояние (малко личаха пикселите). Но приемам съвети за тв - качество - цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам пари , но мисля , че повече от 1000 лв. за 42" и 1400 лв. за 47" са вече глезотия. А и гледах на 47" - 50" (не съм сигурен)инчов тв. от 2,5 - 3 метра и много не ми хареса картината от това разстояние (малко личаха пикселите). Но приемам съвети за тв - качество - цена.

В такъв случай това са предложенията от мен:

1.LG 47LB650V 3D LED

За 50-60 лева повече:

2.Philips 76PFL6008K 3D LED

3.LG 47LB671V 3D LED

4.Panasonic TX-L47ET60E 3D LED този е с 80лв повече, надявам се да не са проблем щом имаш пари!

Та....тези са с IPS пенел.Пак казвам-за това разстояние е по-добре 47 инча затова не ти предлагам 42!

А избора си е твой...

А що се отнася за качество-цена....за тези пари толкова!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много си бърз , благодаря ти! Сега ще ги разгледам подробно . Ако и аз видя нещо друго ще те питам за съвет !? Ако мога ще ги видя и на живо , което е задължително разбира се преди покупката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много си бърз , благодаря ти! Сега ще ги разгледам подробно . Ако и аз видя нещо друго ще те питам за съвет !? Ако мога ще ги видя и на живо , което е задължително разбира се преди покупката.

Просто ме нацели да съм във форумаПубликувано изображение Ако има нещо питай-ще помагам и давам съвети.Покупката ,,на живо,, е задължителна, съпроводена с поне един тест-този с цветните заливки.

Аз ставам, че имам ангажимент.Ако има нещо може да питаш и на ЛС.

Лек ден засега от мен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре , skalata излезе прав ! Скачам на 47"  FULL HD 1920 x 1080 Led / IPS телевизор..... само да не скоча и на 50" Публикувано изображение . И вече не съм много сигурен и за IPS panela. Тази промяна се дължи на двучасовото ми посещение в Techno...s . (за съжаление много некомпетентни - на нито един от въпросите ми нямах адекватен отговор) .... та 42" ми се сториха малко малки и за това се загледах 47" - 48" инчовите , а и не видях никаква разлика м/у Led TV с IPS panel и тези без ( за ъгъла на видимост и т.н.) дано не съм прав . Някои от моделите вече са изкупени и не можах да ги видя на живо. След малко ще ви пусна и мои предложения с въпроси , но моля очаквам и вашите! 

п.с. skala , никъде не открих инфо за Philips-a, че e с IPS панел !?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...п.с. skala , никъде не открих инфо за Philips-a, че e с IPS панел !?...

Ако трябва да сме точни той е със S-IPS панел! Но сега обърнах внимание, че го има само в София, затова ако искаш следващия път обърни внимание на този Philips47PFH6309 3D LED - гледам този модел го има на доста места.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кръсника ми си взе LG 47LB700V 3D LED  и 7-8 пъти гледаме в тях мачовете  от световното на разстояние от 3 до  7 метра (портална стая) и съм  възхитен от картината на телевизоора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кръсника ми си взе LG 47LB700V 3D LED  и 7-8 пъти гледаме в тях мачовете  от световното на разстояние от 3 до  7 метра (портална стая) и съм  възхитен от картината на телевизоора.

Благодаря ти Алкатраз , хубав телевизор и предполагам , че е с IPS panel ? Моето разстояние е до 3 метра и затова чуденката ми бе м/у 42" и 47" инчовите , но държа да има голям ъгъл на видимост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То няма  телевизори с  малки ъгли. Тоя ефект се наблюдава само при TN панелите а те изобщо не се ползват при телевизорите. Не сме го разглабяли да му гледаме матрицата но навсякъде  го пишат ,че е  с IPS . Много ме съмнява да е с нещо друго за тая цена дето струва. Ето и братушките какво казват http://plug.uz/products/19420#features

Тия тъпотии със смарт функциите ако човек си не купи клавиатура и мишка е  голяма вероятността да  метне с дистанционото  по телевизора Публикувано изображение Да ти кажа за 3 метра да си вземеш  47 диагонал ше дойде много според мене. Има го същия модел за  1200 лева 42-ка  и ше ти е перфектен. Задължително си пусни цифрова  телевизия щото иначе  ше гледаш мацано дупе с тикви  на тия диагонали.

Ако си добре с EN  ето ти едно ревю за LG 42LB700V http://www.avforums.com/review/lg-lb700-42lb700-42lb700v-42-lb700v-full-hd-led-lcd-tv-review.10481

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.technopolis.bg/b2c/details/15429/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-48AS640E-3D-LEDРазгледай и този модел в магазина ,доста го хвалят. В комплект с виера тъч дистанционното и 5г. гаранция.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми допадна офертата за  PANASONIC TX-48AS640E , но разбрах , че е без IPS panel Публикувано изображение . Отидох да го видя на живо и както вече казах - много некомпетентни бе в Т......с , а може и да съм попаднал на някакъв чук , та въпросния не знаеше , че този модел е без IPS , а само твърдеше , че всички марки и модели тв. от 2014 са с IPS панели !? Иначе имаше си добър ъгъл на видимост , но липсваше тази острота на изображенията и яркост на цветовете като при съседния с IPS ТВ ,също на Panasonic. Та съм още в чуденка за него!!! А за LG 47LB700V - нямаше го в магазина и нямам впечатления. Много ми харесаха Sony -тата . Страхотна картина , а дизайна е убийствен , но нямат 47" . Та това за сега. Благодарско на всички и продължавам с мераците ми за 47 инчов ТВ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми допадна офертата за  PANASONIC TX-48AS640E , но разбрах , че е без IPS panel Публикувано изображение . Отидох да го видя на живо и както вече казах - много некомпетентни бе в Т......с , а може и да съм попаднал на някакъв чук , та въпросния не знаеше , че този модел е без IPS , а само твърдеше , че всички марки и модели тв. от 2014 са с IPS панели !? Иначе имаше си добър ъгъл на видимост , но липсваше тази острота на изображенията и яркост на цветовете като при съседния с IPS ТВ ,също на Panasonic. Та съм още в чуденка за него!!! А за LG 47LB700V - нямаше го в магазина и нямам впечатления. Много ми харесаха Sony -тата . Страхотна картина , а дизайна е убийствен , но нямат 47" . Та това за сега. Благодарско на всички и продължавам с мераците ми за 47 инчов ТВ.

Eми посочих ти модели с IPS панел.Ако искаш следващия път разгледай тези модели-с IPS панел са, но там цената е друга:

1.Panasonic TX-47FT60E 3D LED

2.Panasonic TX-47AS650E 3D LED

3.Panasonic DT TX-L47DT60E 3D LED

Хайде стига толкова, че много отиваме нагоре с цената.Но нали знаеш-мерак с пари се гАси !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още един звяр на промоция Philips 42PUS7809 4K ULTRA HD

Колега нищо лично, но какво да го прави тоя 4К телевизор ? То да не говорим , че в близките години (поне тук в БГ) е почти, да не кажа напълно безмислено.Още повече, че UHD на по-малко от 60-65 инча е несериозно и няма да усети никаква разлика, та ако ще и 8К да е!

За тези пари по-добре да си вземе добър 47 инчов-разстоянието му е поне за такъв, а и има избор в този ценови диапазон.

То промо, промо ама промо за глупости не мисля си заслужаваПубликувано изображение

Е...всеки да си харчи кинтите както му е кеф и за каквито иска безполезни щуротииПубликувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каквото ще прави и  тоя  дето е Full HD  а реално каналите в България са 1080i . Tука човек  ако даде повече от 1000 лева за телевизор си е жива набутвация  с това мизерно качество на сигнала. Кел файда ,че някой си е купил висока серия телевизор като  не може да му види и 10%  от екстрите и възможностите. Много ми е интересно на мене защо той пита за ъгли на видимост ? Аз до сега не съм видял някой да си гледа телевизора под 75 градуса наклон. Вчера седнахме да гледаме  на LG-то 47 инча на кръсника пасивно 3D и след 15 минути гледане ми се размериха очите и ме заболя главата. Баща му има  55 инча  Самсунг 8-ма серия дето само не ти студи ракията и не меша салатата Публикувано изображение И аз разлика не видях освен в размера.  Да имаше барем 3-4 канала дето да са 3D  да си купи човек и телевизор ама при положение,че  трябва да сваля филми  от нета  и те са рипнати от тоя и ония хакер си е живо набутване с 300 лева само заради тая екстра и измисления браузер  и 20-те  притурки дето я ги ползваш я не . Тия новите електроники са такива буклуци,че ако си избутат гаранцията трябва да черпи  собстввеника . Конкретно тоя Филипс го видях ,че е  с 400 лева намаление и го предложих.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям горното мнение.Всичките тия мега-супер-гига-хипер екстри в повече са си чисто и просто за да си дадем паричките за неща,които не е знайно,дали изобщо ще ги ползваме.Ама нали така е "фьешън" ,давай да си купуваме.Лично мое мнение е,че можем да минем и с много по-скромен телевизор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още един звяр на промоция Philips 42PUS7809 4K ULTRA HD

Здравей AlkatrazBG,

Philips 7809 - няма HDMI 2.0 и HEVC . Това е базов модел и не може да възпроизвежда UHD съдържание. Има HDMI 1.4 и поддържа HDCP 2.2, но може да възпроизвежда 4К само до 30fps

Philips 8809 - също няма HEVC, което е голям пропуск. Това означава, че не може да стриимва 4К съдържание.

Така , че благодаря за предложението , но този телевизор не си заслужава парите.

Аз даже не исках да е 3Д (просто всички модели с качествена картина и панел са 3D). И уточних , че скачам на 47" инчов.

Както вече казах :

Не държа на 3D , но държа на качеството на картината и смарт фунциите. " - пост № 1

Имам пари , но мисля , че повече от 1000 лв. за 42" и 1400 лв. за 47" са вече глезотия." - пост №3 

Добре , skalata излезе прав ! Скачам на 47"  FULL HD 1920 x 1080 Led / IPS телевизор..... само да не скоча и на 50" - пост №8

Стана хубава дискусия - в спора се ражда истината . Прави сте и потвърдихте мойта гледна точка относно покупката на телевизор.

По - късно ще пиша на какво съм се спрял ... за съвет!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...Стана хубава дискусия - в спора се ражда истината . Прави сте и потвърдихте мойта гледна точка относно покупката на телевизор.

По - късно ще пиша на какво съм се спрял ... за съвет!...

мititaki...ша на светнеш ли на какво се спря !? Писахме, писахме-дай да видим имало ли е полза  :rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

мititaki...ша на светнеш ли на какво се спря !? Писахме, писахме-дай да видим имало ли е полза  Публикувано изображение

Съжалявам,но неочаквано за мен заминахме на импровизирана почивка на о. Тасос !?

А телевизора на който се спрях е 

PANASONIC TX-47AS650E 

Благодаря на всички Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...А телевизора на който се спрях е 

PANASONIC TX-47AS650E 

Благодаря на всички Публикувано изображение...

Бравос-добър избор!А и точно каквото искаше ;) Имало е файда от писането.

Честито и със здраве да си го гледате :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...