Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно свързването между PC и Smart tv

Препоръчан отговор

Здравейте искам да попитам дали е възможно да си свържа компютъра и телевизора с USB to USB  Телевизора ми има HDD usb

и се чудя дали мога да го използвам без да разглабям компютъра и да търся преходници от сата към usb   :D Всичко ми е в описанието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте искам да попитам дали е възможно да си свържа компютъра и телевизора с USB to USB  Телевизора ми има HDD usb

и се чудя дали мога да го използвам без да разглабям компютъра и да търся преходници от сата към usb   :D Всичко ми е в описанието.

USB по принцип е вход за различен хардуер.Затова не можеш да свържеш  USB to USB! Т.е. USB-то на компютъра не може да подаде никакъв изход към друг USB вход,защото служи само за включване на друго устройство към него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може, но трябва специален USB кабел - PC to PC USB data transfer Cable

$_35.JPG

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може, но трябва специален USB кабел - PC to PC USB data transfer Cable

$_35.JPGто хубаво ,ама като гледах ревю се работи със някакъв софтуеър ,лесно ще го инсталирам на компзтъра ,но на телевизора......

също така доколкото разбрах е за трансфер на файлове ,а не както аз искам да отварям файлове от компзтъра през телевизора. :( 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А, това е друга бира :) За тази цел на омпютъра трябва да работи сървър и става в мрежа.

Тук или това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това което искаш се прави с рутер, а не през usb.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А, това е друга бира :) За тази цел на омпютъра трябва да работи сървър и става в мрежа.

Тук или това

С това съм напълно наясно ,за тази цел използвам samsung all share cast ,но колкото и добра да е сървър програмата и нета ,едва ли ще може да прекара 10 + Gb 3D филм .Или поне при мен е невъзможно да не забие ,затова искам да е жично  а не безжично ...(пробвал съм и другите като servio но е същата работа) и както знаете за 40 инчов телевизор ако пуснеш 1/2 gb филм качеството е крайно незадоволително  :hang:

EDIT : Явно така няма да стане ,а може ли да ми препоръчате някой видео cut-eр който оставя клиповете в mkv  за да си ги направя на части и да си ги пускам ,въпреки че това със субтитрите ще  е ужас :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

,затова искам да е жично  а не безжично ... 

Според теб с lan кабел не е ли "жично"! Имам 40" samsung и гледам 10+ Gb филми без проблем. Свързал съм тв с lan към рутера, а на настолното pc за сървър е samsung link. Всичко върви без каквито и да било засичания или прекъсвания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

проблема е че рутера е прекалено далеч и минава през 2 прозореца и врата този кабел ......трудна работа. :D иначе нестава ли pc към tv с lan ??Нещо подобно на hamachi с мултиплейър игрите само че с сървър за мултимедия :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Други варианти са pc към tv с hdmi кабел, външен хард диск, рутер с по-силен wifi или двубандов (не си казал какъв ти е рутера).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Други варианти са pc към tv с hdmi кабел, външен хард диск, рутер с по-силен wifi или двубандов (не си казал какъв ти е рутера).

Netgear wnr2000 N300

Edit : Аз съм с HDMI Но се губи качество и бая motion rate има огромна разлика като се гледа директно от ТВ-то

а външните дискове не си заслужават парите 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...