Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да избера правилната флашка?

Препоръчан отговор

Здравейте :) Искам да си купя флашка, но не съм се интересувал много до сега от подобни неща и не знам на каква да се спра. Иска ми се да е 16ГБ. USB 3.0 нямам и не знам дали, ако флашката се води такава дали ще я чете на компа. Няма да слагам глупави ограничения като "до 20 лв.", защото вече имах случай със една 16-ка за 10лв. която просто си замина във коша след 1-вия опит за записване на нещо. За момента ми трябва флашката да си сложа 1 уиндоус и да си преинсталирам компютъра, а в последствие да качвам музика/филми и да си ги пускам на телевизора или просто за трансфер на данни. Не бих отказал и 32ГБ, така че давайте предложения. И ако може да ми кажете на каква файлова система ще е най-добре да я форматирам и за уин-а и за всичко останало. Благодаря :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

USB2 и USB3 са обратно съвместими, просто ще работи на по-бавната скорост, ако двете устройства са различни.

За флашката е важно скоростта на четене/писане. Ако нямаме ограничение в бюджета, мога да ти препоръчам 2-3 добри флашки, но е добре да има някакъв бюджет, иначе ще налучкваме просто...

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Kingston DataTraveler DTIG4, 32GB, USB 3.0 Аз съм с такава от 5-6 месеца. За сега ми служи вярно хаха :D Ще я чете. USB3.0 е обратно съвместим с 2.0 :)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно бюджета - ако може да не е над 50-тина лева ще съм много щастлив. Значи няма проблем, ако е флашката е 3.0 а порта ми не е? 

За флашката е важно скоростта на четене/писане. Ако нямаме ограничение в бюджета, мога да ти препоръчам 2-3 добри флашки

Препоръчай ми ги всички за гледане пари не искат. А относно скоростите не знам и затова съм пуснал тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://usb.userbenchmark.com/

евентуално, ако си харесаш някоя и я има тук, може да и видиш ориентировъчно скоростта.

За 50тина леве вече се намират и 64гб флашки или 32гб с доста високи скорости за трансфер на данни- последното не те бърка особено щом нямаш usb 3.0 но пак скоростта ще ти е по-висока от евтините флашки.

тази дето са ти предложили по-горе има доста добри скорости на 3.0 http://usb.userbenchmark.com/Kingston-DataTraveler-G4-USB-30-32GB/Rating/1996  грозна но ефективна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно бюджета - ако може да не е над 50-тина лева ще съм много щастлив. Значи няма проблем, ако е флашката е 3.0 а порта ми не е? 

Препоръчай ми ги всички за гледане пари не искат. А относно скоростите не знам и затова съм пуснал тема.

Еми от мен:

Ако искаш здравина, издражливост, гаранция, качествен производител и екстремни ползвания на флашката:

CORSAIR 16GB Flash Survivor Stealth USB 3.0. Не е много практична за носене обаче...

ADATA 32GB USB UC510 - ето ти една A-Data, която е лесно носима, добра е, здрава е, че и с по-голям обем.

Една много добра и качествена флашка, която има и вградени защити с/у намокряне или изпускане - CORSAIR 16GB JetFlash Voyager USB 2.0. Не е USB 3.0, но не е умирачка това.

Честно казано какво е важно и за теб самият. Като дизайн, удобство при носене.

Корсайр флашките са много добри, то и за това са по-скъпи, аз бих избрал тях!

Поздрави!

p.s.

Да, не е проблем дали е USB 2.0 или пък е USB 3.0, все ще работи. Въпроса е на каква "скорост". Но проблем при свързването няма да имаш!

За файловата система. Когато качваш Windows, самата програма, която го качваш (препоръчвам Windows 7 USB/DVD Download Tool, официалното приложение на Microsoft за целта), то програмата сама ще ти настрои файловата система.

А за общо ползване, зависи пък какви файлове ще качваш. Например FAT32 е подходяща за флашки, но тя не позволява по-голям файл от 4 GB да се качи на цяло.

Ако ще качваш такива големи файлове, то тогава NTFS, ако ли пък не - то FAT32 е правилният избор.

Това при условия, че говорим за Windows!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Повечето телевизори NTFS файлова система не поддържат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тези двете ги дават като сравнително бързи. 
32GB USB3.0 UE700 ADATA

16GB USB3.0 UE700

По-голямата е по-бърза!

Иначе аз имам Адата n005 pro 16 gb. Въпреки споделените скорости в интернет, записва големи файлове с 25-35 MB/s и чете големи файлове с 100+.
Едната бройка ми умря след 1-2 месеца, но я смениха и тази е здрава. Презаписвам я цялата по 1-2 пъти на ден от около година. Също може да се издъни ако я закачиш при ключовете и да и излязат "червата". Малко моментно лепило я оправя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си взимам 32 гб ADATA UHS-I, CLASS10 MicroUSB за около 21 лева (в магазина е около 27). + четец за около м/у 5 и 10 лева е перфектна комбинация, понеже се ползва на всякъде и за всичко. Всякакви предложения за пръчки големи колкото мобилен телефон и струващи от порядъка на 40 лева за 16 гб ми се виждат безумни...

п.п. не виждам как това нещо дето го ползвам за флашка ще умре от намокряне, камо ли от изпускане, понеже е леко като перце... Ползвам един четец на кингстън, който е колкото нокътя на малкия ми пръст.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На някои им трябват скъпите, заради скоростта. Всеки според нуждите си. Имаш една точка над снимката и 3 минути си чекам екрана и си мисля че има умрял пиксел....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

п.п. не виждам как това нещо дето го ползвам за флашка ще умре от намокряне, камо ли от изпускане, понеже е леко като перце... Ползвам един четец на кингстън, който е колкото нокътя на малкия ми пръст.

За всеки влак си има пътници. На мен лично ми допада.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още един глас за микро сд карта с четец. Тези USB 3.0 флашки общо взето не отговарят на стандарта им който е заявен, най-малкото трябва да се бръкнете повече за по-добра скорост. Имам една такава 16 GB USB 3.0 (взех я за 30 лв.), само скоростта на четене е висока, на запис си е малко по-бърза от USB 2.0. Докато при картите памет всичко си е точно колкото трябва да бъде. От друга страна е по-естетично едно малко устройство в сравнение с по-голяма флашка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://www.samsung.com/uk/consumer/memory-cards-hdd-odd/memory-cards/micro-sd/MB-MP64DU2/EU

Скоростта на запис при 16гб версия е 15тина мб а на четене 40мб. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...