Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека се осведомява за действията...

Featured Replies

Нe знам за IPB, но в други форумни системи се вижда и къде е имало изтрита тема/пост заедно с причината за премахването им.

Ето как изглеждат изтритите теми във vBulletin например.

Би било хубаво, ако и тук можеше да се добави нещо подобно.

Има специален раздел и модераторите пишат каква е причината и/или насочват към съществуваща тема. Това е което получавате.

И се смятай предупреден по точка 2.19

И се смятай предупреден по точка 2.19

Относно някой мой коментар? Мога ли да знам кой?

Относно някой мой коментар? Мога ли да знам кой?

Приеми го просто като предупреждение. Всеки от нас модераторите всема от личното си време за да помага за поддържане на този форум и има право да е ядосан, разсеян, мързелив. Толкова са ни силите. Ти какво би направил ако днес си коментирал/затворил/преместил 30-40 теми и още толкова поста?

Приеми го просто като предупреждение. Всеки от нас модераторите всема от личното си време за да помага за поддържане на този форум и има право да е ядосан, разсеян, мързелив. Толкова са ни силите. Ти какво би направил ако днес си коментирал/затворил/преместил 30-40 теми и още толкова поста?

Не отричам, че ви е трудно, нито твърдя, че не си вършите работата, дано никой не ме е разбрал погрешно.

Може би просто ви трябват повече модератори, щом работата е толкова.

Не отричам, че ви е трудно, нито твърдя, че не си вършите работата, дано никой не ме е разбрал погрешно.

Може би просто ви трябват повече модератори, щом работата е толкова.

Ох, де да беше толкова лесно. ;)

Хм, дори и в кошчето го няма. Странно. Може би някой глобален е минал и е забърсал некой друг коментар...

Възможно е, нямам идея...

Не държа на въпросния пост, но ми стана интересно зашо е изтрит/премахнат, даже не съдържаше кой знае какво провокативно нещо, още по-малко нервни, заядливи думи ;)

Като се има предвид и това, че въпросната тема тогава, когато аз писах беше в раздел Религия, Мистика и Езотерика - изобщо не ме е грижа за поста, но искам да знам какво нередно съм казала, защото аз в момента не осъзнавам грешката си!

Ако постът е изтрит заради нарушаване на правилата на форума, то със сигурност щеше да се разбере (поне от автора му). Триене без известяване или коментар, се прави ако е "техническо" (например - дублиран пост) или нещо подобно.

А вчера и днес сайта имаше затруднения (виж тази тема), възможно е постът да се е изгубил точно тогава. Случва се. Вярно, неприятно е, но има и по-тежки случаи - да изгубиш съдържанието на цял сайт заради проблем със сървъра примерно.

Всички, които се занимават с разпространение на съдържание в Интернет знаят, че това се случва и вземат предпазни мерки, но винаги имат и едно на ум. Така че, моля за разбиране.

Редактирано от Fingli (преглед на промените)

Подкрепям идеята да се известява съответният потребител, чийто пост е изтрит и/или преместен.

Както се каза по-горе - ако се направи нещо автоматично ще е супер.

Иначе има моменти, в които трябва да се затрият с тонове постове и ако трябва да се прати ЛС до всеки за изтрития му пост, направо става ад.

Пример: в тази тема в последните и 10-ина страници има поне 40 поста за триене, които са абсолютно извън темата.

Сега съм на морето и съм влязъл за половин час преди лягане да метна едно око на форума и да видя има ли нещо интересно. Та ако тръгна да трия и пращам ЛС на всеки, то не мисля, че ще ми отнеме по-малко от час.

Съгласна ли си?

пп. Примера е произволен разбира се, но мога да дам поне още 20-ина такива и с други теми.

Ако погледнете в коша ще видите примерно тема "Покажете десктопа си и кажете как сте го постигнали", макар на 10-ина места по-долу в раздела да има тема "Вашият десктоп". Съжалявам, но от който и да е човек се изискват елементарни усилия, за да се сети, че в съществуващата тема в раздел "Празни приказки и забава" може да си развива нещата отнасящи се за десктопа и никой нищо няма да му каже.

Аз не смятам за нормално да се обяснява на всеки и всичко. Да, има доста случаи, които изискват елементарно обяснение с три думи, но не всеки случай е такъв. Затова и преценката е оставена на модераторите, за което си носят отговорностите.

А и в крайна сметка пак опираме до нещо елементарно - правилата са създадени в този вид не за да се харесат на някой админ или мод, а защото така работят. А след като работят аз лично не виждам смисъл да се променят.

Да, преди година мислех по друг начин, но сега съм от страната, която мога да преценя, че мнението ми е било леко погрешно и продиктувано от емоции и гледна точка само от страна на потребител.

Както се каза по-горе - ако се направи нещо автоматично ще е супер.

Иначе има моменти, в които трябва да се затрият с тонове постове и ако трябва да се прати ЛС до всеки за изтрития му пост, направо става ад.

Пример: в тази тема в последните и 10-ина страници има поне 40 поста за триене, които са абсолютно извън темата.

Сега съм на морето и съм влязъл за половин час преди лягане да метна едно око на форума и да видя има ли нещо интересно. Та ако тръгна да трия и пращам ЛС на всеки, то не мисля, че ще ми отнеме по-малко от час.

Съгласна ли си?

А и в крайна сметка пак опираме до нещо елементарно - правилата са създадени в този вид не за да се харесат на някой админ или мод, а защото така работят. А след като работят аз лично не виждам смисъл да се променят.

Да, преди година мислех по друг начин, но сега съм от страната, която мога да преценя, че мнението ми е било леко погрешно и продиктувано от емоции и гледна точка само от страна на потребител.

Да, съгласна съм! Това е сизифовски труд, освен това...

За да се осъществи чрез ЛС - това означава мода или админа да е човек без никаква друга работа или интереси и по цели дни да модерира или администрита... :), което си е чиста утопия...

Относно правилата - трябва да се спазват, поне в частта за темите, което вече съществуват. Та това е от полза за всеки един потребител или гост на сайта - да може на едно единствено място, събрано, да намери това, което го интересува, вместо да търси и да рови в целия раздел, а понякога и във всички форуми.

Пример за такава простотия мога да дам с форума на университета, в който учих - всеки влиза и създава нова тема за всичко - и гледаш в един момент на последни съобщения има 5 теми с подобна тематика - примерно "Днешният изпит по банково счетоводство"; "Колеги, какво се падна днес по банково счетеводство"; "Споделете нещо около изпита по банково" и т.н. и т.н......... И аз като се интересувам от този изпит трябва да вляза във всички теми и да чета и да ровя за евентуални други теми, които не съм забелязала...

Fingli - да, възможно е поста да се е загубил, защото наистина по едно време имаше проблем със сайта и форумите...

• 2 седмици по-късно...
Те и моите всичките в тази тема изчезнаха.Някои ги е изтрил, ама нали по-умния(аз) отстъпва и ще се въздържа да коментирам тези действия които ме ощетяват.

Постовете ги изтрих аз, защото е крайно време да разбереш, че темата е с друго предназначение и раздел за наказаните потребители няма да има! Не зная дали си по-умния, но действията не би трябвало да ги коментираш и по друга причина, наречена 2.19 от правилата!

Постовете ги изтрих аз, защото е крайно време да разбереш, че темата е с друго предназначение и раздел за наказаните потребители няма да има! Не зная дали си по-умния, но действията не би трябвало да ги коментираш и по друга причина, наречена 2.19 от правилата!

Знам, да питам ти ли ми изтри и постовете в тема VIP Потребители?

Те бяха смислени, поне за мен.Ама пак по-умния(аз) отстъпва и айде от мен да мине щях да разреша да се изтрият.Ако от това ви стана по-хубаво и по-комфортно.

Знам, да питам ти ли ми изтри и постовете в тема VIP Потребители?

Те бяха смислени, поне за мен.Ама пак по-умния(аз) отстъпва и айде от мен да мине щях да разреша да се изтрият.Ако от това ви стана по-хубаво и по-комфортно.

Не съм бил аз.

P.S. Намерих поста, за който питаш и последната дума, с която мога да го свържа, е "стойностен".

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.