Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за пренастройване на рутер TP-LINK TL-WR1042ND

Featured Replies

Можете ли да ме ориентирате как да пренастроя рутера си? Питам, защото като идваха от ISP-то да го настройват новия ми рутер се оказа, че са сменили админския пас за логване към рутера.. А ми трябва достъп до настройките на рутера (За Port Forwading) И единствения начин да го направя е да factory reset-на рутера .. (Което ще изчисти и настройките на рутера)

Edit: ISP-то ми е PowerNet Sofia

По-добре им се обади и кажи кои портове да ти отворят и към кое ИП.

Предпочитам да имам достъп до настройките на рутера, така че ако е възможно някой да ми каже как да го пренастроя за да работи с нета ми. В момента съм с този рутер, просто нямам достъп до настройките му.

Ето ти линк с manual който може да свалиш и да си настройваш каквото искаш

Това е наистина много неприятна практика техниците на доставчика да сменят данните за вход по клиентски маршрутизатори (и е система).

Вярно, че по този начин си осигуряват достъп до устройствата за дастанционна поддръжка, но го правят без информирано съгласие на клиента.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Така.. отзад на рутера трябва да има едно много малко копченце (не за изключване) . Вземаш една игла или само натискаш копчето за около 7 секунди,след това интернет достъпа ти ще спре ,трябва да се свържеш към рутера и влизаш във ip на самия рутер (192.168.1.1/192.168.0.1) ако не стане с тези влез във cmd и напиши ipconfig , след като си въвел това ip в горното поле за търсене на браузера влизаш в самия рутер и ще те пита за име и парола както и за парола на WIFI (поне мен ме пита) :D ,след това трябва да влезеш и в самите настройки и на да направиш Mode: DHCP, и след това ако всичко е наред трябва да имаш интернет и да можеш да си отвориш портовете ;)

П.С: ако си с модем можеш направо с LAN кабел да свържеш компютъра и модема и така ще имаш готовo IP .

Така.. отзад на рутера трябва да има едно много малко копченце (не за изключване) . Вземаш една игла или само натискаш копчето за около 7 секунди,след това интернет достъпа ти ще спре ,трябва да се свържеш към рутера и влизаш във ip на самия рутер (192.168.1.1/192.168.0.1) ако не стане с тези влез във cmd и напиши ipconfig , след като си въвел това ip в горното поле за търсене на браузера влизаш в самия рутер и ще те пита за име и парола както и за парола на WIFI (поне мен ме пита) :D ,след това трябва да влезеш и в самите настройки и на да направиш Mode: DHCP, и след това ако всичко е наред трябва да имаш интернет и да можеш да си отвориш портовете ;)

П.С: ако си с модем можеш направо с LAN кабел да свържеш компютъра и модема и така ще имаш готовo IP .

Външно гледано не е копченце, а отвор.

Когато го ресетнеш му възстановяваш фабричните настройки - името и паролата са написани отдолу на рутера. wifi-я трябва да е без парола.

Външно гледано не е копченце, а отвор.

Когато го ресетнеш му възстановяваш фабричните настройки - името и паролата са написани отдолу на рутера. wifi-я трябва да е без парола.

Мерси че каза! ако си мислиш че паролата под рутера е вярна ,просто хаха

...паролата под рутера..

трябва да е тази, след нулиране на настройките на рутъра.

НО! Преди да подходиш към нулиране е задължително да си знаеш данните за вписване в мрежата на доставчика, които да въведеш в (PPPoE)маршрутизатора. Ако не ги знаеш, ще трябва да звъниш на поддръжата на доставчика и да си ги искаш от там.

трябва да е тази, след нулиране на настройките на рутъра.

НО! Преди да подходиш към нулиране е задължително да си знаеш данните за вписване в мрежата на доставчика, които да въведеш в (PPPoE)маршрутизатора. Ако не ги знаеш, ще трябва да звъниш на поддръжата на доставчика и да си ги искаш от там.

При мен не стана нищо.. направих това което съм написал и рутера и всички пароли и глупости се анулираха,след това направих настройките на рутера побутах малко функцията ,,отстраняване на проблеми" на Win 7 и 15 минути след като направих всичко имах интернет достъп !

Някой ако иска може да ми пише лично съобщение да му дам скайп за връзка, за да ми се обясни по-подробно. Трика със рестартирането към фактори настройките го знам, също знам как да отида в настройките на рутера (192.168.0.1) .Трябва ми помощ само за правене на настройките на самия рутер.

EDIT: И да, factory логин-а е: (user: admin; pass: admin) (Пише го под рутера на лепенка. Колегата горе е прав ^^)

на 19.09.2014 г. в 17:03, belivakov написа:

Това е наистина много неприятна практика техниците на доставчика да сменят данните за вход по клиентски маршрутизатори (и е система).

Вярно, че по този начин си осигуряват достъп до устройствата за дастанционна поддръжка, но го правят без информирано съгласие на клиента.

Най-странното е, че друг път не са сменяли паролата на логина към рутера ..

Е нали съм ти посочил линк с упътване, кое как се прави. Кое му е сложното?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.