Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с кирилица в браузър

Featured Replies

Здравейте на всички,

Имам следният много странен проблем: на компютъра на моя позната се случва следното - ползва се фейсбук на български език. До страницата за логване всичко е наред. След като се логне обаче, кирилицата изчезна и се заменя с глифове - все едно кодировката не е правилна (и именно това ми е много странното, т.к. в предходинят екран всичко е наред!) Опитах какво ли не - ръчна смяна на кодирането в браузъра, промяна на системните настройки на шрифтовете на уиндоус, чистене на кеш, ръчно зачистване на регистъра за настройките на шрифтове, изпровбах в различни браузъри - няма никакъв ефект! Още по страннот е че това го видях и на още един момент - проверка на пощата през уеб интерфейс - от суперхостинг - имаше няколко получен имейла на които кирилицата така не се показваше коректно. Но там с копи пейст в текстов редактор - може да се прочете текста. Странно за мен си остава основното описание - в различни браузъри фейсбук не показва правилно кирилицата след логване в профила.

Здравейте на всички,

Имам следният много странен проблем: на компютъра на моя позната се случва следното - ползва се фейсбук на български език. До страницата за логване всичко е наред. След като се логне обаче, кирилицата изчезна и се заменя с глифове - все едно кодировката не е правилна (и именно това ми е много странното, т.к. в предходинят екран всичко е наред!) Опитах какво ли не - ръчна смяна на кодирането в браузъра, промяна на системните настройки на шрифтовете на уиндоус, чистене на кеш, ръчно зачистване на регистъра за настройките на шрифтове, изпровбах в различни браузъри - няма никакъв ефект! Още по страннот е че това го видях и на още един момент - проверка на пощата през уеб интерфейс - от суперхостинг - имаше няколко получен имейла на които кирилицата така не се показваше коректно. Но там с копи пейст в текстов редактор - може да се прочете текста. Странно за мен си остава основното описание - в различни браузъри фейсбук не показва правилно кирилицата след логване в профила.

ЛОкализация на операционната система. Има няколко теми по въпроса във форума. АКо е 7: https://www.kaldata.com/forums/topic/157909-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B9%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-windows-7/

Проблема при мен е на два компютъра, на другите всичко е наред.Chromе и IE показват маймуни само при някой текстове на кирилица от страницата. 
Пробвах да сменя всички регионални настройки на български и след това на сръбски и пак обратно с рестартиране на компютъра между смяната. Да сменя всички видове енкодвания, копирах и на ОС фонтовете от друг компютър. С друг потребител. Изключих всички ненуждни програми и изтрих последно инсталираните, направих почистване на временни файлове и тн.. Смених и антивирусната и сканирах за вируси.
Всичко изглежда наред, даже нищо странно не съм забелязъл като поведение на машините.
Сега ако някой може да помогне ще съм благодарен, защото вече май за нищо не се сещам.

Редактирано от geletron (преглед на промените)

Проблема при мен е на два компютъра, на другите всичко е наред.Chromе и IE показват маймуни само при някой текстове на кирилица от страницата. 

Пробвах да сменя всички регионални настройки на български и след това на сръбски и пак обратно с рестартиране на компютъра между смяната. Да сменя всички видове енкодвания, копирах и на ОС фонтовете от друг компютър. С друг потребител. Изключих всички ненуждни програми и изтрих последно инсталираните, направих почистване на временни файлове и тн.. Смених и антивирусната и сканирах за вируси.

Всичко изглежда наред, даже нищо странно не съм забелязъл като поведение на машините.

Сега ако някой може да помогне ще съм благодарен, защото вече май за нищо не се сещам.

По-горе ви цитирах тема в която е обяснено точно какво трябва да направите!

По-горе ви цитирах тема в която е обяснено точно какво трябва да направите!

То не е автора но в темата е описано какво да се направи. Може пък и някакъв проблем със самата ОС...

Прикачам файл от фейса. В темата, която си постнал не видях никъде как се разреша конкретния проблем, който не е как да си сменя езика. Благодаря

Редактирано от geletron (преглед на промените)

Прикачам файл от фейса. В темата, която си постнал не видях никъде как се разреша конкретния проблем, който не е как да си сменя езика. Благодаря

Темата, която ви цитирах е как се настройва локализацията на операционната система. Което е проблема ви!

Здравей, пробвах всичко, което беше описано в темата. Всички настройки са както трябва. Забелязах, че проблема в Опера и Firefox го няма.
Някакви други идеи?

Проблема не е само там, а и в други сайтове, както казах при другите браузъри и фейсбука си е ок.

Пробвайте да смените user agent id на Firefox 5.0

с добавка:

https://chrome.google.com/webstore/detail/user-agent-switcher-for-c/djflhoibgkdhkhhcedjiklpkjnoahfmg

или с ключ в командния ред(или добавен в прекия пък до изпълнимия файл)

http://www.zytrax.com/tech/web/change-ua.html

И вземете си поправете заглавието - проблем в хром

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.