Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Дъно и Процесор

Featured Replies

колеги ще помогнете ли за избор на дъно,искам да си конфигурирам средно мощен настолен комп,тук таме за игри и основно за 3д вилми и домашна употреба,знам че за тези работи не е необходимо кой знае какво,но разполагам с ддр8гб 2 плочки и ссд на самсунг 128гб. Преди когато бяха  излезли амд ам2 атхолон бях много доволен сега има и много мощни интели и се двоумя

Преди когато бяха  излезли амд ам2 атхолон бях много доволен сега има и много мощни интели и се двоумя

Всичко зависи от финансите. И двата производителя имат добри предложения.

• Автор

За дъното около 100лв и процесора 200лв примерно

ТОВА как ти се струва? След време можеш да добавиш и един Hyper 212 EVO охладител и да клокнеш. :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

ТОВА как ти се струва? След време можеш да добавиш и един Hyper 212 EVO охладител и да клокнеш. :)

има няколко модела от които не мога да си избера

http://www.plesio.bg/protsesori-c-69977713/amd-fx-6300-am3-3-5-ghz-14-mb-p-295455.html?orderSource=1

разликата в цената няма в момента този амд а8 и този амд фх 6300 почни еднаква цена а разликата е голяма в фх модела.. та тази седмица започвам с процесора

има няколко модела от които не мога да си избера

http://www.plesio.bg/protsesori-c-69977713/amd-fx-6300-am3-3-5-ghz-14-mb-p-295455.html?orderSource=1

разликата в цената няма в момента този амд а8 и този амд фх 6300 почни еднаква цена а разликата е голяма в фх модела.. та тази седмица започвам с процесора

Tрябва да си избереш процесор, защото от него зависи и дъното. A8 и FX изискват различни дъна.

• Автор

фх ще е понеже цената в момента е 199лв и просто от това по добро здраве според мен! а за дъното вече ще ми е нужен съвет относно какво трябва да гледам освен сокета и шината, за оверклока примерно какво трябва да има в биоса като опция

• Автор

колеги купих си процесора който казах,но за дъното се нуждая от помощ какво трябва да гледам ? Компа няма да се ползва за игри да уточння, гледам че ам3+ има много голям избор на дъна

Уточнете бюджета и какво ще правите с дъното? Ще клоквате ли,ще слагате ли допълнителни карти и други такива.

• Автор

за сега не мисля за клокване, но дъното държа да поддържа това,няма да се играи нито една игра,малко за фото-видео,музикална обработка и използване в домашни условия 3д, фулл хд филми и толкова :) асуса ми допада като цена и качество но асрок и гига имат също добри дъна и цени,примерно с вградено видео ще съм доволен пак ако е със собствена памет,а харда ще е ссд на самсунг купен е вече, най вече се радвам на процесора нямам търпение да видя как ще работи, отдавна не съм ползвал мощен комп

за сега не мисля за клокване, но дъното държа да поддържа това,няма да се играи нито една игра,малко за фото-видео,музикална обработка и използване в домашни условия 3д, фулл хд филми и толкова :) асуса ми допада като цена и качество но асрок и гига имат също добри дъна и цени,примерно с вградено видео ще съм доволен пак ако е със собствена памет,а харда ще е ссд на самсунг купен е вече, най вече се радвам на процесора нямам търпение да видя как ще работи, отдавна не съм ползвал мощен комп

Не сте казал какъв е бюджета ви отново.

Доколкото разбирам,вече имате процесора,който отново не става ясно кой е и какъв е.

В дъната вече няма вградено видео,то се вгражда в процесорите.Ако сте си купил процесор без такова,ще трябват парички и за видеокарта.

И доколкото ми е ясно,искате да ползвате едно ССД за основен хард,както и че имате рам-памет.

Така ли е?

• Автор

Процесора и бюджета съм казал по горе ами около 200лв за дъното,ссд имам, рам също ще купувам,процесора е амд фх 6300 сокет ам3+ има дъна с вградено видео ,но съм съгласен ако няма ще си взема отдeлн видео карта,интересуваме най вече дъното с какъв чипсет е по добре да се ползва и в биоса относно клок какво трябва да има и друго ако знаете че ще е по добре може да кажете

Редактирано от enes_rs (преглед на промените)

Обща стойност - 195.00 лв. с ДДС

Процесора и бюджета съм казал по горе ами около 200лв за дъното,ссд имам, рам също ще купувам,процесора е амд фх 6300 сокет ам3+ има дъна с вградено видео ,но съм съгласен ако няма ще си взема отделан

Мхм...

Събирайте парички и за отделна видеокарта.

п.п.Всъщност,я кажете кутията ви пълноразмерна ли е,или е малка? Защото може да не се събере дадено дъно в нея.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

като цена + рам е добре, а каква ще е разликата ако взема  990фх чипсета освен ценова разлика?

Разликата идва освен с възможността да се клоква по-добре,но и с ред други благини.Само че,нали си имате ограничение на бюджета,така че,нека си стоим в бюджета.

• Автор

мислим заедно май :) бюджета е увеличен с 100лв тоест за дъно 300лв ще кихам,но за захранване не казахте нищо имам вкъщи 265в :) няма ли да стане? Знам че няма да стане имам 400 и 460вата, пак казвам че игри няма да се играя е мога да инстална някоя за да видя как се държи машината.Като цени на захранване гледам че ги има с кутии на добри цени,но като пишат 500вата някой не казват това постоянно ли толкова или само пир натоварване от порядака на 3 мин или по-малко

Те могат да напишат и че е 1000 вата,но това не винаги е така.

Качественото и добро захранване е в основата на всяка конфигурация.

Кажете първо вие какви точно са захранванията ви.Нали освен ватовете,си имат и марка и модел.

Иначе,това е едно от най-предлаганите във форума захранвания.

RAIDER 550
  • Автор

Моделите са:

460вата JAR

http://img26.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/49966979_1_585x461.jpg

и другото е  Be quiet! Straight Power BQT E6-400w 400вата

http://content.hwigroup.net/images/products/xl/063195/be_quiet_straight_power_e6_400w.jpg

• Автор

а за това дъно какво ще кажете,че вече трябва да купя дъното

Asrock 990FX Killer, Socket AM3+

Дъно за 300 лева и процесор по-евтин от дъното, не знам. Трябваше да вземеш А8-цата с вграденото видео и да си гледаш 3д, блу рей, млу рей. Накрая да не търсиш видео за 100 кинта.

• Автор

доста е голяма разликата в цената и производителността,а дъно с вградено видео няма ли как да стане

ASRock 960GM примерно това дъно за напред ще си взема добра видео карта,че рам и захранване ще купувам
  • 4 седмици по-късно...
  • Автор

купих рам и захранване на много изгодна цена даже захранване 2броя единия е 750 другия е 600вата.рам е ддр3 1333мхз 2х8гб остана дъно,кутия и охлаждане което искам да е добро и безшумно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.