Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поскъпване на тока до 50 %

Featured Replies

Ех, защо никой не говори за държавно приватизиране ЕРП-тата? За какво продадоха енергетиката ни на някви чужденци и ся всички с пръст в уста.... Няма ли да спрем да пълним гушите на чужденците най-накрая.... ?

Нека да изнасят тока от АЕЦ, ама да пуснат и другите блокове поне, баси...Направо съм потрес....

В нелегалния бизнес най висока надценка, ликвидност и оборот притежават стоки услуги, като наркотиците, проституцията, нелегалният хазарт, кафето и цигарите

В легалния бизнес стоки и услуги с подобни параметри са енергетиката и енергоразпределението, лекарствата, горивата и пр.

Т.е. всичко е разпределено между легалните и нелегални хитреци. Другите да "духат супата"

Ако се повтори сценария от евровота, то ти си намерил на кого да разчиташ! То точно тия ще гласуват за ГЕРБ, а пък те сами казаха, че ще затягат още по - зверски колана. Нови цени и никакво мрънкане! Герберското лоби е голямо в енергетиката а почти всички соларни централи / ВЕЙ са собственост на някакви герберски деятели!

Все пак новото правителство не го виждам след Нова година т.е ще бъде най - бързо изританото правителство!

П.П Само, че къде ги измисли тия 50%. 

Не знам дали герберско лоби е най-голямото, но май във ВЕИ са намесени най-много Цветелина Бориславова и .... Моника Станишева :D  Имаше и някакъв убавец от ДПС-то....

И всички тук четат повишението като дявола - Евангелието! Точно това повишение е "благодарение" на заемите на НЕК за Белене, Цанков камък и може би, Южен поток... Ама друго си е да се слуша Волен (за когото и аз съм гласувал 2005-2007) и борбата му с колонизаторите....

Къде изчезна герберския агитатор! 

Няма ,човек който да не е разбрал, че временното правителство е неписан придатък на ГЕРБ и Президента, който се пръкна от ГЕРБ и работи доста усърдно за ГЕРБ

Медиината звезда Бойко, пък вече се изказава, като, че ли отдавна вече управлява!

Та, в тоя ред на мисили вече е предначертано какво ни очаква, а именно:

- По високи сметки за ток, вода и парно

- Замръзени пенсии и заплати

- Затягане на коланите и нови данъци

- Неразплащане на държавата с бизнеса

Чии интереси се защитават и за що е всичко това - ясно е на всички! 

Всичко това не съм го изсмукал от пръстите си, а са думи и фрази уж случайно изпуснати в медиите от вожда Борисов

Т.е нищо добро не ни чака!

За кого ще гласувате си е ваша работа, но се опомнете и направете правилният избор! Малко остана!!!!

А викаш за една година с коалицията БСП, ДПС и любимата ти Атака цъфнахме и вързахме.... ! На една банка й видяха сметката, НЕК е вече със задължения 3 млрд. лева (при 1.5 млрд. в началото), ДАНС вече се занимава с глупости (храната за детските градини, вместо да гони фундаменталисти) - тотален разпад на държавата отвсякъде.... Ама наш Блек пауар гони лошите чужденци (не, че не са и те за бой де)....

Каквото и да си приказвате за: на кого била тази или онази централа, колко струвал тока за Турция или Румъния, какво влиза или не влиза в микса и в салатата ....

Докато не стане всеки консуматор да може да избира поне от три доставчика свободно - няма да се оправят нещата.

По помнещите ще се сетят какви бяха цените на мобилните услуги, когато беше само мобиком. Как се промениха цените на интернет услугите, как се променят цените на храните (особено в големите вериги). 

Монопола ни .... такова туйнакито.

Не знам дали герберско лоби е най-голямото, но май във ВЕИ са намесени най-много Цветелина Бориславова и .... Моника Станишева :D  Имаше и някакъв убавец от ДПС-то....

И всички тук четат повишението като дявола - Евангелието! Точно това повишение е "благодарение" на заемите на НЕК за Белене, Цанков камък и може би, Южен поток... Ама друго си е да се слуша Волен (за когото и аз съм гласувал 2005-2007) и борбата му с колонизаторите....

А викаш за една година с коалицията БСП, ДПС и любимата ти Атака цъфнахме и вързахме.... ! На една банка й видяха сметката, НЕК е вече със задължения 3 млрд. лева (при 1.5 млрд. в началото), ДАНС вече се занимава с глупости (храната за детските градини, вместо да гони фундаменталисти) - тотален разпад на държавата отвсякъде.... Ама наш Блек пауар гони лошите чужденци (не, че не са и те за бой де)....

Ама ние говорим за енергийната ситуация, не за ДАНС и банките. Това си е друга тема. Ситуацията точно такава, заради приманаването на ЕРП в частни ръце и то ч1ужденци... сега ще плащаме извънземни цени за ток. Яд ме е, че не се говори за едно нещо, ами за 100 неща едновременно и накрая толкова много се събира, че всеки си вика ... кво шсе занимавам. И така до днес. Аз се радвам, че всичко почти е осъзнато, че вече разбираме какво ни правят....сега трябва да се стегнем и да почнем едно по едно, а не 74637845 неща на веднъж. Малко по-малко. :)

Искам да напишете какво бихте направили вие, не какво те са направили.... Иначе си е чиста загуба на време да пишем по цял ден колко сме зле и как ни ******.... :) ако ще е така, мога да си слушам новините по цял ден - пошлите изблици на некви жълти таблоиди и редактори с неосъществени детски мечти...

Какъв е смисъла да ти напиша какво ще направя АЗ, след като нито съм кандидат депутат, нито политик, нито член на партия, аз съм обикновен човек имащ право на 1 глас - ще си го дам за която партия смятам за най - добре според моите разбирания, а какво ще направи партията е въпрос на четене на нейните опорни точки и нейният политически план.
Мога само да кажа на всички, които си мислят, че е толкова лесно да се отнемат концесии (най - вече промитите мозъци от Волен), че тези договори са така бетонирани от корпоративни адвокатски кантори, че ако отнемем дори 10% от концесиите, за които Ви говори големият "националист" Волен държавата ще стане много по - бедна от Сомалия!

Какъв е смисъла да ти напиша какво ще направя АЗ, след като нито съм кандидат депутат, нито политик, нито член на партия, аз съм обикновен човек имащ право на 1 глас - ще си го дам за която партия смятам за най - добре според моите разбирания, а какво ще направи партията е въпрос на четене на нейните опорни точки и нейният политически план.

Мога само да кажа на всички, които си мислят, че е толкова лесно да се отнемат концесии (най - вече промитите мозъци от Волен), че тези договори са така бетонирани от корпоративни адвокатски кантори, че ако отнемем дори 10% от концесиите, за които Ви говори големият "националист" Волен държавата ще стане много по - бедна от Сомалия!

темата е за проблемите в енергетиката за увеличението на цената на тока, не е закого ще гласуваш ти или аз или който и да било. какви концесии, какви избори какви 5 лева. 

И всички тук четат повишението като дявола - Евангелието! 

Да, все повече действа промиването на мозъци! Жив пример!

Това е и целта, такива винаги да казват О.К. да се вднигне тока щом трябва - да се вдигне парното и водата. Това в благото на народа и да не фалират монополи или НЕК-ове или Топлофикации или .....

Е, да фалират - хич не ме интересува кой ще фалира! Вечно трябва да спасяваме някой! А този някой вечно има оправдание!

Аз не съм съгласен да спасяваме НЕК от фалит, като това да става през моя джоб. Моето некъгласие ще бъде заявено след няколко дни!  А 1 глас + още1+1+1+ + + сериозно променят резултата на "уравнението"

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Виждам, че не си ме разбрал правилно, все за това гласуване говорите(дори не е по темата) Но нека и аз си позволя лирическо отклонение тогава.. Да бе, разбира се, че е важно, но идеята ми е, че промяната започва от конкретното към общото.... Винаги съм защитавала тезата, че всеки трябва да промени своят малък свят, за промени големият. И ако всички разсъждават като теб, което явно е така....смятай. Все гледате в паничката на другият... Това е толкова грешно и е в акъла на почти всеки от 30 години насам. Толкова сте патриархални и закостенели морално, че дори не се опитвате да разберете, че всичко си зависи от самия теб, не от комшията. Кво като не си политик? Защо си мислиш, че не си толкова важен, колкото другият примерно? Това свеждане на глава е най-грешното, което правите. Аз нищо няма да променя сега, но децата ( Дай Боже), техните деца ще бъдат възпитавани точно така - всеки е важен и всеки има цел в живота, представи си и другите да започнат да го правят ? Промяната(положителната) е трудна. Затова всички я избягвате...не разбирам. Така ще се оправят нещата! Всеки трябва да може да мисли, да е упорит и да не се предава като нещата станат сложни.... Напълно безотговорен е твоят пост, въпреки, че ще гласуваш! Ще гласуваш сякаш това ще промени света ти... Гласуването е само крачката...пътя те чака :) 

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Виждам, че не си ме разбрал правилно, все за това гласуване говорите(дори не е по темата) Но нека и аз си позволя лирическо отклонение тогава.. Да бе, разбира се, че е важно, но идеята ми е, че промяната започва от конкретното към общото.... Винаги съм защитавала тезата, че всеки трябва да промени своят малък свят, за промени големият. И ако всички разсъждават като теб, което явно е така....смятай. Все гледате в паничката на другият... Това е толкова грешно и е в акъла на почти всеки от 30 години насам. Толкова сте патриархални и закостенели морално, че дори не се опитвате да разберете, че всичко си зависи от самия теб, не от комшията. Кво като не си политик? Защо си мислиш, че не си толкова важен, колкото другият примерно? Това свеждане на глава е най-грешното, което правите. Аз нищо няма да променя сега, но децата ( Дай Боже), техните деца ще бъдат възпитавани точно така - всеки е важен и всеки има цел в живота, представи си и другите да започнат да го правят ? Промяната(положителната) е трудна. Затова всички я избягвате...не разбирам. Така ще се оправят нещата! Всеки трябва да може да мисли, да е упорит и да не се предава като нещата станат сложни.... Напълно безотговорен е твоят пост, въпреки, че ще гласуваш! Ще гласуваш сякаш това ще промени света ти... Гласуването е само крачката...пътя те чака :)

Вие ли не виждате какво пишете, аз ли не мога да чета...

- Пишеш :

....

Искам да напишете какво бихте направили вие, не какво те са направили....

Аз ти пиша, че особено за енегетиката нищо не зависи дори от колегата който се е "запасил" добре с цифрите (стотинките, киловатите, мегаватите и т.н.) - Защото Вие в тази тема само мрънкате, аз Ви обяснявам възможно най - културно, че от Вас не зависи нищо, искате - не искате не зависи абсолютно нищо, мислете си, че сте държавата, че народа има власт и т.н. - глупости на търкалета.

Имаше вече един простест специално заради  цената на електричество (много късопаметни излезнахте) - правителството падна, НО НЕ И ЦЕНАТА НА ТОКА! Нито една концесия не падна, гърмеше се нещо там, че щели да вземат лиценза на ЧЕЗ още тогава така смешно ми стана като го тръбяха по всички телевизии и си мислих - КОЙ ЛИ ще им се върже, явно повечето в тази тема сте повярвали...

Не съм поддръжник (поне не много голям) на световните конспирации, но ако си мислите че можете да отнемете концесията на корпорация, особено в държава от третия свят (каквато е нашата) сте в голяма заблуда.

темата е за проблемите в енергетиката за увеличението на цената на тока, не е закого ще гласуваш ти или аз или който и да било. какви концесии, какви избори какви 5 лева. 

Поне да ми беше прочел цялото мнение, чукча нет читател-он писател а? (което впрочем беше адресирано до колежката, ама нали си ми мерудия та не си пропуснал и това гърненце).

Само информативно да ти обясня някои причинно-следствени връзки в нашата държава, които явно ти обягват или пък просто си правиш вятър на устата - Цената на тока е пряко свързана с производството и себестойността му, както и нашумелият напоследък енергиен микс ---> всички тези неща се одобряват от ДКЕВР ---> ДКЕВР не е независима (поне аз от как съм на тоз бял свят не е била, надали и преди това е била) тя е политически зависима ---> и айде да не те мъча повече ---> когато нещо е политически зависимо има ПРЯКА връзка с това кой е на власт, каква политика води ---> а кой е на власт е ПРЯКО свързано с това за кой ТИ, АЗ, ТЯ, ТО, НИЕ, ВИЕ и ТЕ ще гласуват.

Спокойно може да продължавате да си подскачате в тази тема за далаверите, които са всенародно известни и да си обяснявате неща, които се тъпчат преди всички избори последните 20 години, като явно това Ви успокоява по някакъв много изкривен начин.

Казал съм и за енергетиката един ред който е достатъчен - цената на тока не може да падне (поне не без фалит на НЕК или без неспирни ежегодни заеми от 3 млрд. математиката оставам на Вас) без да се отнемат ограбващите ни концесии, а реда който съм написал е точно за тях и как няма абсолютно никакъв шанс да ги отнемеш без да загубиш една сериозно сума пари, а може и повече - зависи после на колко ще ни осъдят в Страсбург.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Това беше лирическо отклонение и спрямо Вашият пост... просто не мисля да коментирам. 

Колкото до енергетиката... изхода е един, поне според мен - с риск да се повторя...държавна приватизация, но като се изгонят старите кучета от управлението.... Проблема е там, че те "продадоха" НЕК, АЕЦ... А искат да притежават некви малки ВЕЦ, ТЕц и дрън, дрън.... след като се вижда, че е по-добре да се продава ток на 0.30 вместо на 0.1 от АЕЦ, примерно. Частните фирми нека ги въртят малките предприятия .. поне ще се модернизират и ще бъдат по-ефективни в техните ръце. А държавтаа ще си прибира хубави парички от тях, а националните ни електропроизводители ще бъдат спокойни, и така и гражданите. А то стана обратното, изнасяме евтин ток, ползваме скъп, баси... Кажете ми едно хубаво нещо от това държавата да върти скъпото производство на ток? 

И Защо си мислите, че вярвам на нещата, които се тръбят по телевизиите и тези платени проСтести ? 

Изхода е промяната...... не да ми казвате колко било невъзможно. 

Това беше лирическо отклонение и спрямо Вашият пост... 

Не се връзвай на такива, като този с поста над теб. Той и още няколко човека отдавна са отправили послание коя партия защитават и за това, каквото и да напишем, те ще си пеят своята песен!

Ооо! И да,  от нас всичко зависи, че дори и в енергетиката. И да, може да променим много нещата с избора на партия, която има платформа стояща близо до интересите на народа избирателите.

Я да видим: 

- Не една партия е против актуализацията на бюджета!

- Не от една партия казват, че не е належащо вдигането цената на тока!

- Не от една партия казват, че в момента се гонят лобистки интереси и се промиват мозъци 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Не се връзвай на такива, като този с поста над теб. Той и още няколко човека отдавна са отправили послание коя партия защитават и за това, каквото и да напишем, те ще си пеят своята песен!

Ооо! И да,  от нас всичко зависи, че дори и в енергетиката. И да, може да променим много нещата с избора на партия, която има платформа стояща близо до интересите на народа избирателите.

Я да видим: 

- Не една партия е против актуализацията на бюджета!

- Не от една партия казват, че не е належащо вдигането цената на тока!

- Не от една партия казват, че в момента се гонят лобистки интереси и се промиват мозъци 

Най - мразя да се клевети по мой адрес - и ще докладвам поста ти! Но преди това, ще те попитам коя партия защитавам според теб и въобще какво те кара да си мислиш, че защитавам някой - най - малкото не съм адвокат, за да защитавам чужди интереси, нито имам лична изгода.

Държа на извинение относно клеветата, която е в червено!

Защото до сега от както съм във форума никога не съм защитавал партия която е била в парламента, ако някога (в последната 1 година) съм защитавал партия (което ме съмнявам, но може някъде да съм казал добро нещо за нея) е партия която е създадена преди 1 година.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.