Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

log history на рутер

Featured Replies

Здравейте,
темата не е много сериозна , така ,че може да не и обръщате много внимание ако нямате свободно време :)
Въпроса ми е всички рутери ли пазят история на свърванията към тях . По специално тези на vivacom . Рутерите , който са без антена, а са с вградена и стоят прави , дали имат нещо подобно. Ще видя по-късно модела и ще проверя , но на тоя етап ако някой знае ще съм му благодарен .
Имам такъв модем и съм свързвал само моят лаптоп с него . В последствие , този лаптоп изчезна . В документите имаше само серийният номер , по него производителя може да ми даде мак адресите , но може и да не ми ги даде . Ето защо ще ми е от ползва ако рутера е запазил тази информация . (Изключваме всички странични коментари , просто искам да си знам мак адреса на wifi картата , на устройство което вече физически го няма )

Здравейте,

темата не е много сериозна , така ,че може да не и обръщате много внимание ако нямате свободно време :)

Въпроса ми е всички рутери ли пазят история на свърванията към тях . По специално тези на vivacom . Рутерите , който са без антена, а са с вградена и стоят прави , дали имат нещо подобно. Ще видя по-късно модела и ще проверя , но на тоя етап ако някой знае ще съм му благодарен .

Имам такъв модем и съм свързвал само моят лаптоп с него . В последствие , този лаптоп изчезна . В документите имаше само серийният номер , по него производителя може да ми даде мак адресите , но може и да не ми ги даде . Ето защо ще ми е от ползва ако рутера е запазил тази информация . (Изключваме всички странични коментари , просто искам да си знам мак адреса на wifi картата , на устройство което вече физически го няма )

1. има специален раздел за маршрутизатори. темата ви се мести там

2. Повечето имат логове, но обикновено това трябва да се активира експлицитно

• Автор

Благодаря , съжалявам за грешния раздел.
Модела е Huawei HG530

Благодаря , съжалявам за грешния раздел.

Модела е Huawei HG530

Ако го активирате постфактум не получавате нищо. Това е трябвало да бъде активирано преди. И трябва да погледнете в документацията, аз нищо не открих

Здравейте,

Не виждам какво точно ще ти помогне, ако си знаеш МАС - а на изчезналия лаптоп - освен ако предполагаш къде е и искаш да докажеш че точно този е твоя. Както правилно си уточнил накрая - ще имаш МАС на wifi картата, не на цялата машина.

• Автор

Ами ако си разбера мак адреса и след като подозирам на 90% къде точно се ползва , но нямам никакви доказателства за да съм сигурен , че е там .
Възможно е рутера на крадеца също да пази история на свързванията и ще е някакъв напредък. Знам паролата на рутера на предполагаемия извършител , ако не пази история ще седя всяка вечер някъде около тях и ще наблюдавам моментните връзки към рутера и когато засека моят мак адрес ще имам доказателство поне за мен си , че е там или в някакъв радиус ако трябва да сме точни. Друг шанс нямам . Скайпа ми се вписва от време на време , значи устройството не е пипано , щом са си позволили тази грешка , предполагам не са сменяли мак адреси. Като последна сламка ще се пробвам да се свържа със скайп и ще им изисквам история на вписванията , те пазят доста голям архив от лични данни и има минимална възможност да откликнат. Пак за мен си поне ще знам кой е .
По принцип би трябвало и когато качва снимки от моето устройство , в кода на снимките да има данни , което пак е нещичко . Полицията си води някакво разследване , но просто от тях не чакам нищо. Нямам никакви улики и доказателства просто просто предположения за мен си . Вече си имам дори нова машина , но от любопитство и свободно време правя тези неща. 

Ами ако си разбера мак адреса и след като подозирам на 90% къде точно се ползва , но нямам никакви доказателства за да съм сигурен , че е там .

Възможно е рутера на крадеца също да пази история на свързванията и ще е някакъв напредък. Знам паролата на рутера на предполагаемия извършител , ако не пази история ще седя всяка вечер някъде около тях и ще наблюдавам моментните връзки към рутера и когато засека моят мак адрес ще имам доказателство поне за мен си , че е там или в някакъв радиус ако трябва да сме точни. Друг шанс нямам . Скайпа ми се вписва от време на време , значи устройството не е пипано , щом са си позволили тази грешка , предполагам не са сменяли мак адреси. Като последна сламка ще се пробвам да се свържа със скайп и ще им изисквам история на вписванията , те пазят доста голям архив от лични данни и има минимална възможност да откликнат. Пак за мен си поне ще знам кой е .

По принцип би трябвало и когато качва снимки от моето устройство , в кода на снимките да има данни , което пак е нещичко . Полицията си води някакво разследване , но просто от тях не чакам нищо. Нямам никакви улики и доказателства просто просто предположения за мен си . Вече си имам дори нова машина , но от любопитство и свободно време правя тези неща. 

1. МАК адреса може да се смени и не е доказателство

2. Надявам се разбирате че "разхождайки се" из чужди маршрутизатори нарушавате закона

Зависи каква е марката на маршрутизатора, поне за TP-Link съм на 99,9 % убеден че логовете се записват още от първото връзване в мрежа. За други конкретно нямам наблюдение. На ваше място бих оставил органите да си свършат работата, защото така и вие сте в нарушение на закона.

• Автор

Ами както казах, тези да ги наречем проучвания са си за лично мое ползване . Пък до колко е законно , това да е проблема , ще се предам . Тук просто си обсъждаме варианти . Ако съм обрал на някой сметката ще ме намеря и през проксита да съм влизал , ще ме разнищят за 1 седмица , не е толкова невъзможно където се твърди навсякъде ..

Ето малко разсъждения по въпроса - Can I Track My Laptop or Smartphone After It's Been Stolen? (Мога ли да следя лаптоп или смартфон, след като е бил откраднат?)

В документите имаше само серийният номер , по него производителя може да ми даде мак адресите , но може и да не ми ги даде...

Няколко пъти по различни поводи ми се е налагало да попитам за мак адрес от представителствата на Acer и Fujitsu и никога не са ми отказвали, а още по-малко ще го направят на полицията, така че имаш ли документи всичко е наред.

• Автор

Благодаря Ви , не знаех при производителите как стоят нещата, но явно са отзивчиви и имат тази информация . От полицията ще се свържат с тях пък каквото стане . Както казаха няколко човека , че е не правилно да правя свои разследвания, че даже е незаконно и неадекватно решение. Няма смисъл май да си правя труда да си търся мак адреса , имат си варианти да си го намерят явно . 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.