Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтера изписва "Няма хартия" -Вирус?

Featured Replies

• Автор

Леле боже ...

Вероятно машината има не един а няколко проблема.

1. Хардуерен проблем

2. Софтуерен проблем.

Вирус в принтера няма как да влезе.

По точките:

1. Хардуерен проблем - напълно е вероятно както колегите са предложили вече машината да има проблем с датчик за хартията. Естествено това няма как да сме сигурни на 100% преди да се види от специалист.

2. Софтуерен проблем.

Тука вече нещата загрубяват.

Никъде не видях на каква операционна система работите.

Най често подобен проблем се получава при разлика между формата на хартията от приложението от което искате да печатите и тези в настройките на драйвера. Пример - в word искате да печатите на letter, а в драйвера ви е зададено A4. Или обратното.

Шльокавицата отново е софтуерен проблем - вижте си в настройките на драйвера следните настройки: Send true type fonts as graphics, или Download as softfont.

Отделно вижте как се изпращат данните - отново в настройките - Raster или Vector.

Ако не можете да се справите закарайте машината и комп-а в сервиз за принтери, за да може професионалисти бързо да ви решат проблема.

Ако обаче държите сам да си оправите проблема - бъдете малко по-систематизиран в обясненията си и дайте повече подробности.

Необходимо е да опростим системата.

Закачете многофункционалното на USB към конктретен компютър и да почнем да ровим нещата едно по едно.

Пуснете селф тест - ако минава, то проблема е единствено и само от комп-а. Съответно почваме да човъркаме компа. Ще огледаме настройките една по една, опишете точно приложенията и т.н.

От компа ще започнем първо със Test Page от драйвера.

Пишете...

PS. Правилно темата ви е тук - не е за Вируси.

Значи аз мисля,че съм написал в първия си пост ясно за проблема,но все пак ще го опиша по-подробно:

Принтера е вързан на USB към един от компютрите и споделен на самия компютър за да се ползва от другите.Когато се разкачи от компютъра работи без проблем и без грешки.В контрол панела при принтери и факсове има създадена втора икона със същото име и продължение Copy1,а оригинала стои неактивен или offline.Има сходен проблем и с етикетен принтер вързан за същия компютър -втора икона copy1 и неактивна оригинална.На етикетния принтер не ми дава,че няма хартия,а изобщо не тръгва да печата или ако го рестартирам започва да печата 5-6 листчета със шльокавици.Премахнах драйверите,изтеглих нови,проблема остава.Разрешава ми след рестарт на принтера да разпечатам 2-3 страници,след което пак изписва,че няма хартия.Ако се пусне страница от някой от другите компютри,които не са вързани директно за принтера още на първата страница изписва,че няма хартия.Сменях и кабелите,но ефект няма.В принтера няма заседнала хартия.В тавата има достатъчно хартия.  И продължавам да търся решение за премахване на вирус.Проблема не е в принтера!

Значи аз мисля,че съм написал в първия си пост ясно за проблема,но все пак ще го опиша по-подробно:

Принтера е вързан на USB към един от компютрите и споделен на самия компютър за да се ползва от другите.Когато се разкачи от компютъра работи без проблем и без грешки.В контрол панела при принтери и факсове има създадена втора икона със същото име и продължение Copy1,а оригинала стои неактивен или offline.Има сходен проблем и с етикетен принтер вързан за същия компютър -втора икона copy1 и неактивна оригинална.На етикетния принтер не ми дава,че няма хартия,а изобщо не тръгва да печата или ако го рестартирам започва да печата 5-6 листчета със шльокавици.Премахнах драйверите,изтеглих нови,проблема остава.Разрешава ми след рестарт на принтера да разпечатам 2-3 страници,след което пак изписва,че няма хартия.Ако се пусне страница от някой от другите компютри,които не са вързани директно за принтера още на първата страница изписва,че няма хартия.Сменях и кабелите,но ефект няма.В принтера няма заседнала хартия.В тавата има достатъчно хартия.  И продължавам да търся решение за премахване на вирус.Проблема не е в принтера!

Нека започнем да оправяме проблемите един по един.

1. Свържете принтера към ЛАН и настройте компютрите да печатат

2. Проверете дали го има проблема, който описахте

3. Ако на този компютър проблема продължава тогава отворете тема тук и прочетете правилата на този раздел както и важните теми в него

4. Ако на всички компютри проблема продължава се обадете до сервиза да оправят принтера

• Автор

Благодаря!

Явно никой не се е сблъсквал с подобен проблем!

Ако намеря решение ще ви пиша!

:)

Пак не си написал операционната система на комп-а който директно е вързан към принтера.

Като пускаш Self Test от комп-а всичко нормално ли е ?

Пусни 2-3-4... .

Ако един минава - добре.

Ако обаче на 3-тия 4-тиа засяда или дава че няма хартия, то проблема може да е хардуерен в принтера - примерно износен датчик по пътя на хартията - не сработва на време и грешката се натрупва.

Друго интересно: след като даде грешка, като рестартираш принтера, без да рестартираш комп-а оправя ли се ?

За шльокавицата огледа ли настройките на драйвера ?

PS. "Явно никой не се е сблъсквал с подобен проблем!" Нямаш търпение да се огледа проблема добре, пък искаш решение. Следвай точно инструкциите ми и ще се опитам да помогна.

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

• Автор

:)

Пак не си написал операционната система на комп-а който директно е вързан към принтера.

Като пускаш Self Test от комп-а всичко нормално ли е ?

Пусни 2-3-4... .

Ако един минава - добре.

Ако обаче на 3-тия 4-тиа засяда или дава че няма хартия, то проблема може да е хардуерен в принтера - примерно износен датчик по пътя на хартията - не сработва на време и грешката се натрупва.

Друго интересно: след като даде грешка, като рестартираш принтера, без да рестартираш комп-а оправя ли се ?

За шльокавицата огледа ли настройките на драйвера ?

PS. "Явно никой не се е сблъсквал с подобен проблем!" Нямаш търпение да се огледа проблема добре, пък искаш решение. Следвай точно инструкциите ми и ще се опитам да помогна.

Компютъра е с уиндоус 7 профес.  8ГБ рам,core i5. Ще опитам късния следобяд отново да отсраня проблема.Ще пусна и self test.

След като рестартирам принтера,без рестарт на компа, принтера няма грешка на дисплея,докато не пусна да печатам нещо.Обикновено минат 2-3 страници и пак изписва,че няма хартия.

Драйверите и настройките са ОК.Инсталирах и по-нови и по-стари версии на драйверите,но няма промяна.

Вероятно има и хардуерен проблем в принтера. Трябва да се погледне.

Шльокавицата вероятно е от настройките на драйвера.

Темата не е за вирусния отдел. с 99.9% вероятност тези ефекти не са предизвикани от малуер

На мен това ми е пределно ясно а и постовете в които съм писал говорят за друг проблем, но пък той - питащият все за вируси говори и като иска да си пусне логовете. Лошо няма а и може и още един проблем да си реши.

И искам отново да повторя - Сервиз. В случая това е правилното решение!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Добре де - да питам питащия / автора на темата, че тя стана ... сериал.

Толкова ли е трудно да вземете някакъв суич, да извадите мрежовия кабел от компютъра и да го сложите на суича, и да сложите още две кабелчета - от суича към компютъра и към принтера.

Така ще си стане истински мрежов принтер (с IP и всичко друго), а не шарнат принтер.

Тогава ще се види къде е проблема - ако се оправи значи е в компа, ако не - значи е в принтера.

how-to-use-print-spooler-repair-tool.png

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

На мен това ми е пределно ясно а и постовете в които съм писал говорят за друг проблем, но пък той - питащият все за вируси говори и като иска да си пусне логовете. Лошо няма а и може и още един проблем да си реши.

И искам отново да повторя - Сервиз. В случая това е правилното решение!

Вчера до късно вечерта си играх и отстраних проблема.И познайте какво - оказа се вирус!

Вируса беше на един от компютрите които ползваха принтера като споделен.Заразата е дошла през Email на клиент на фирмата.Вируса беше само в браузъра Мозила.Всеки свален файл от Мозила и ползван от другите компютри или от заразения за печат забива принтера със "Няма хартия".  Наложи се да изтрия всички файлове озтеглени по мейла и всичко тръгна.В момента преинсталирам заразения компютър!

Благодаря на всички за отделеното време и внимание!  Със здраве!

Вчера до късно вечерта си играх и отстраних проблема.И познайте какво - оказа се вирус!

Вируса беше на един от компютрите които ползваха принтера като споделен.Заразата е дошла през Email на клиент на фирмата.Вируса беше само в браузъра Мозила.Всеки свален файл от Мозила и ползван от другите компютри или от заразения за печат забива принтера със "Няма хартия".  Наложи се да изтрия всички файлове озтеглени по мейла и всичко тръгна.В момента преинсталирам заразения компютър!

Благодаря на всички за отделеното време и внимание!  Със здраве!

Браво на теб - започваш да напипваш нещата.

Което не пречи да си оправите структурата - да изнесете принтера директно в мрежата и всеки да може да го вижда/ползва, даже когато твоя комп не работи.

• 2 седмици по-късно...

или си купете принт сървър :ph34r:  и си го ползвайте със здраве! Слагаш си Nod32 8 обновяваш го с наличен ключ и разбираш дали имаш или нямаш вирус... Замен проблема може би е някъде там в софтуера или операционната система.... Имал съм подобен проблем с HP LaserJet модела не го помня... пак споделен като пуснеш принтера от power бутона и започва да ти хаби листите и разпечатва една и съща страница до безкрай.. :clown:

Редактирано от draj3 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.