Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за мнения за Huawei Ascend P7 / предложение за друг телефон

Featured Replies

Ами в общи линии става дума за следното: дойде време за преподписване на договора и след немалко обикаляне днес напред-назад и разглеждане на наличните предложения в крайна сметка се спрях на този телефон; като запасен вариант съм се насочил към Nexus 5.

Бих бил благодарен и на други предложения, само че хич не съм лесен като клиент - не искам Samsung (по никакъв повод, имам си куп съображения за това, които тук е безсмислено да изброявам - не ща и толкоз). Не искам HTC - в момента ползвам HTC One X и съм много доволен от машинката, само дето ми спряха ъпдейтите (операционна система и актуализации за сигурност) горе-долу година след като бях купил телефона, защото имали финансови проблеми. Т.е. доволен съм от апарата, но не и от компанията, която постъпи повече от некоректно. Чета, че Huawei също бавят ъпдейтите, но поне все някога ги доставят, за разлика от HTC (което е недопустимо за флагмански модел). Не искам екран, по-голям от 5 инча (даже бих казал, че 4,7, колкото сегашния, ми е напълно достатъчен) - новите джапанки нещо не са ми по вкуса - искам да ми се събира в джоба и ръката. Бюджетът не е проблем - ако ще е нещо от сорта на Ascend P7 или Nexus-а, ще се вземе в брой, ако е нещо по-скъпо - на изплащане. Днес установих, че специално за Ascend Р7 покупката на изплащане го оскъпява със 120 лева... Не искам и Sony - заради TFT-екраните дори на флагманските им модели. AMOLED-екран също не искам. Държа на RAM поне 2 GB, вътрешна памет 16+ GB ако не е разширяема, а ако е разширяема, да е поне 8 GB. Основна камера поне 8 мегапиксела, предната не ме интересува. Държа да мога да инсталирам външни приложения без рутване, джейлване или други подобни, т.е. като ОС остава само Android.

Телефонът ще се ползва основно за разговори, сърфиране в интернет и преглед на документи. От време на време се пускат навигации, много рядко приложения за графична обработка и плейъри (основно аудио).

Meizu и Xiaomi все още не са налични в магазините, в които обикалях днес. Намерих няколко Lenovo-та, чиито характеристики не ме удовлетворяват - или са сносни, но екранът ми е голям, или при по-малките екрани спецификациите не струват.

Та така, по-подробно едва ли мога да го напиша, ако се сетя за още нещо, ще редактирам. Основният ми избор към момента е Huawei Ascend P7.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Дядо Стефан имаше май P7 и е много доволен.

Колега, в изброения от теб аспект бих ти предложил LG G2 и идеално се вписва в желаните от теб параметри.

Да не говорим, че може да се намери на страхотно приемлива и оптимизирана цена от около 620-630 лева за 32ГБ вътрешна памет.

Казвам това, защото моделя няма възможност за СД карта и разчита само на вътрешната си памет.

16ГБ е още по-добре с цената, защото е надолу.

Разгледай мнения и впечатления на хора, които го ползват и ако имаш нужда от пояснения питай.

А и свестни онлайн магазини мога да препоръчам - хора, които познавам лично и няма да има проблем с гаранция и обслужване. 

• Автор

Благодаря за съвета, ще се поровя сега да видя какво ще открия. Това, че не поддържа SD-карта не ме притеснява особено - и сегашният ми телефон не поддържа и това никога не ми е било проблем. Никога дори не съм се доближавал до предела на капацитета, а е 24 GB.

За онлайн-магазините благодаря, но ще го вземам с договор - така и така ще сменям плана и ще преподписвам и ще излезе значително по-евтино.

Екранът е малко по-големичък от това, което съм посочил, което пък може и да не се окаже чак такъв проблем - утре или вдругиден ще го хвана в ръка да видя как ще го усетя.

Опитвам се да се ориентирам по сайтове за сравнение, ама и там единият дава, че Huawei е по-добър, а другият - че по-добрият е LG.

ОК, благодаря още вднъж за отговора - ще видя какво ще излезе накрая. В крайна сметка ще зависи и от наличностите в магазините. Ако ще вземам LG, ще е с 32 GB памет.

LG G2 

Категорично + за него 

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5543&idPhone2=6124

Аз лично в този сайт и по този начин сравнявам два модела компонент по компонент.

В случая разликите са по-мощната батерия на LG и малко повече възможности в основната камера.

Процесора също гледам е по-мощен.

• Автор

Мда, според последния Huawei-ят се губи... Само да го намеря във вариант с 32 GB памет. Ще стане ясно до ден-два.

Все още го има ;)

Глас за P7-та

Да имам го и него, но май само го имам. От този модел очквах повече, но се оказа единственото му предимство - 5 инчовия дисплей. Най вече ще оплюя збука на телефона. Истинско дрънкало за музика. Става, но за пряка реч. Та направо и от мен - LG - без да се замисляш. Предният ми Г6 е много по добър във аудиото.  За сведение - имам и двата модела на Huawei.Или ако ще е от тази фирма, много по-добре е да си с  P6. Не се чуди - LG-то предпочети! И мненията на другите колеги са като моите, макар че имам тези 2 модела.

• Автор

Да имам го и него, но май само го имам. От този модел очквах повече, но се оказа единственото му предимство - 5 инчовия дисплей. Най вече ще оплюя збука на телефона. Истинско дрънкало за музика. Става, но за пряка реч. Та направо и от мен - LG - без да се замисляш. Предният ми Г6 е много по добър във аудиото.  За сведение - имам и двата модела на Huawei.Или ако ще е от тази фирма, много по-добре е да си с  P6. Не се чуди - LG-то предпочети! И мненията на другите колеги са като моите, макар че имам тези 2 модела.

Супер, от първа ръка! Благодаря за откровеното мнение! Сега остава да намеря 32-гигабайтов LG. Днес гледах и Р6 и като размери е същият като HTC-то ми. Даже замалко направо да сложа един в джоба в Техномаркет - беше на добра цена. Проблемът обаче при него е TFT-екранът и малкото вградена памет (макар последното да не е чак болка за умиране, но все пак искам приложенията да са инсталирани на телефона).

Хм, значи до момента: търся LG G2 с 32 GB памет. Ако няма в наличност по магазините около мен, досаждам на algor за свестен онлайн-магазин или оставам с HTC-то, докогато изкара...

• Автор

Димитровград; с Globul. Днес обикалях из Хасково - там изборът е значително по-богат.

Супер, от първа ръка! Благодаря за откровеното мнение! Сега остава да намеря 32-гигабайтов LG. Днес гледах и Р6 и като размери е същият като HTC-то ми. Даже замалко направо да сложа един в джоба в Техномаркет - беше на добра цена. Проблемът обаче при него е TFT-екранът и малкото вградена памет (макар последното да не е чак болка за умиране, но все пак искам приложенията да са инсталирани на телефона).

Хм, значи до момента: търся LG G2 с 32 GB памет. Ако няма в наличност по магазините около мен, досаждам на algor за свестен онлайн-магазин или оставам с HTC-то, докогато изкара...

P6 не е с TFT  дисплей а IPS Във форума има ревю на модела и е добре да го прочетеш. Нищо ново от модел 7. Даже човека, който е тествал модела е забелчзал, че от звука нищо не става.А и след това ще си го имаш като мен, няма продаване. Или предпочиташ P6, или най добре - LG - то. Защо да крия нещо, от което останах много, ама много разочарован. Иначе всичко друго му е много добро.

Ванка ето ти ревюто на P7. Иначе моделите са много привлекателни на външен вид. даже пунтират ...ябълката. Има ревю и на LG-то

https://reviews.kaldata.com/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B0-huawei-ascend-p7-revu446.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Предлагам ти следното:

Звъниш на тоя младеж и се разбирате къде да се видите, за да огледаш апарата.

Пускаш, цъкаш, гледаш софтуер, ала-бала и прочие.

Накрая казваш, че не ти харесва външния вид и ще търсиш чисто нов и си тръгваш - тоест вече ще имаш поглед върху апарата как изглежда, как ти стои в ръката, допада ли ти и т.н.

Останалото с покупката и пращането с куриер за да стигне следващия ден до теб е лесна работа.

пп. Глобул знам, че предлагат само 16 гигабайтовата версия, защото взех 2 апарата в началото н агодината като преподписах корпоративния договор с тях.

Също исках 32, но казаха, че само 16 имат.

Не искам и Sony - заради TFT-екраните дори на флагманските им модели. 

Xperia Z2 -  IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors

Xperia Z1compact - IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors

Следващите 2 модела (Z3 и Z3compact също са с IPS).Беше каквото беше с TFT екраните при сони.

Преди 4 месеца бях в същото положение.Чудих се между  Ascend P7,Nexus 5 и Z1 Compact.Отидох в магазин на глобул и си взех Z2.

• Автор

Е, днес в Технополис и Техномаркет и Sony-тата, и Huawei ги бяха изтипосали като TFT-а..

Да, Sony-то тук наистина го изписват IPS LCD. Z1 compact - няма...

За усещането - аз и в магазина мога да видя за какво става дума, но благодаря. Говорим за корпуса, той е същият. Предпочитам да го взема с договор, излиза много, ама много по-евтино - при Z2, например, в магазина разликата е 620 лева. Дори и от друго място да се вземе, разликата пак остава голяма...

Е, днес в Технополис и Техномаркет и Sony-тата, и Huawei ги бяха изтипосали като TFT-а..

Да, Sony-то тук наистина го изписват IPS LCD. Z1 compact - няма...

За усещането - аз и в магазина мога да видя за какво става дума, но благодаря. Говорим за корпуса, той е същият. Предпочитам да го взема с договор, излиза много, ама много по-евтино - при Z2, например, в магазина разликата е 620 лева. Дори и от друго място да се вземе, разликата пак остава голяма...

Имай в предвид,че G2 е малко по-компактен като размери на корпуса.Големината на екраните е 1:1.LG-то има малко по-ярък дисплей от сонито,но пък Xperia-та има уникалните слушалки в комплекта на глобул + стерео говорители.Който и от двата да вземеш все ще останеш доволен от живот на батерията(издържат доста и двата),от изработката на корпуса и от работата на телефона като цяло.

Успех в избора ;)

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Всъщност да, прав си, не се усетих, че можеш да го разръчкаш в Технополис.

Абсолютно всичко е едно и също, само паметта е по-голяма на единия.

Z2 е добър вариант, да.

Гледам Глобул доста са ограничили асортимента - не знам защо.

Може би е дошло време за ребрандиране и после ще зареждат всичко ли, знам ли, но не е сериозно да предлагат 20 модела апарати.

• Автор

Хе хе, и на мен ми направи впечатление днес, че не предлагат нищо.

А сега обръщам внимание и че цените, като ги поразчоплиш, не са съвсем същите: тук. Обявяват цените за най-скъпия си план, останалите са различни... Ще го мисля утре, сега смятам да лягам. Благодаря на всички включили се. По-нататък ще пиша каква съм я свършил.

Лека на всички!

• Автор

Добрутро.

Краткото проучване за Sony-то показва плашещи неща:

http://market.yandex.ru/forums?modelid=10724878&hid=91491&p_n=1

http://www.androidbg.com/forum/topic85859-problemi-i-vprosi-svrzani-s-xperia-z2-d650x.html

Загряване/прегряване при снимане на видео и игри, и дори при обикновено сърфиране в интернет, тих звук при разговор, режим на високоговорител и нотификации на приложения, отлепване и отделяне на панели, изтриване на пластмасовите ъгли на корпуса, проблеми с мрежата, недобра сглобка, изместване на камерата от центъра, проникване на вода въпреки рекламираната защита, слаба светкавица, проблеми с микрофоните, дълго време за зареждане, мъртви пиксели и странни точки по екрана и други. А в коментарите тук даже има изброени конкретни заводски проблеми на отделните партиди ("В некоторых партих, есть свои недостатки:.."). Изобщо, ненормално висок брой дефекти и процент брак. И това е суперфлагман за 1300 лева! Критиките са направо унищожителни. И не става дума за няколко тролове, а масово мнение.

Освен това в колата имам една те такава стойка, която е залепена на предното стъкло и има навъртени доста хиляди километри. Вече на два пъти се отлепва и пада заедно с телефона по време на движение. На HTC-то нищо му няма, но не ми се мисли какво може да стане с почти изцяло стъкления корпус на Xperia-та, който според отзивите се пука и от само себе си...

Баси...

LG G2 подарих на приятелката наскоро - да ти кажа, невероятен телефон, много бързо се свиква с размера, бърз е - уникално предимство пред другите подобни които аз гледах, е че размера на екрана е наистина 1:1 с корпуса и така реално е по - малък на физически размери за тези инчове, които е! Определено от LG са си свършили добре работата с този флагман - от първа ръка мога да ти кажа, че камерата прави уникални снимки през деня и на дневна светлина - уви не толкова добри на закрито, на изкуствена светлина и през нощта.
Много ме е яд лично мен, че не успях никъде на живо да разгледам Xiaomi Mi3, според много форуми, съпоставки и т.н. е на равно с G2 дори го биел в някои отношения - и не на последно място е по - евтин от него, но там имаше един момент с някакъв модел на Mi3 който не може да се използва за 3G в България - та и това малко ме отдалечи от него, защото не съм "разбирач" и ще вземе някой да ме набута :)
Понеже и на мен ми изтича договора към Глобул - ходих при тях да ти кажа, ако си нов клиент е по - евтино... Глобул просто са срам за Теленор, с такава излагация и подигравка като Глобул дано никога не се сблъсквам повече - 3G само в големите градове и то не навсякъде - като отида понеже съм лоялен клиент от 10 години ми предлагат 200 мб повече към плана като на някой дошъл вчера - е дръжте си ги, отивам да подписвам с конкуренцията в края на седмицата и Глобул евентуааално след 1 година ако вземат Теленор изпоуволнят всички меринджеи там (крайно некомпетентни и некадърни - в централният им офис останах крайно разочарован от заместник управителката...) и наистина услугата стане качествена тогава - защото нали аз си плащам за сигнал в цяла България - никъде в договора не ми пише - 3G само в големите градове и 2G на около 80% от територията на България, защото на много места където дори съм нямал 2G сигнал покрай мен всички от Мтел и Виваком са имали...
Но за Глобул мога да изпиша много и нищо няма да е хубаво :)

• Автор

Да, за Globul съм съгласен. Тъй като аз живея в интернет, се наложи да вземам флашка от Vivacom - това, което предлага Globul, е всичко друго, но не и интернет. Често пътувам и извън града има само... хич джи. Т.е. отварям си пощата през пощенски клиент (без да зареждам интерфейс) за 10-15 минути... Всичко друго ме устройва. А за Vivacom се бях зарекъл, че кракът ми повече няма да стъпи при тях, само че и Ментел са същите като качество на интернета.

Та, за днешните ми патила. Първи магазин: "Имаме само това, което виждате, и не можем да поръчаме отдругаде, защото... Идете другаде." (на рафта - няма и 20 телефона). Втори магазин: "Нямаме LG G2, от тези, които изброихте, имаме само Nexus 5". "Добре, с колко памет е?" - "Ъъъ, не знам, сега ще проверим" (следва пет минути ровене в книжката). "Ми не знам, сега ще проверя в интернет" - "Недей, аз вече съм проверил - 16 или 32 гигабайта?" - "Ми не знам, как можем да видим?" (управителят на магазина). В крайна сметка включихме мострата и се оказа с 16 GB, с което отпадна от класацията. На третия магазин едно усмихнато момиченце се развъртя с едни телефони, написа няколко мейла и в резултат до няколко дни чакам да ми доставят 32-гигабайтов G2, тъмен цвят (вероятно ще е черен).

Та благодаря на всички участвали в темата, много ми помогнахте!

Ще има и снимки, но по-нататък. :)

Хубав ден на всички!

• Автор

EDIT:

Е, да се смееш ли, или да плачеш...

Току-що ми звъннаха - объркали се. Дали ми информация за G3, после си разбрали грешката и ми се обаждали да ми се извинят. И в последния наличен магазин нямали G2 с 32 GB памет, нито Nexus 5. Ако ще е на свободна продажба, по-добре да изчакам, докато HTC-то се скапе, което може да е утре, а може да ме кара и още две години. Или докато не се появи нещо друго като възможност.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.