Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с микро-насичания и накъсвания

Featured Replies

• Автор

Да добавя че вече не е като насичане ами по скоро сега стана като потрепване на движенията по време на игра :( имате ли идеи от какво друго може да е 

• Отговори 51
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

При мен забелязах един странен (подобен) ефект при някои игри, дори при Diablo III. Такова насичане ми се получава при включен Raptr. Да не е и при теб така?

Редактирано от vesyo (преглед на промените)

• Автор

При мен забелязах един странен (подобен) ефект при някои игри, дори при Diablo III. Такова насичане мио се получава при включен Raptr. Да не е и при теб така?

Това Raptr  процес някакъв ли  е ? До сега не съм срещал подобно нещо . 

• Автор

Ами няма как да си заминава при положение че на някои игри оправих положението но все с помощта на допълнителен софтуер пригоден за самата игра която премахва лимит на кадрите или ги синхронизира перфектно и тогава положението се изглажда и движенията стават плавни  . Следователно то може да си работи гладко иначе и този софтуер нямаше да му помогне . Може би е проблем със синхронизирането на кадрите макар и да пускам Vsync пак си трябва и нещо друго което да действа на всички игри .

В един форум четох, че когато самата игра е под 60 fps, то Vsync трябва да се изключва и обратното, при повече от 60 fps, да се включва... При някои карти това се случвало автоматично, но не е описано кои точно..

Raptr е програма. Щом не я знаеш явно я нямаш и не е от нея. :)

• Автор

Ами уж монитора ми е 60 hz и като му задам Vsync оn би трябвало да държи 60 кадъра и да е гладко изображението но съм забелязвал как на някои игри стига и до 62 въпреки че е Vsync force on пробвах да лимитирам кадрите със nvidia inspector и пак кадрите от време на време минават 60 и явно точно това ми прави трептенето на обектите при движение 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Привет на всички установих че когато играя някоя проблемна игра и ако поддържа Window mode не насича изобщо явно проблема се забелязва ако е във Full screen . Та на какво се дължи това във Window mode да върви перфектно плавно а ако реша да я пусна на full screen пак върви гладко но от време на време има stuttering.  Преди не бях пробвал да играя игрите под window mode понеже мислех че и тогава ще сечат . Но все пак ми се иска да върви така добре и на full screen

• Автор

Е как така стигна до това заключение ? Тествах и с друга карта и пак беше така дори и Google Chrome  ми насича на моменти докато скролвам във някоя страница . Надали ще е от видеото 

Щом си пробвал с други видео карта и пак е така, значи не е от видео картата, та пробвал ли си да смениш монитора и да опиташ с друг? Всичко е възможно.

• Автор

Пробвах и това със различен монитор и пак същото. То самото насичане е едно такова специфично където го има и на Low quality и на много ниска резолюция даже когато съм на по ниска резолюция се забелязва учестено такова насичане . На Prototype дори да насоча камерата надолу да гледа към земята и като вървя пак се появява това насичане за 1 момент и после се оправя. И при вграденото видео на процесора си остана това леко насичане . И явно е софтуерен проблема или конфликт с драйвери но не знам точно от кой . Пробвах на различни версии на INF драйвера и сега стана по зле сякаш. Със сигурност не е проблем от видео картата подобни насичания просто не са от нея щотот поне на по ниски детайли щяха да изчезнат ама те пак  се появяват .

• Автор

Моля някой , който се е сблъсквал с този проблем и е успял да го разреши да сподели как се е справил с проблема :(

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Ето примерен клип на проблем подобен на моя само където разликата е ,че при мен е сравнително по слабо изразено ,но насичанията са същите на вид . Някой от вас сблъсквал ли се е със подобно нещо и успявал ли е да го оправи? Не става дума само за играта от клипа а за повечето игри по принцип. Специално при същата игра от клипа нямам подобния проблем но при други го имам.
  • 3 седмици по-късно...

Ето примерен клип на проблем подобен на моя само където разликата е ,че при мен е сравнително по слабо изразено ,но насичанията са същите на вид . Някой от вас сблъсквал ли се е със подобно нещо и успявал ли е да го оправи? Не става дума само за играта от клипа а за повечето игри по принцип. Специално при същата игра от клипа нямам подобния проблем но при други го имам.

ако това са насичанията то значи всеки човек който играе игра с под 60 кадъра в секунда има такива "насичания". Това нищо не е я се стегни... Ако не искаш микронасичания , купи си машина за 2 бона и си ти. Ще играеш с 120 fps и няма да има микро насичания. Трябва тогава и да махнеш твърдия диск и да сложиш SSD.Това са едвам забележими насичания...

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Само да допълня че и SSD-то не помогна си нищо ...

• 4 години по-късно...

на 25.01.2015 г. в 16:06, Лазар Ррр написа:

ако това са насичанията то значи всеки човек който играе игра с под 60 кадъра в секунда има такива "насичания". Това нищо не е я се стегни... Ако не искаш микронасичания , купи си машина за 2 бона и си ти. Ще играеш с 120 fps и няма да има микро насичания. Трябва тогава и да махнеш твърдия диск и да сложиш SSD.Това са едвам забележими насичания...

Те затова се наричат МИКРО бе специалист то и с 1200 кадъра да играеш пак са възможни подобен тип насичания ама като ви знам повечето вие играете БЕЗ vsync и не микронасичания ами картината тогава прави вълни направо от разликата в фпс-а и това , че монитора е 60hz и хич не ви пука пък момчето (автора на темата) е тръгнал да търси помощ от пишман разбирачи като вас , които знаете само един видео драйвър и като не е от него почвате сменяй видео картата сменяй монитора сменяй нз си какво ..

на ‎18‎.‎11‎.‎2014‎ г. в 4:13, Daniel95 написа:

Имате ли други предложения ? Нещо по нетипично ? Доста неща вече тествах и проблема се си остава :(

Почисти си компютъра от "антивирусни програми в повече". Почисти си хард диска, включително проверка за лоши сектори. Подреди го. Направи последните ъпдейти на ОС и драйверите. Провери го за вируси с MS антивирусната. Не влизай в "съмнителни" сайтове. Какво повече по нетипично да кажа, ами наскоро така постъпих с един лаптоп на един малчуган в наше село и всичко се оправи. Сетих се и друго, "хигиената"  на самата машина как е, т.е. физически почиствана ли е вътре ... Всичко това ми отне половин ден. Няма "рекламации" ... :), а и момчето видя какво правя и схвана замисъла - На месец поне едно "софтуерно почистване", а на шест - "физически". ;) и най-вече не се влиза в "съмнителни" сайтове. :) 

Не на последно място е и връзката с интернет, ако играеш онлайн.

Успех!

п.п. Въпроса се свежда не да тестваш, а да знаеш какво правиш. Ако не можеш сам да се справиш, то отиди при някой който повече е запознат и гледай какво прави. Някои неща не стават само с четене по форумите, а с прочитане и на други неща, които определено не са във форума. ;) Тук само някакви насоки можем да ти даден, но всичко зависи от теб. Помисли малко и ще се справиш.

преди 4 часа, Neext написа:

пишман разбирачи

Твърде краен си. Всеки споделя някакъв опит как се е справил с даден проблем. Дали въпросния е на база форуми или прочитане на определена информация от друго място, няма как да знаеш. Въпроса се свежда не да четеш, а да прочиташ. Да отсееш информацията от доста форуми и т.н. по въпроса. Да схванеш какво, че преди да приложиш нещо, то да прочетеш и някаква друга информация по отношение на ОС, драйвери, интернет разпространение и придобиеш поне малко обща култура по отношение на нещата които ползваш. Да, всички тука сме пишман разбирачи, но някои сме с повече опит, защото четем не само по форуми.

4-5 години след проблема се намесвате авторитетно и двамата...

преди 3 часа, ДИоNД написа:

Твърде краен си. Всеки споделя някакъв опит как се е справил с даден проблем. Дали въпросния е на база форуми или прочитане на определена информация от друго място, няма как да знаеш. Въпроса се свежда не да четеш, а да прочиташ. Да отсееш информацията от доста форуми и т.н. по въпроса. Да схванеш какво, че преди да приложиш нещо, то да прочетеш и някаква друга информация по отношение на ОС, драйвери, интернет разпространение и придобиеш поне малко обща култура по отношение на нещата които ползваш. Да, всички тука сме пишман разбирачи, но някои сме с повече опит, защото четем не само по форуми.

Краен съм понеже говорите ТВЪРДЕ авторитетно за ПРОСТИ неща ей затова съм краен! Търсил съм помощ по форумите тука и 95% от хората пишете общи приказки ей така от скука и отношението ви към авторите е като към 10 годишно дете , което за първи път вижда компютър! А от всичко , което написах в предния си пост да се хванеш за една дума и да ми четеш морал е меко казано тъпо!

преди 6 минути, Neext написа:

Краен съм понеже

Що ли не погледнах какво правите .... то било от скука този Ваш коментар ... поне да бяхте сложили едно :offtopic_s:такова ...

преди 2 часа, rostislaf написа:

4-5 години след проблема се намесвате авторитетно и двамата...

Съжалявам .... подведох се по хлапето ...

преди 2 минути, Neext написа:

да вниквате в критиката

:offtopic_s:

То тогава, вникнете и в моята критика към Вас независимо, че е под някаква форма!

Здрасти , Калине!

преди 16 часа, Neext написа:

Коя критика ве паляк че веднага почвате да хленчите за острия тон ли?

:offtopic_s:

Абе пале, мой ти забием един въпрос: Що си недоволно, а? Нещо не си смазвано някъде, май?

Твоето не е остър тон, а си е начин да си излееш недоволството. От какво, а?

И, защо ни в клин, ни в ръкав "събуждаш" тази тема, а?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.