Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Защо не иска да се кодира паролата/паролите ми?


profch0

Препоръчан отговор


Здравейте! Имам следния проблем. Имам си една регистрационна форма,която що годе ми харесва и работи отлично,НО.. тука идва и едното НО.. проблема ми е,че не иска да ми кодира паролата,ако може да ми кажете защо(или пък да ми дадете някой нов код за тези полета които сега ще изредя.. :) ) ще ви бъда много благодарен!
Ето го php кодчето ми: 

 

<?php

if (isset($_POST['signup']))
{
$username = addslashes($_POST['username]);
$password = md5(addslashes($_POST['password']));
$password2 = md5(addslashes($_POST['password2]));
$email = addslashes($_POST['email']);
$email2 = addslashes($_POST['email2]);
$name = addslashes($_POST['name']);
$date = date("d.m.Y H:I");
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR];
$sql = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `username` = '$username'") or die (mysql_error());
if (mysql_num_rows($sql) != NULL)
{
echo "<h3><i><u>Потребителското име вече е заето!</u></i></h3>";
}
else {
if ($username == NULL)
{
echo "<h3><i>Не сте попълнили потребителско име!</u></i></h3>";
}
elseif ($password == NULL)
{
echo "<h3><i><u>Попълнете парола!</u></i></h3>";
}
elseif ($password != $password2)
{
echo "<h3><i><u>Парола #1 и Парола #2 не съвпадат!</u></i></h3>";
}
elseif ($password2 != $password)
{
echo "<h3><i><u>Паролите не съвпадат!</u></i></h3>";
}
elseif ($email != $email2)
{
echo "<h3><i><u>И-мейл #1 и и-мейл #2 не съвпадат!</u></i></h3>";
}
elseif (!eregi("^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$", $email))
{
echo "<h3><i><u>Невалиден и-мейл!</u></i></h3>";
}
elseif ($name == NULL)
{
echo "<h3><i><u>Не сте попълнили истинското си име!</u></i></h3>";
}
else {
$up = mysql_query("INSERT INTO `users` (username, password, email, name, date, ip) VALUES ('$username', '$password', '$email', '$name', '$date', '$ip')") or die (mysql_error());
echo "<h3><i><u>Създадохте акаунта си успешно!</u></i></h3>";
}
}
}
?>

 

А ето я и самата форма(за всеки случай,ако нещо съм сбъркал там)

 

<form method="post" style="color: lime;">

<body bgcolor="#0">
<div>Потребителско име</div>
<input type="text" name="username" /><br />
<div>Парола</div>
<input type="text" name="password" /><br />
<div>Отново парола</div>
<input type="text" name="password2" /><br />
<div>И-мейл</div>
<input type="text" name="email" /><br />
<div>Отново и-мейл</div>
<input type="text" name="email2" /><br />
<div>Истинско име</div>
<input type="text" name="name" /><br />
<input type="submit" name="signup" style="color:blue;font-weight:bold;border:0px;padding:3px 10px;cursor:pointer;background:#b1e6f0;" value="Регистрирай ме" /><br />

 

 

П.С. Ето снимка как ми показва паролата:

http://prikachi.com/images/655/7637655G.png

 

П.С.2 Работя с xampp,тъй като съм още нов в езиците за програмиране(казвам го за да не ме питате на каква система работя и т.н.) :)

 

Благодаря на всеки отзовал се! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

<input type="password" name="password" /><br />

Tова ли имаш предвид под "кодиране"?

 

Като съвет: Не ползвай mysql повече, а mysqli или PDO.

Също тоя md5 ще ти повиши сигурността с 0.5%. Тъй че, ако ще криптираш паролите с него, направо не се занимавай. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

<input type="password" name="password" /><br />

Tова ли имаш предвид под "кодиране"?

 

Като съвет: Не ползвай mysql повече, а mysqli или PDO.

Също тоя md5 ще ти повиши сигурността с 0.5%. Тъй че, ако ще криптираш паролите с него, направо не се занимавай. :D

Ами тази програма xampp поддържа ли този mysqli или PDO ? :) 

И да ми дадеш съвет за по-кратък код със криптирани пароли,ако не е проблем? :) 

<input type="password">

 

W3Schools

Мерси! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от версията на PHP. Не знам от къде учиш, ама явно не е много добро място. Поразрови се в интернет за повече информация. :)


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от версията на PHP. Не знам от къде учиш, ама явно не е много добро място. Поразрови се в интернет за повече информация. :)

Аха,добре. Благодаря! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от reni999
      Здравейте! Може ли малка помощ с тази задача на php. 
      Напишете скрипт, който по въведено естествено число N търси брой срещания на указана цифра.
      Това е моя код: 
      <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <title>Задача №5</title> </head> <body> <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"> <br><br> Enter the number <input type="text" name="chis"><br><br> Enter the digit <input type="text" name="cif"><br><br> <input type="submit" name="sub" value="GO"> </form> <?php $chis = 0; $cif = 0; //$br=0; if($chis>0){ if($chis%10==$cif) { // $br++; $chis=$chis/10; echo "The number contains $" .round($chis); } }else { echo "times digit $".round($cif); } ?> </body> </html>  
    • от Tomas07
      Създадох форма, чрез html, css и php, в която се въвежда текст и може да се прикачи снимка. Проблемът ми е, че не разбирам от php, и не успявам да се справя с проблема. Искам, когато някой прикачи снимка, тя да се запазва в папка. Текста се визуализира в базата данни. Търсих и пробвах, различни варианти, но не успявам. Споделям кода и ще се радвам, ако някой помогне.
      <div class="container-form"> <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div class="name"> Имена:<br> <input type="text" name="name" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="image"> Прикачете ваша снимка! (максимален размер 20МБ)<br> <input type="file" name="image" id="image" size="40" accept="image/*" /> </div> <br> <div class="phone"> Телефон:<br> <input type="tel" name="phone" value="" size="40" /> </div> <br> <div class="email"> Имейл адрес:<br> <input type="email" name="email" value="" size="40" /> </div> <div class="submit"> <input type="submit" name="submit" value="Изпращане" id="submit" /> </div> </form> </div> <?php // Connect to MyQSL $link = mysqli_connect("localhost", "root", "", "my_form"); $link->query("SET NAMES 'UTF8'"); // Check our connection if ($link === false) { die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error()); } $target_dir = "uploads/"; $target_file = $target_dir . basename($_FILES["image"]["name"]); $uploadOk = 1; $imageFileType = strtolower(pathinfo($target_file,PATHINFO_EXTENSION)); // Check if file already exists if (file_exists($target_file)) { echo "Съжаляваме, файлът вече съществува."; $uploadOk = 0; } // Check file size if ($_FILES["image"]["size"] > 20000000) { echo "Съжалявамe, файлът ви е твърде голям."; $uploadOk = 0; } // Allow certain file formats if($imageFileType != "jpg" && $imageFileType != "png" && $imageFileType != "jpeg" ) { echo "За съжаление са разрешени само файлове от тип изображение, JPG, JPEG или PNG."; $uploadOk = 0; } if(isset($_POST["submit"])) { } // Escape user inputs for security $name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['name']); $image_name = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['image']); $image = file_get_contents($image_name); $phone = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['phone']); $email = mysqli_real_escape_string($link, $_REQUEST['email']); // Insert our data $sql = "INSERT INTO form (name, image, phone, email) VALUES ('$name', '$image', '$phone', '$email')"; // Print response from MyQSL if (mysqli_query($link, $sql)) { echo "<div class='echo-complete'> <div class='echo-text'> Формата беше приета успешно. Благодарим ви.</div></div><br>"; } else { echo "<div class='echo-error'> <div class='echo-text'> ГРЕШКА: Не може да се изпълни $sql.</div></div><br>" . mysqli_error($link); } // Close our connection mysqli_close($link); ?> Моля, не ми споделяйте линкове, от типа "тук е описано" и прочие. Не го разбирам толкова този php, но се налага да го използвам. 🙂
    • от streleca_stz
      Здравейте,
      От известно време насам се опитвам да използвам различни вариации на websocket-и, но изпадам в един и същи казус - подкарване под криптирана SSL връзка. Разбирам, че трябва връзката да минава през wss:// и да имам активен сертификат, но... но до там, каквото и да се опитвам да правя, то все не иска да тръгне (вади грешка за опит за несигурна връзка). Търсих редица решения на проблема ми и повечето решения са от сорта на - въведете към конфигурацията самите файлове на сертификата и всичко ще е наред. Да, но аз използвам Let's Encrypt, който се обновява на всеки 90 дни... мога ли да влизам в кода на интервал от време, за да сменям пътищата до сертификата при всяко ново генериране.
      Та въпросът ми е някой от вас сблъсквал ли се е като цяло с уеб сокети и подкарването им с Let's Encrypt?
    • от tovamieimeto98
      Добър вечер.
      Въпросът ми не свързан с някаква програма.
      Занимавам се с програмиране от около година. Насочил съм се към web development, по - скоро php web dev.
      Знам това - онова(php функции, OOP), владе малко бази данни(mySql), html/css и малко js/jquery. Имам също и няколко проекта, общо взето CRUD, регистрации, логвания, коментари, тн... Общи неща.
      Въпросът е, че вече искам да започна като junior или стажант някъде, но не съм сигурен дали съм готов. Може ли някой запознат да ми разясни горе - долу как стоят нещата, на кое да наблегна, кое да науча.
      Благодаря 
    • от PopPop
      Здравейте!
      Имам нужда от малка консултация. Мой близък започна да се занимава с програмиране и съвсем в началото, с акцент върху PHP и JS. Има проблем с решаването на няколко задачи и реших да потърся помощ тук при вас. Предполагам, че няма да отнеме повече от 2-3 часа и разбира се ще заплатя за услугата. Подробностите можем да уточним на лични. Благодаря за отговорите предварително!
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване