Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Защо не иска да се кодира паролата/паролите ми?


profch0

Препоръчан отговор

Здравейте! Имам следния проблем. Имам си една регистрационна форма,която що годе ми харесва и работи отлично,НО.. тука идва и едното НО.. проблема ми е,че не иска да ми кодира паролата,ако може да ми кажете защо(или пък да ми дадете някой нов код за тези полета които сега ще изредя.. :) ) ще ви бъда много благодарен!
Ето го php кодчето ми: 

 

<?php

if (isset($_POST['signup']))
{
$username = addslashes($_POST['username]);
$password = md5(addslashes($_POST['password']));
$password2 = md5(addslashes($_POST['password2]));
$email = addslashes($_POST['email']);
$email2 = addslashes($_POST['email2]);
$name = addslashes($_POST['name']);
$date = date("d.m.Y H:I");
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR];
$sql = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `username` = '$username'") or die (mysql_error());
if (mysql_num_rows($sql) != NULL)
{
echo "<h3><i><u>Потребителското име вече е заето!</u></i></h3>";
}
else {
if ($username == NULL)
{
echo "<h3><i>Не сте попълнили потребителско име!</u></i></h3>";
}
elseif ($password == NULL)
{
echo "<h3><i><u>Попълнете парола!</u></i></h3>";
}
elseif ($password != $password2)
{
echo "<h3><i><u>Парола #1 и Парола #2 не съвпадат!</u></i></h3>";
}
elseif ($password2 != $password)
{
echo "<h3><i><u>Паролите не съвпадат!</u></i></h3>";
}
elseif ($email != $email2)
{
echo "<h3><i><u>И-мейл #1 и и-мейл #2 не съвпадат!</u></i></h3>";
}
elseif (!eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $email))
{
echo "<h3><i><u>Невалиден и-мейл!</u></i></h3>";
}
elseif ($name == NULL)
{
echo "<h3><i><u>Не сте попълнили истинското си име!</u></i></h3>";
}
else {
$up = mysql_query("INSERT INTO `users` (username, password, email, name, date, ip) VALUES ('$username', '$password', '$email', '$name', '$date', '$ip')") or die (mysql_error());
echo "<h3><i><u>Създадохте акаунта си успешно!</u></i></h3>";
}
}
}
?>

 

А ето я и самата форма(за всеки случай,ако нещо съм сбъркал там)

 

<form method="post" style="color: lime;">

<body bgcolor="#0">
<div>Потребителско име</div>
<input type="text" name="username" /><br />
<div>Парола</div>
<input type="text" name="password" /><br />
<div>Отново парола</div>
<input type="text" name="password2" /><br />
<div>И-мейл</div>
<input type="text" name="email" /><br />
<div>Отново и-мейл</div>
<input type="text" name="email2" /><br />
<div>Истинско име</div>
<input type="text" name="name" /><br />
<input type="submit" name="signup" style="color:blue;font-weight:bold;border:0px;padding:3px 10px;cursor:pointer;background:#b1e6f0;" value="Регистрирай ме" /><br />

 

 

П.С. Ето снимка как ми показва паролата:

http://prikachi.com/images/655/7637655G.png

 

П.С.2 Работя с xampp,тъй като съм още нов в езиците за програмиране(казвам го за да не ме питате на каква система работя и т.н.) :)

 

Благодаря на всеки отзовал се! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

<input type="password" name="password" /><br />

Tова ли имаш предвид под "кодиране"?

 

Като съвет: Не ползвай mysql повече, а mysqli или PDO.

Също тоя md5 ще ти повиши сигурността с 0.5%. Тъй че, ако ще криптираш паролите с него, направо не се занимавай. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

<input type="password" name="password" /><br />

Tова ли имаш предвид под "кодиране"?

 

Като съвет: Не ползвай mysql повече, а mysqli или PDO.

Също тоя md5 ще ти повиши сигурността с 0.5%. Тъй че, ако ще криптираш паролите с него, направо не се занимавай. :D

Ами тази програма xampp поддържа ли този mysqli или PDO ? :) 

И да ми дадеш съвет за по-кратък код със криптирани пароли,ако не е проблем? :) 

<input type="password">

 

W3Schools

Мерси! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от версията на PHP. Не знам от къде учиш, ама явно не е много добро място. Поразрови се в интернет за повече информация. :)

Аха,добре. Благодаря! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...