Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между EDIFIER R1800TIII и MICROLAB SOLO 6C

nqkakvoime

Препоръчан отговор

след 1 2 3 месеца  ще си взимам колони и почнах да се оглеждам вече. кво ще кажете за тея. microlaba много го хвалят но и за edifiera четох много положителни отзиви.

как се представя бас-а на edifiera ?? някой чувал ли го е на живо ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На пръв поглед по спецификации: Microlab-a е по мощен от Edifier-a. (който е с усилвател D).

Както SOLO 6C, има по голям размер основен говорител (woofer) 6.5 инч срещу 4 инч на Edifer.

Ако имате възможност (все пак),  преслушайте и двата модела на място.

Иначе, ако си избирах активни тонколони от двата модела, щях да се спра на Microlab SOLO 6C.

(въпреки че имам Edifier X600- който е по нисък клас)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На пръв поглед по спецификации: Microlab-a е по мощен от Edifier-a. (който е с усилвател D).

Както SOLO 6C, има по голям размер основен говорител (woofer) 6.5 инч срещу 4 инч на Edifer.

Ако имате възможност (все пак),  преслушайте и двата модела на място.

Иначе, ако си избирах активни тонколони от двата модела, щях да се спра на Microlab SOLO 6C.

(въпреки че имам Edifier X600- който е по нисък клас)

мене ме интересува не толкова мощността колкото качеството на звука и дали edifier-a ще се справи с ниските (за microlaba знам че със сигурност вади готин бас). а иначе няма как да преслушам на място защото тук ги няма (поне в технополис и техномаркет) и ще се поръчва от нет-а.

доволен ли си от мощността на твоите x600 ? edifiera e 70 вата а microlaba 100. това дали не е прекалено много.. не ща да ми викат полиция комшиите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

мене ме интересува не толкова мощността колкото качеството на звука и дали edifier-a ще се справи с ниските (за microlaba знам че със сигурност вади готин бас). а иначе няма как да преслушам на място защото тук ги няма (поне в технополис и техномаркет) и ще се поръчва от нет-а.

доволен ли си от мощността на твоите x600 ? edifiera e 70 вата а microlaba 100. това дали не е прекалено много.. не ща да ми викат полиция комшиите

Щом не държите толкова на мощноста, тогава е препоръчително да ги чуете. Тъй като ревюта не намирам за съответните модели.

Microlab-a има съответно по големи говорители и според мен ще изкарва по добър звук. Но това на теория, иначе без да се чуят няма как да се каже...

Да доволен съм от тонколоните. И ги ползвам основно за гледане на филми (свързани към AndroidTV Box). вадят доста силен звук, почти без изкривяване.

Даже се усещат и вибрации на някой от сцените (като се гледат тип екшъни)

Но не бих го нарекъл супер качествен. За толкова пари толкова. Моделите които сте си харесали трябва да извадят по качествен (според мен).

За слушане на музика си предпочитам 2.0 тонколони.

Успех в избора!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом не държите толкова на мощноста, тогава е препоръчително да ги чуете. Тъй като ревюта не намирам за съответните модели.

Microlab-a има съответно по големи говорители и според мен ще изкарва по добър звук. Но това на теория, иначе без да се чуят няма как да се каже...

Да доволен съм от тонколоните. И ги ползвам основно за гледане на филми (свързани към AndroidTV Box). вадят доста силен звук, почти без изкривяване.

Даже се усещат и вибрации на някой от сцените (като се гледат тип екшъни)

Но не бих го нарекъл супер качествен. За толкова пари толкова. Моделите които сте си харесали трябва да извадят по качествен (според мен).

За слушане на музика си предпочитам 2.0 тонколони.

Успех в избора!

ее щом при твоите 30 вата трепери въздуха май трябва да се замисля за по-слаби че от тея 100-таци ще изпадат дограмите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ее щом при твоите 30 вата трепери въздуха май трябва да се замисля за по-слаби че от тея 100-таци ще изпадат дограмите

Няма да изпопадат прозорците спокойно. Имах в предвид, че друго си 6.5 инч говорител спрямо 4 инч. Затова и дадох този пример.

Няма да сгрешите, ако вземете Microlab-a!

И не е задължително да усилвате докрай, освен ако не правите купон или прочие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да изпопадат прозорците спокойно. Имах в предвид, че друго си 6.5 инч говорител спрямо 4 инч. Затова и дадох този пример.

Няма да сгрешите, ако вземете Microlab-a!

И не е задължително да усилвате докрай, освен ако не правите купон или прочие.

ако volume-то е намалено усеща ли се разлика в ниските между 6.5 инч и 4 инч говорител. в смисъл бас-а по плътен ли е при по-големия говорител. ако е по плътен мисля да те послушам и да взема microlab-а.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ако volume-то е намалено усеща ли се разлика в ниските между 6.5 инч и 4 инч говорител. в смисъл бас-а по плътен ли е при по-големия говорител. ако е по плътен мисля да те послушам и да взема microlab-а.

Да, трябва да е по-плътен. Колкото повече inch, толкова по-добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, трябва да е по-плътен. Колкото повече inch, толкова по-добре.

еее супер.взимам майкролаб-а. мерси много за помощта. хероина и кале-то са от мене. наздраве

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

BEHRINGER MS40 също е варянт в musicpro на няколко пъти съм ги засичал на промоция 220лв.

те са 2x20w  сигурно големия говорител ще е по малак от този на microlaba и няма да има такъв плътен бас

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

те са 2x20w  сигурно големия говорител ще е по малак от този на microlaba и няма да има такъв плътен бас

Във втория си пост си написал ,че държиш повече на качеството отколкото на мощността , за това и ги предложиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Във втория си пост си написал ,че държиш повече на качеството отколкото на мощността , за това и ги предложиш.

да и за това ще е по добре да взема колона с по-голям говорител.по-нататък в разговора пич-а ми каза че и при намален звук (какъвто ще слушам аз) се усеща разлика между 6'5 и 4 инчов говорител.... искам да чувам баса качествено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...