Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 бавен след disk wipe

Featured Replies

Здравейте, преди няколко седмици реших да си изтрия ubuntu от хард диска и да остана само с win 7 на ссд-то. Не помня къде стана фала в diskpart, уж бях избрал драйв и патишън, след команда clean ми изтри целия драйв.

Хубаво, на следващия ден си оправих GRUB bootloader-a. 

Та тай като имах много инсталирани неща на този драйв сега усещам леко забавяна на компа (а искам да го поддървам възможно най-много) и да питам какво да направя за да се изчистя от тези остатъци от програми и да направя когато си включвам windows 7 да не се докосват топчетата на анимацията. :D

Досега съм направил тези неща:

- Скан за вируси

- Registry clean със CCleaner

- Dump files clean със CCleaner

- Uninstall на всички програми които са били на този драйв (при които унисталлера не дава грешка/липсва)

• Автор

Ами като цяло в работата на компютъра като цяло. Искам да се изчистя компютъра от всички тези останали файлове, регистри и тем подобни остатъчни неща. За пример - има много програми които пишат на разни места като My Documents, AppDataRoaming, AppDataLocal etc.. Ако има някакъв софтуер който може да ги открие и изтрие  :rolleyes:

Редактирано от MemeHunter (преглед на промените)

Ами като цяло в работата на компютъра като цяло. Искам да се изчистя компютъра от всички тези останали файлове, регистри и тем подобни остатъчни неща. За пример - има много програми които пишат на разни места като My Documents, AppDataRoaming, AppDataLocal etc.. Ако има някакъв софтуер който може да ги открие и изтрие  :rolleyes:

Не знам дали такива програми, които търсиш помагат, но лесен начин да ти зарежда само с едно премигване от SSD-то е да имаш направен имидж на системния дял. Като ти забозва Windows-а, връткаш за 5 минути от имиджа и имаш чисто нов, без боклуци и т.н.

• Автор

Не знам дали такива програми, които търсиш помагат, но лесен начин да ти зарежда само с едно премигване от SSD-то е да имаш направен имидж на системния дял. Като ти забозва Windows-а, връткаш за 5 минути от имиджа и имаш чисто нов, без боклуци и т.н.

Ами аз имах такъв имидж ама той беше на тоя хард диск :X

PS: Аз си помислих че говориш за систем рестор имидж, а после ми стана ясно че говориш за преинсталация. Не искам да преинсталирам компютъра, тъй като имам доста неща на SSD-то от които 100 % ще забравя да прехвърля нещо което ми трябва на новия...

Редактирано от MemeHunter (преглед на промените)

За пример - има много програми които пишат на разни места като My Documents, AppDataRoaming, AppDataLocal etc.. Ако има някакъв софтуер който може да ги открие и изтрие  Публикувано изображение

Няма такъв софтуер, трябва да си ги изтриеш ръчно.

Но записите в тези папки не влияят на бързината на работа, само заемат място на диска.

направи trimming на ssd-to 7 (as cleaner 1.0 може да свърши работата) при триене на файлове си прави сам, но ако триеш и записваш файлове под друга операционна система 7-цата няма как да знае зяваа това... ссд-то не е като нормален диск с плочи - тук трябват задължително минимум 30% свободно място, забрани hibernation, defrag и pagefile...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.