Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Technics усилвател загрява

Featured Replies

Наскоро се сдобих с Technics SE-CH510. След продължително слушане ( 3-4 часа) на един купон угасна сам. Беше много загрял. На следващия ден установих, че загрява трансформаторът (RTP2M5B002). Направих си експеримент и дори само включен в тока, в standby режим, си загрява. Сложих му едно малко 5v вентилаторче от подложка за охлаждане на лаптоп ( мисля, че е 40 мм диаметърът му ) . Нещата се подобриха, но отново при работа на 15-20% мощност загрява. Това ме притеснява, защото искам да мога да слушам и силна музика, когато има повод за събиране. Изтеглих си от интернет manuals-a и там пише power output: 2x35W (6 Ohms). Аз го използвам с колони: Scott S177 ( 6-7 Ohms и 7-45W ). Мога ли да направя нещо по въпроса с това загряване, примерно с по-голям и по-силен вентилатор? Приемам всякакви предложения. Благодаря за отговорите от сега! Публикувано изображение

Редактирано от vankata434 (преглед на промените)

Провери Voltage Selector дали отговаря на напрежението за 220 V. Също така, може да провериш изходящите напреженията на трансформатора дали отговарят на тези по схемата  - 2Х26 V, 2X23 V и 4V.

Искаш да изкараш 100% от него -тогава няма как да не загрява и прегрява особенно в жегите.

Сложи му по голям вентилатор, но според мен машината си е за сервиз!

Ето и няколко съвета:

- Не покривайте уреда и му осигурете масто да "диша". Не слагайте други уреди върху него. Не поставяте уреда в ниши.

Спазвайте техническите параметри. Никога не свързвайта тонколони с импенданс по малък от препоръчания от производителя. Не надвишавайте драстично номиналната мощност която може да бъде разсята. 

- Проверете захранващото напрежение дали отговаря на стандарта

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, племенника ми ми подари усилвател техникс su v4x та в началото работеше нормално включваше се а сега не ще да включи колоните, включвам го и чакам да се включат и не се включват не свирят възможно ли е да се е замърсило релето до там че да не може да включи и каква процедурата за оправянето на проблема?

Редактирано от hrist43 (преглед на промените)

Първо - не се меси в чужди теми. Правилото е за всеки проблем - отделна тема. Иначе ставамиш-маш кой на кого отговаря.Второ - решението на проблемите става чрез посещение на сервиз и съответен специалист. Особено пък от потребители, които не знаят откъде върви тока. Трябва и нещо за измерване, като минимум мултицет.Като имаш медицински проблем нали отиваш на лекар (съответния специалист)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.