Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Ip Address

Featured Replies

Здравейте Колеги и Съфоромници  :D  Искам да ви питам нещо... Преди седмица ми спря нета и след 3 дена интернет доставчика ми каза, че са ми блокирали ип-то... Всъщност той взема от някъде и от там предполагам  :D  Ако не е било реално ип-то ми нямало да ми го блокират, защото с реалното ип ме виждали какво правя и къде влизам и такива работи... възможно ли е това  :help wanted4: и всъщност какво трябва да не правя, че аз нищо незаконно не съм направил  :no-no:

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

Здравейте Колеги и Съфоромници  Публикувано изображение  Искам да ви питам нещо... Преди седмица ми спря нета и след 3 дена интернет доставчика ми каза, че са ми блокирали ип-то... Всъщност той взема от някъде и от там предполагам  Публикувано изображение  Ако не е било реално ип-то ми нямало да ми го блокират, защото с реалното ип ме виждали какво правя и къде влизам и такива работи... възможно ли е това  Публикувано изображение и всъщност какво трябва да не правя, че аз нищо незаконно не съм направил  Публикувано изображение

IP все пак ти е блокирано за определени сайтове.

Спомни си, какво си правил на тези сайтове.

Здравейте Колеги и Съфоромници  Публикувано изображение  Искам да ви питам нещо... Преди седмица ми спря нета и след 3 дена интернет доставчика ми каза, че са ми блокирали ип-то... Всъщност той взема от някъде и от там предполагам  Публикувано изображение  Ако не е било реално ип-то ми нямало да ми го блокират, защото с реалното ип ме виждали какво правя и къде влизам и такива работи... възможно ли е това  Публикувано изображение и всъщност какво трябва да не правя, че аз нищо незаконно не съм направил  Публикувано изображение

Дали виждат къде влизаш - възможно е.Но да ти спрат интернета само защото не ти е било реалното ай пи ми звучи повече (да не го пиша направо сам се сети) абсурдно.

• Автор

Нищо не съм правил..казаха ми, че съм се опитвал да хаквам сайтове  :biggrin: за момент се възгордях :D , но се сетих, че такова нещо не съм правил и не бих го правил  ;)

• Автор

нямам такава... Мисля, че безплатните антивирусни не правят нищо освен товарене на компютъра.. нямам излишни 90-100 лева за Not32 евентуално да си дръпна безплатната Avast-а ама..

аа между другото забравих да кажа, че може и ип-то да ми е блокирано поради НАТОВАРВАНЕ НА МРЕЖАТА от вируси и т.н  :ohmy:

Нищо не съм правил..казаха ми, че съм се опитвал да хаквам сайтове  Публикувано изображение за момент се възгордях Публикувано изображение , но се сетих, че такова нещо не съм правил и не бих го правил  Публикувано изображение

Добре  де, изцяло ли е блокиран адреса ?

Значи нямаш никакъв достъп до интернет. Така ли ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

нямах..но след като дойдоха доставчиците имам това беше преди една седмица сега ми стана любопитно пък как им товаря мрежата, че да ми блокират ип-то..?!?Това което ми каза доставчика беше, че им товаря мрежата с хакване на сайтове или пък с вируси... а иди го разбери ся как става това нещо като изобщо не ми се занимава със сайтове 

нямах..но след като дойдоха доставчиците имам това беше преди една седмица сега ми стана любопитно пък как им товаря мрежата, че да ми блокират ип-то..?!?Това което ми каза доставчика беше, че им товаря мрежата с хакване на сайтове или пък с вируси... а иди го разбери ся как става това нещо като изобщо не ми се занимава със сайтове 

Нищо не ти разбрах, но както и да е.

• Автор

Значи сега имам интернет... Това е общо взето, но като попитах доставчика защо нямах интернет ми отговори, че товаря мрежета като се опитвам да хаквам сайтове (което нито знам как става, нито искам да хаквам някой) или пък с вируси съм им претоварвал мрежата...

Значи сега имам интернет... Това е общо взето, но като попитах доставчика защо нямах интернет ми отговори, че товаря мрежета като се опитвам да хаквам сайтове (което нито знам как става, нито искам да хаквам някой) или пък с вируси съм им претоварвал мрежата...

Или, или.

Защо не минеш на скенер ?

• Автор

Или, или.

Защо не минеш на скенер ?

имаш предвид да взема да ''туря'' една антивирусна на компютъра?  :D  ;)

имаш предвид да взема да ''туря'' една антивирусна на компютъра?  Публикувано изображение  Публикувано изображение

Ама ти нямаш ли?Иначе не си първият на който му спират интернета заради вируси.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

• Автор

Ама ти нямаш ли?Иначе не си първият на който му спират интернета заради вируси.

Нямам сложих си AVG не знам..Не съм използвам анти-вирусна от 3-4 години, но през 3 месеца преинсталирам компа  :D  Хайде аз отивам в раздела с Анти-Вирусни да чета малко.. Благодаря..Ще чакам да видим колегата Ken какво ще напише  :)

Флуудиш мрежата на доставчика ти и са те блокнали. Мини през антивирусния раздел, за да те почистят. Нищо кой знае какво, стандартна процедура за такива като теб. Интересното, е че вирусодраскачите успяват да изтискат такъв трафик от един windows.

Напълно е възможно машината ти да е част от ботнет мрежа.Това, че IP адреса ти е публичен, и на нивото на доставчика ти е ограничен от всякакви форми на NAT, те прави идеалното звено... supernode.От обяснението пък, което са ти дали (освен ако умишлено са се опитвали да обясняват по-просто като за обикновен потребител) съдя, че най-вероятно не са ISP, което ще има изградени 2 типа различни хардуерни firewall-и на отделните нива, тъй че нормално.Доколкото разбрах, притесненията им не са, че вредиш на мрежата им, а по-скоро на реномето им, тъй като атаките идват от публично IP в техният рейндж, и на първа инстанция търсят сметка от тях.Ако имаш действащ ботнет, никой blackhat хакер няма да тръгне да му добавя функционалност за флууд в локалната мрежа на доставчика ти.Само за няколко седмици преди време бях свидетел как 3 домашни машини бяха заразени с един и същ ботнет, като единственото общо между всичките беше един набиращ популярност български доставчик, купил си голям рейндж от публични IP адреси, които раздава на абсолютно всеки абонат, като го мисли за екстра и дори го споменава като предимство в договора, но реално това, което прави е просто да спомага за повече мрежови атаки.Колегите от HJT екипа ще проверят, като видят какво работи в бекграунд и анализират връзките, които компютъра ти инициализира.Иначе, дано не се обидиш, но определено от начина ти на разсъждение и нивото на информираност, което показваш, далеч не си за без антивирусна под Window$. Ориентирай се към някое безплатно решение. Avast! е добър избор.

Редактирано от programings (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.