Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Проблем с рутер dlink


MirkO95

Препоръчан отговор

Здравейте, по принцип съм доста на ти с ИТ технологиите, и рядко прибягвам до чужда помощ, но тук ударих на камък... От близо 1 година имам рутер dlink go-rt-n150 с хардуерна версия Ax 1.02 ... Проблема ми се появи преди около месец и в началото не обръщах голямо внимание, но напоследък се налага по-често да ползвам Wireless-а и проблема е дразнещ... Проблема е в това, че на моменти ми спира WiFi сигнала... тоест съм свързан с рутера, но не прави пакети.. За 1-2 мин. Имам стабилен сигнал и след това за 15-20 сек. мъртва зона... Проблема е в рутера, имам 2 лаптопа, компютър и 3-4 смартфона които се свързват към него. Компютъра е свързан с LAN кабел и интернета е перфектен, останалите са с WiFi и е просто ужасен... Пробвах с по-стар firmware 1.0 същата работа.. Имах период в който бях с 1.1 но вече не мога да е открия за да опитам и с нея... Пробвах да премахна защитата, пробах с WEP / WPA / WPA2 / Mixed но нищо... някакви съвети?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Примерно дай на рутера локацията на БГ, така ще се отключат 12 и 13 канал, които по-малко вероятно се използват или са натоварени и го сложи да излъчва на 13-ти. Aко имаш други устройства работещи на тази честота 2,4 GHz около рутера ги разкарай, като безжични телефони и т.н. Опитай да намалиш малко силата на излъчване на рутера. Това е като да сложиш 5 телевизора в една стая и всичките да ги усилиш до край, кой ще чуваш.Това може малко да се отрази на разстоянието на обхвата, но винаги можеш да помислиш къде да позиционираш рутера за най-оптимален обхват. Следващо нещо, провери си контакта/разклонителя да не са офазени, много често срещан проблем, който се отразява на стабилността на рутера и Wi-Fi връзката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук намирам фирмуер ако искате пробвайте http://www.dlink.com/bg/bg/support/product/go-rt-n150-wireless-n-150-easy-router?revision=deu_reva

Пробвах и с 2-та firmware-та само версия 1.1 не можах да е открия... Относно натовареноста: В околноста е само моя рутер...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах и с 2-та firmware-та само версия 1.1 не можах да е открия... Относно натовареноста: В околноста е само моя рутер...

Да, може да е само вашия маршрутизатор, но има микровълнови печки и други подобни уреди, които излъчват в този диапазон

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си ,че не прегрява?

Сигурен ли си, че не се претоварва??? Така на брат ми рутера правеше, но на него се връзваха 2 телевизора, таблет и лаптоп, а после си призна че бил дал парола и на още 2-ма комшии, та при теб да не е същата работа???

Вдигни мощноста на излъчване, ако има подобна опция!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...