Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с принтиране на текстове в Geany и Python 2.7.8

TheSmoKeR

Препоръчан отговор

Здравейте.Инсталирах Python 2.7.8 и Geany за IDE на служебния компютър.След като настроих разни цветови теми за IDE-то и сложих за шрифт тези на Ubuntu реших да го изпробвам.Проблемът е че не мога да изпечатам на екрана никакъв текст(string).С цифри няма проблеми.Енкодинга по подразбиране е utf-8 но пробвах с различни и пак същата работа.Ето малко снимки:

post-26529-0-33435500-1408630279_thumb.p

post-26529-0-19379500-1408630292_thumb.p

post-26529-0-10239800-1408630307_thumb.p

Някой сблъскал ли се е с подобен проблем?Отначало помислих че е свързано с шрифта и го промених но и това не помогна.Когато задам кода директно на интерпретатора всичко си работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Инсталирах Python 2.7.8 и Geany за IDE на служебния компютър.След като настроих разни цветови теми за IDE-то и сложих за шрифт тези на Ubuntu реших да го изпробвам.Проблемът е че не мога да изпечатам на екрана никакъв текст(string).С цифри няма проблеми.Енкодинга по подразбиране е utf-8 но пробвах с различни и пак същата работа.Ето малко снимки:

Публикувано изображениеGeany 1.png

Публикувано изображениеGeany 2.png

Публикувано изображениеGeany 3.png

Някой сблъскал ли се е с подобен проблем?Отначало помислих че е свързано с шрифта и го промених но и това не помогна.Когато задам кода директно на интерпретатора всичко си работи.

#!/usr/bin/python# -*- coding: CP1251 -*-print "Test Тест"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам, редактора ти вмъква някви unicode кавички, а не стандартните ASCII - то си личи от принтването - че са 2 символа.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така като гледам, редактора ти вмъква някви unicode кавички, а не стандартните ASCII - то си личи от принтването - че са 2 символа.

Или може би ги прави типографски кавички

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Или може би ги прави типографски кавички

Публикувано изображение зат'ва ник'ви IDE-та. VIM + конзола и ти е чиста работата.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение зат'ва ник'ви IDE-та. VIM + конзола и ти е чиста работата.

бе не винаги е точно така :) Аз ползвам notepad++ и не съм има грижи (до сега)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

#!/usr/bin/python# -*- coding: CP1251 -*-print "Test Тест"

Капитане и това пробвах но не работи :

post-26529-0-39272000-1408632157_thumb.p

Свикнал съм му на това Geany от Ubuntu и сега ще ми е криво да го сменя но в краен случай ще помисля за някакво друго IDE.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Капитане и това пробвах но не работи :

Публикувано изображениеGeany 4.png

Свикнал съм му на това Geany от Ubuntu и сега ще ми е криво да го сменя но в краен случай ще помисля за някакво друго IDE.

Кавичките са виновни. Пробвай да копираш файла, който написах по-горе и да го пуснеш (без да минаваш през ИДЕ)

П.П. И под линукс сложи кодовата таблица да е UTF-8

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как ще го сменяш, тва трябва да е много лесно за оправяне. Я дай да докажем къде точно е проблема. Като запишеш py файла през Geany-то, и после го отвориш с hex editor, кавичките като един байт ли се виждат (искам да разбера дали изобщо работи в unicode или само подава към python глупости)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кавичките са виновни. Пробвай да копираш файла, който написах по-горе и да го пуснеш (без да минаваш през ИДЕ)

П.П. И под линукс сложи кодовата таблица да е UTF-8

Ето резултатът без файла да е минал през IDE:

post-26529-0-78733000-1408632794_thumb.p

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той си каза че директно работи.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мисля, че е от GTK + Scintilla под Windows. Те и двете неща са си бъгави под Win + това, default шригра на CMD мисля, че по default не държи utf8 ( та даже мисля, че и cp1251 ).Най-безболезнения вариант в случая ми се вижда да се ползва безплатната версия на PyCharm. И изхода на конзолните приложения да си го гледаш направо в output window-a който си е в IDE-то.

п.с. Python 2.7 мисля, че по default стринговете не бяха unicode, а това го замениха от 3 нагоре и вкара unicode поддръжка в defaul-ния str. Тука може и да лъжа, някой питонист да ме поправи, ако не е така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поразчовърках доста Geany-то и разни там енкодинги ама нещо не се получи,пък и аз рядко пиша на този компютър така че не ми се занимаваше.Инсталирах Sublime Text 2 което изглежда готино само не знам колко ще работи без лиценз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...