Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драскотини по кола

Featured Replies

Здравейте,

всеки, които притежава кола иска външния и вид да бъде в безупречно състояние, може ли някой да сподели опит как премахва (заличава) досадните леки драскотини без боядисване?

Трудна работа особено ако е черна и е изорана боята.

Разни козметични ефекти стават само със шлайф паста и ниско оборотна полир машина. Но не очаквай чудеса ако е изоран основния цвят.

Ами щом драскотините са леки ще се мине с това: http://www.perocar.com/3M-komplekt-za-premahvane-na%20draskotiniЕто и видео как се ползва: 

• Автор

С полираща паста.А ако драскотинината е по дълбока - с водна шкурка 2000 и после пак с полираща паста.

Аз така ги отсранявам.

с 3-те пасти 3M

Редактирано от _sunshine (преглед на промените)

Точно тях ползвам :go ahead: Просто не изпаднах в подробности.

Много искам да видя резултати от изорано и ефекта от шлайф пастите !

Не мине ли боята и бай Loser ... чак след това са пастите.

п.п. но не е работа за всеки.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Много искам да видя резултати от изорано и ефекта от шлайф пастите !

Не мине ли боята и бай Loser ... чак след това са пастите.

Авторката пита за леки драскотитни!Ако си се драл у магаретата и рогата на биковете дето ги има по улиците на вашия остров е друг въпрос.

А иначе-от шлайфане с машинки и подобни си оставят леки кръгови следи особено като се загледаш на слънце,Най-добре е на ръка с най-финната полир паста.Ма...чак толкова мисля няма нужда.Вече не се вманиачавам чак толкова-колкото да има приличен вид.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Авторката пита за леки драскотитни!Ако си се драл у магаретата и рогата на биковете дето ги има по улиците на вашия остров е друг въпрос.

А иначе-от шлайфане с машинки и подобни си оставят леки кръгови следи особено като се загледаш на слънце,Най-добре е на ръка с най-финната полир паста.Ма...чак толкова мисля няма нужда.Вече не се вманиачавам чак толкова-колкото да има приличен вид.

Леки драскотини е много разтегливо понятие ! Много искам да видя на какво казвате леки драскотини.

А от холограмите няма как да се спасиш  даже и на ръка да търкаш.  Те понякога стават и само при миене освен ако не е безконтактно.

A oт безконтактното миене пък ти се такова мамата на лака :P

Няма пълно щастие. Затваряш я в гаража и движиш с градски транспорт за да е винаги в безупречно състояние или я покриваш с фолио цялата.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Няма пълно щастие. Затваряш я в гаража и движиш с градски транспорт за да е винаги в безупречни състояние или я покриваш с фолио.

Не става-от фолиото пак ще се надраска :D

Аз съм до тук.Вие си коментирайте...

Тя, искала безупречен вид на колата си ??????????? Хи, Хи, Хи!

Не се обиждай, но като знам жените какви шофьорки са ..............

Сега по темата:

- Продават се разни полиращи и заличаващи препарати във вид на гелове или маркери / писалки, но когато се закупуват е добре да ви придружава "разбирач". Не очаквайте кой знае какъв ефект особенно ако драскотините са дълбоки. Най добре се обърнете към бояджия!

Каквото и да правите, то никога няма да възтановите вида на автомобила си до първоначален образ! Винаги ще се наблюдава следата от козметиката, та била и тя едвам забележима! Единственото спасение е пребоядисване, което, пък заради няколко драскотини не си заслужава

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Тя, искала безупречен вид на колата си ??????????? Хи, Хи, Хи!

Не се обиждай, но като знам жените какви шофьорки са ..............

Сега по темата:

- Продават се разни полиращи и заличаващи препарати във вид на гелове или маркери / писалки, но когато се закупуват е добре да ви придружава "разбирач". Не очаквайте кой знае какъв ефект особенно ако драскотините са дълбоки. Най добре се обърнете към бояджия!

Каквото и да правите, то никога няма да възтановите вида на автомобила си до първоначален образ! Винаги ще се наблюдава следата от козметиката, та била и тя едвам забележима! Единственото спасение е пребоядисване, което, пък заради няколко драскотини не си заслужава

аман от остроумни хора...

напротив обиждам се, това се отнася и за вас мъжете шофьори, да не смяташ, че всички сте идеални на пътя, без да ме познаваш лично, на база свой наблюдения си вадиш някакви изводи, жените това, жените онова... че няма да стане като излязла от автосалон това е ясно, в първият си пост съм написала и подчертала леки драскотини, няма нужда от пребоядисване, щях да уточня... след като обработиш колата с правилно подбрания продукт, тя неминуемо ще придобие освежен и променен вид

Няма да влизам в подробности, но това леки драскотини е доста субективно описание. Боята / покритието на автомобила се състои от няколко слоя, което обославя и ефекта от козметичният ремонт. Дразнещата / видима драскотина не е лека драскотина!  Магическото заличаване на драскотини се случва само в телевизионните реклами на съответният продукт. Методите предложени от колегите по - горе заличават съвсем повърхностни драскотини, които принципно не дразнят. Приложеното клипче по - горе е доста показателно особенно в графиката си. Виждам обаче ,че си "доста добре запозната" с процеса на заличаване на драскотини - желая ти успех!     :tongue2::giggle1:

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Няма да влизам в подробности, но това леки драскотини е доста субективно описание. Боята / покритието на автомобила се състои от няколко слоя, което обославя и ефекта от козметичният ремонт. Дразнещата / видима драскотина не е лека драскотина!  Магическото заличаване на драскотини се случва само в телевизионните реклами на съответният продукт. Методите предложени от колегите по - горе заличават съвсем повърхностни драскотини, които принципно не дразнят. Приложеното клипче по - горе е доста показателно особенно в графиката си. Виждам обаче ,че си "доста добре запозната" с процеса на заличаване на драскотини - желая ти успех!     :tongue2::giggle1:

вие сте меко казано дразнител... явно се надценявате повечко...  

и не разбирате какво означава драскотини, ако бяха дълбоки щях да напиша, не съм и смъкнала боята, нито съм стигнало до грунда и прочие... няма да пиша повече с такива... 

Редактирано от _sunshine (преглед на промените)

вие сте меко казано дразнител... явно се надценявате повечко...  

и не разбирате какво означава драскотини, ако бяха дълбоки щях да напиша, не съм и смъкнала боята, нито съм стигнало до грунда и прочие... няма да пиша повече с такива... 

браво! 

и без туй спама в темата беще в повече от "форумните всезнайковци" разбиращи от всичко

• 2 години по-късно...

http://yay.bg/Компле...Scratch-Remover Аз имах подобен проблем и това ми свърши работа. Премахна ми драскотините като да не повярва човек :D Доволен съм от продукта и го препоръчвам на хора с подобни проблеми! 

на 8/24/2014 в 18:09, skalata_73 написа:

A oт безконтактното миене пък ти се такова мамата на лака :P

Здравейте! На какво казвате безконтактно миене - на активните пяни, или на това - че няма въртящи четки>

Благодаря!

преди 2 часа, Viiipeer написа:

Здравейте! На какво казвате безконтактно миене - на активните пяни, или на това - че няма въртящи четки

Здравей. Наскоро някъде мернах по темите, че си си купил автомобил. Ами...честито и безаварийно. А за безконтактното миене-имам в предвид когато ги пръскат с тези препарати за безконтакнто миене. От личен опит съм се уверил (от предната ми кола) , че наистина се такова мамата на  лака, матира, а тези които имат хромирани части и на тях им се бръква у здравето. Когато пък я мият с шампоан и гъба-надраскват я. Виждал съм ги кат изтърват гъбите по земята, де ги измиват после хубаво, де не , гъбата е пълна с песъчинки и какво ли не и те така. Сега има някакви автомивки с пара и нам кво си, ма всичко си е пак за пари. На кой му пука за твоята кола?

Тъй че не и се втелявай много-аз поне вече така правя. Да е изправна, да не се чупи и така.

Поздрави.

Благодаря ти, колега! Аз в повечето случаи намирам, че с пароструйка се мие чудесно колата, без пяна - така че аз така или иначе пяна не ползвам често - но на предната кола - особено по пласмасариите, ефекта от пяната беше видим - стоеше цялата на петна, включително гумените уплътнения. Аз затова винаги сам си мия автомобила.

Поздрави!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Малее превземки! Ако изминавате на седмица по 2 километра или карате по жълтите павета, то драскотини няма да има! Ако изминавате по 200 километра дневно по второкласни и третокласни Герберски пътища, не драскотини ,ми не знам кво ще имате по колата си!

преди 18 часа, Кумчо вълчооо написа:

Малее превземки! Ако изминавате на седмица по 2 километра или карате по жълтите павета, то драскотини няма да има! Ако изминавате по 200 километра дневно по второкласни и третокласни Герберски пътища, не драскотини ,ми не знам кво ще имате по колата си!

Превземки, или не - Бай-Ганьвщината винаги ще бъде с теб!

Поздрави!

• 2 години по-късно...

Наскоро одрах двете калници и бронята на моято кола. Тя е в цвят сив металик. Аз се оптах да го поправя чрез грунд и боя, но не стана.  дали е нужно със шкурка преди това да мина боядисаното от мене и след това примерно да се опитам да го оправя с някой заличител за драскотини

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.