Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Образование в чужбина и струва ли си ?

Featured Replies

Здравейте,
може би ви е писанло от тези теми за това какво и къде трябва да се ориентира да учи един бъдещ студент,но все пак за мое добро се надявам да получа съвети :) . Уча първа година в Югозападен университет "Неофит Рилски" (доста лош избор осъзнавам го),но реших още преди да завърша гимназията,че искам да уча магистратура в чужбина.Планът ми е следният - да отида на някоя и друга бригада,след което  припечелените пари да ползвам като начален капитал за образованието си за чужбина.Дотук добре,но плановете са ми малко рисковани и колкото и да съм готов да поема този риск,все пак реших да се допитам до вас какво мислите по въпроса и струва ли си да получа образование в чужбина? Също така съм се насочил засега към Дания и бих желал да получа съвети по това отношение и с радост бих чул и мнението ви и за други университети в Европа.Благодаря предварително !!!

Не си казал какво искаш да учиш. Преди да правиш подобни изпълнения може да проучиш нещата как стоят работите в Дания, колко ще ти струва обучението и т.н. Да не говорим, че трябва да си научил и езика. Никой няма да губи време да ти обяснява или повтаря.

Ако искаш наистина да научиш нещо и да се занимаваш с него може дори и без университет да го направиш.

За образованието в Дания нищо не мога да кажа. В България все още се намират добри преподаватели, но на много места нещата са отчайващи.

Не си казал какво искаш да учиш. Преди да правиш подобни изпълнения може да проучиш нещата как стоят работите в Дания, колко ще ти струва обучението и т.н. Да не говорим, че трябва да си научил и езика. Никой няма да губи време да ти обяснява или повтаря.

Ако искаш наистина да научиш нещо и да се занимаваш с него може дори и без университет да го направиш.

За образованието в Дания нищо не мога да кажа. В България все още се намират добри преподаватели, но на много места нещата са отчайващи.

Това за учителите отодавна го знам.

По географя,физическо и история преподователите са ми някакви комплексари дет си го изкарват на нас.

Ще ви кажа да проучите първо какви работни позиции се търсят и кои са най заплатени .Харесайте си професия която е най високо платена да речем политик или криминална полиция завършете това  е пример само .

Много е важно като завършите да почнете високо платена работа и да станете стабилен мъж, който не се притеснява днес да похарчи парите за  един апартамент .Не е казано , че след години няма да се промени търсенето на кадри и заплащането , но като учите по 4 5 години го правете с разсъдък.Жал ме е за неуспелите вишисти , но живота е гатанка нищо не се знае пожелавам ви успех и умната.Надявам се ме разбрахте на къде бия.

• Автор

Съжалявам че съм се отнесъл така и дори не съм споменал специалността си.Уча Международни икономически отношения.Сметнах че тази специалност може би наи-много ще ми се напасне за друга държава.Относно езика - добре съм с Английския и някъде четох че ж различните държави се предлагат лекции и обучение на Английски език.Също така прегледах сайта на Интеграл за университетите,но не вярвам особено на тези реклами,Знаете как е,в сайта на определения университет изкарват сичко розово и едва ли не само да се запишеш и после никакви проблеми учене работа.Да ама не. Аз не мисля че нещата стоят точно така и затова се опитвам да събера още информация тъй като имам още около 3 годинки и искам да съм подготвен до някаква степен.Ровя се по интернет допълнително,но все пак реших да се допитам и до хората тук за мнения.

Ще ви кажа да проучите първо какви работни позиции се търсят и кои са най заплатени .Харесайте си професия която е най високо платена да речем политик или криминална полиция завършете това  е пример само .

Много е важно като завършите да почнете високо платена работа и да станете стабилен мъж, който не се притеснява днес да похарчи парите за  един апартамент .Не е казано , че след години няма да се промени търсенето на кадри и заплащането , но като учите по 4 5 години го правете с разсъдък.Жал ме е за неуспелите вишисти , но живота е гатанка нищо не се знае пожелавам ви успех и умната.Надявам се ме разбрахте на къде бия.

Наистина ценен съвет.Благодаря много. Аз не споменах специалността си по-горе затова мисля да се поправя,уча Международни икономически отношения,като проучих че при магистратурата можеш да кандидатстваш и по специалност,близка до твойта.Та тъй като съм икономически отношения мога да намеря доста професии и ще послушам съвета ви за това какви кадри се търсят и какво и да запиша тогава. Наистина желая да се развия и не съм от хората,които искат да пропилеят студентските си години в забавления,тъй като осъзнавам че сега е периодът,в който се взимат едни от най-важните решения в живота.Затова желая тези решения да са правилни.

Не се извинявай, просто е нужна повече информация ;). Имай в предвид, че МИО е доста широко като  понятие и след това ще трябва допълнително да си избереш област в която да специализираш. За Университетите в чужбина оставям мнение да кажат колеги, които са запознати.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.