Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчезна ми обхвата на Глобул-току що

Featured Replies

Какво ще става с новия Глобул? Току що ми изчезна покритието на двата глобулски телефона. Какво трябва да предприема.

Да си смениш оператора.

И след като си оправят мрежата, сменят клетки и т.н. - тоест след година, можеш да се върнеш обратно.

Какво ще става с новия Глобул? Току що ми изчезна покритието на двата глобулски телефона. Какво трябва да предприема.

При мен е фул - и на личния, и на служебния. Северозападна София.

Да си смениш оператора.

И след като си оправят мрежата, сменят клетки и т.н. - тоест след година, можеш да се върнеш обратно.

Еее, недей така :)

Глобул, който вече е Теленор, сменят цялата мрежа в страната. Клетка по клетка.

Не знам от кой град си, но погледни тук:

(няма да редактирам вече написаното)

не мога да намеря в моемнта графика за подмяна на клетките, но това е временно смущение.

Ето две статии:

"Глобул" започна пълната подмяна на 2G и 3G мрежата си

GLOBUL успешно приключи пилотните проекти за обновяване на мрежата

p.s.

намерих го плана на дейностите:

Какво мога да очаквам по време на този процес?

Ако си в някои от тези региони - нормално. Изтърпи няколко дни, седмица максимум.

p.s.2

и аз минах през това.

За сметка на това, на вилата, където до сега нямах 3G, сега вече имам!

Да си смениш оператора.

Ееее, колега, "година"?

До сега вървят по план, а поседната клетка за подмяна е за 2.11.2014 г. Това е след 10-тина дни :)

Еее, недей така :)

Не знам от кой град си, но погледни тук:

(няма да редактирам вече написаното)

не мога да намеря в моемнта графика за подмяна на клетките, но това е временно смущение.

Ето две статии:

"Глобул" започна пълната подмяна на 2G и 3G мрежата си

GLOBUL успешно приключи пилотните проекти за обновяване на мрежата

p.s.

намерих го плана на дейностите:

Какво мога да очаквам по време на този процес?

Ако си в някои от тези региони - нормално. Изтърпи няколко дни, седмица максимум.

p.s.2

и аз минах през това.

За сметка на това, на вилата, където до сега нямах 3G, сега вече имам!

От 20.10.2014 Глобул правят профилактика на мрежата си и подмяна повечето хора имат смс от оператора че може да има прекъсвания до края на месеца !!!

Дори да се забавят малко, то до края на годината всичко ще не само ОК, но и по-добре в сравнение с преди това :)

От 20.10.2014 Глобул правят профилактика на мрежата си и подмяна повечето хора имат смс от оператора че може да има прекъсвания до края на месеца !!!

Да, така е.

Само, SMS-а се праща според региона им по лична карта (записаният адрес в договора).

Но все пак няма по-удачен вариант. Не могат от Глобул да следят кой къде е и къде най-много ползва мобилни услуги :)

Казвам го, защото една приятелка, студентка в София, на скоро в мое присъствие получи въпросният SMS, че в Русе може да има прекъсвания. Тя е от Русе...

"Глобул" започна пълната подмяна на 2G и 3G мрежата си.

И остава после да ги обединят - 2G + 3G = 5G  :tongue2:

Хората гледат да правят промените през ноща за да няма много хора засегнати.Откъде да знаят че си нощна птица.Да се беше обадил предварително да не ти пипат мрежата че имаш важен разговор в 1 през ноща ;)

И остава после да ги обединят - 2G + 3G = 5G  :tongue2:

Бе ти майтап си правиш, но новата мрежа е LTE. Не е пусната все още, ама предстои.

Може би до година някъде абонатите на Globul ще имаме LTE (4G).

На мене ли така ми се струва но откакто почнаха тва обновяване и поправка на мрежата в Добрич вече се чува много добре разговорите сейно си лафим в нета по скайп :Д.Но като дава свободно мн досадно силно се чува имам чуството ,че ще ми спука тапана :P

Бе ти майтап си правиш, но новата мрежа е LTE. Не е пусната все още, ама предстои.

Може би ... до коя година?

В нормалните държави го има отдавна.

Мислех и за това да кажа, ама се улисах

Глобул не е Теленор - Глобул става собственост на Теленор.

Както досега беше собственост на Космо България Мобайл ЕАД.

Глобул е търговска марка.

На 16 октомври 2014 г. норвежката компания започва ребрандирането на оператора с името Теленор България. [4]

http://ttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Глобул не е Теленор - Глобул става собственост на Теленор.

Както досега беше собственост на Космо България Мобайл ЕАД.

Глобул е търговска марка.

Която търговска марка не е продадена, а е запазена за гърците.

Следователно сега всичко ще стане Теленор ;)

Вече започна ребрандирането и къртят на всякъде старите Globul табели, реклами, и всичко, и на тяхно място слагат Теленор.

Новото име на "Глобул" ще е Telenor

p.s.

Това е както преди 5 години VivaTel стана Vivacom...

Като казваш LTE - те взеха ли лиценз ? Щото май няма свободен ресурс към момента.

Като казваш LTE - те взеха ли лиценз ? Щото май няма свободен ресурс към момента.

Казах, че мрежата им е готова, не, че го пускат.

Това предстои, но реално погледнато са 1-вият оператор с готовност за това. Изключвам MaxTelecom, които имат вече LTE в няколко града.

Казах, че мрежата им е готова, не, че го пускат.

Това предстои, но реално погледнато са 1-вият оператор с готовност за това. Изключвам MaxTelecom, които имат вече LTE в няколко града.

А М-тел що ги забравящ ?

И като я пуснат - кой ще я ползва, колко % са 4G апаратите ?

А М-тел що ги забравящ ?

И като я пуснат - кой ще я ползва, колко % са 4G апаратите ?

Оооо, идея си нямам колко са устройствата, които могат да ползват LTE. Очаквам да са около 30-тина процента от всички устройства, но това са мои виждания. Не знам колко са.

М-Тел имат ли LTE готовност?

Сега се разчетох и попаднах пак на интервю в Капитал:

Без "Мобилтел" в търговете за LTE честоти

България не е готова за LTE - не от технологична гледна точка, а по-скоро от пазарна, смята Хорст Пертъл. Според него все още няма достатъчно голямо търсене и потребление на мобилен интернет, което да оправдае необходимите огромни инвестиции за такава мрежа. Допълнително според мениджъра в "Мобилтел" предстои да се развият платените WiFi безжични мрежи, които ще заемат значителна част от сегмента на мобилния интернет.

М-Тел имат ли LTE готовност?

Сега се разчетох и попаднах пак на интервю в Капитал:

Без "Мобилтел" в търговете за LTE честоти

Ето на техния сайт - http://www.mtel.bg/tehnologii-lte

До колкото знам в момента имат само за някой клиенти (корпоративни предимно).

На мене ли така ми се струва но откакто почнаха тва обновяване и поправка на мрежата в Добрич вече се чува много добре разговорите сейно си лафим в нета по скайп :Д.Но като дава свободно мн досадно силно се чува имам чуството ,че ще ми спука тапана :P

Да не би да са пуснали HD Voice? Мтел я имат тази екстра от няколко години и наистина се чува все едно говориш по скайп, ако и двата телефона го поддържат.

Еми да ти кажа преди промените например лятото началото не се чуваше така чисто и високо и ми се налагаше да се провиквам по телефона да се разбере кво казвам , но сега е екстра обхвата

Еми да ти кажа преди промените например лятото началото не се чуваше така чисто и високо и ми се налагаше да се провиквам по телефона да се разбере кво казвам , но сега е екстра обхвата

Дано да е така за всички, щото в момента - когато аз звъня в Германия връзката е много лоша, когато те ми звънят - разликата е много голяма.

Напоследък ми се получава и друго - често трябва да получавам смс-си (верификационни) - на глобулския номер се губят, няма ги. Когато ги насоча през номера ми от Водафон (ЮК) - идват на момента.

Май на старите телефони с копчета няма промяна а само на сензорните като моя Samsung Galaxy

Значи най-вероятно са пуснали HD Voice. За да се използва трябва и двата телефона да го поддържат и да са в 3G покритие.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.