Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Въпроси за Корпоративна Търговска Банка


Препоръчан отговор

Въпроса ми е това какво ще означава писаното им в сайта ? 

Уведомление за клиентите на КТБ АД, чиито регистри за ДЦК са прехвърлени в Уникредит Булбанк АД
03.07.2014

Уважаеми господа,

Във връзка с поставянето на КТБ АД под режим на специален надзор Ви уведомяваме, че считано от 27 юни 2014 г. в съответствие с разпоредбите на чл. 36, ал. 2 от Наредба No 5 на Министерството на финансите и БНБ, притежаваните от клиенти на КТБ АД държавни ценни книжа са прехвърлени по клиентския регистър на Уникредит Булбанк АД като банка – поддепозитар, която ще извършва плащанията на ДЦК с настъпил падеж и на лихвите по тях.Това го разбирам като че хората могат да имат достъп до дебитните си карти чрез Уникредит Булбанк ? Или греша ?И ако греша знае ли се до кога са блокирани картите на Корпоративна Търговска Банка защото имам карта към тях и скоро смятах  да я закрия и като цяло имах малка сума с пари в нея и си мислех един да ги изтегля но след като разбрах че са блокирани видях в сайта им че пишеше че :

Уведомление
23.06.2014

Уважаеми клиенти,

Считано от 20.06.2014 година, Корпоративна търговска банка АД временно спря банковата дейност и няма да имате достъп до сметките си за известно време. В момента банката се управлява от квестори, назначени от Българската народна банка. Целта е в максимална степен да се защити Вашият интерес и размерът на Вашите средства.

Заявен е интерес за подкрепа на КТБ АД чрез допълнително финансиране с цел максимално бързо да се възстанови дейността на банката. Призоваваме Ви да запазите спокойствие.

Корпоративна търговска банка АД ще отвори на 21 юли 2014 г. в 9.00 часа.Поне това на мене ми звучеше като че хората ще имат достъп до картите но след като пробвах нямах никакъв достъп до картата ? До колкото дочух от познати хората ще имат достъп от Септември месец вярно ли е това или са само слухове от банките ? Знам че никои не може да гарантира като цяло дали е със сигурност :)

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 

...

 

Това е само за държавните ценни книжа доколкото виждам. Не се отнася за разплащателни сметки. И мисля, че за съжаление, никой не знае кога точно ще имате достъп до сметката си. :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...

Здравей,В грешка си!ДЦК означава Държавни Ценни Книжа. Това са ценни книги, които са с гаранция от държавата, обикновено носят най-ниска доходност, около 2-3%. Държавата, като гарант и като издател на тези книжа ще ги обслужва, но не през КТБ, а през УниКредит Булбанк. Това НЕ касае по никакъв начин влогове и депозити.Да, след време всички влогове и депозити в КТБ ще са достъпни за ползване, както и дебитните карти (или кредитни). Но в момента това е невъзможно. Трябваше банката да отвори на 21-ви Юли (преди два дни), но това не стана, удължи се срока с още 3 месеца. До края на Септември със сигурност няма да можем да оперираме с парите, които имаме в КТБ (да, аз също имам).На въпроса дали от септември месец ще имаме достъп - така се обещава, но не е гарантирано. Може да мине и повече време. КТБ първоначално се смята, че ще бъде закрита. Омански инвестиционен фонд, който има 30% от банката обаче има идея за оздравителен план. Дали ще се приложи ли не - не знаем.Ако банката ѝ бъде отнет лиценза, което беше обявено, но не е факт, то всички депозити и сметки ще се прехвърлят към Креди Агрикол, която ще бъде одържавена и ще ѝ се смени името.Поздрави!
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...