Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ппроблем със субтитри на 3D и HD филми телевизора е samsung ue46f6400

Featured Replies

Здравейте,субтитрите не тръгват на филми 1080p bluray,а на 720p bluray тръгват и те са само HD филми по 4-5 gb,3D филми 720p не намерих,големите дето са над 6gb,те са 1080p bluray и субтитрите не излизат давам пример на един и съши торент:

на този в името на торента изписва 720p bluray,на него тръгват субтитрите

http://zamunda.net/details.php?id=417541,а на този дето изписва 1080p bluray не тръгват:

http://zamunda.net/details.php?id=417558

Плеъра на телевизора ли,може да не подържа по големите размери,ако знаете помогнете,благодаря

Не виждам причина да не ги подкарва, безпроблемно вървят и 3 пъти по-обемни филми през набучена в телевизора флашка. Но субтитрите на конкретния филм от примера ти се различават от заглавието му. Ако не си ги уеднаквил и те да се различават само по разширението, няма как да ти тръгнат, а дали са за 720р или 1080р, това е без значение. Трябва да изглеждат така: abcd.mkv и abcd.srt.

За 3Д филмите е малко по-различно, там имаме 2 вида - статични и динамични. Първите са стандартни, т.е. стават и за 2Д релийзи и няма причина да не вървят, ако са спазени условията за еднаквост на имената. Динамичните не се разполагат в една равнина, но възпроизвеждането им (idx/sub) не е по силите на огромната част от днешните телевизори, та за целта се ползва външен източник - компютър или плеър. 

Друга опция е вграждането, но за нея трябва да се чете - в мрежата има предостатъчно източници, при това онагледени.

• Автор

Не виждам причина да не ги подкарва, безпроблемно вървят и 3 пъти по-обемни филми през набучена в телевизора флашка. Но субтитрите на конкретния филм от примера ти се различават от заглавието му. Ако не си ги уеднаквил и те да се различават само по разширението, няма как да ти тръгнат, а дали са за 720р или 1080р, това е без значение. Трябва да изглеждат така: abcd.mkv и abcd.srt.

За 3Д филмите е малко по-различно, там имаме 2 вида - статични и динамични. Първите са стандартни, т.е. стават и за 2Д релийзи и няма причина да не вървят, ако са спазени условията за еднаквост на имената. Динамичните не се разполагат в една равнина, но възпроизвеждането им (idx/sub) не е по силите на огромната част от днешните телевизори, та за целта се ползва външен източник - компютър или плеър. 

Друга опция е вграждането, но за нея трябва да се чете - в мрежата има предостатъчно източници, при това онагледени.

Благодаря за отговора,правя ги с еднакви имена,но на 1080p не тръгват ще ви дам пример:

Born.To.Race.Fast.Track.2014.720p.BluRay.X264-iFT-на видеото

Born.To.Race.Fast.Track.2014.720p.BluRay.X264-iFT.srt-на субтитрите

Само SRT слагам,понеже под торента само такива ми излиза да изтегля,а до колкото разбрах от отговора ви,трябва на видеото да сложа точка и mkv пример:

Born.To.Race.Fast.Track.2014.720p.BluRay.X264-iFT.mkv

ако съм на прав път кажете,но на 720 ми тръгват ми тръгват както съм показал

Пак виж примера:

abcd.mkv (може да е друго - .mp4, .avi и т.н)

abcd.srt

Трябва да ги има и точките, и разширенията!

И още нещо - някои марки/модели телевизори изпитват затруднения при възпроизвеждането на видео файлове с дълги имена. Затова по-добре съкрати колкото е възможно заглавието.

Например така:

Born To Race Fast Track (2014).mkv

Born To Race Fast Track (2014).srt

В по-горните коментари изчерпателно ти е казано какво да правиш.Ако имаш пак проблем значи нещо бъркаш и не правиш това, което са ти писали както трябва!

Най-добре за да няма и един символ разлика в имената прави копи-пейст за да си сигурен, че имената на видеото и субтитрите са абсолютно с едно и също име!Няма такъв ,,филм,,- да не тръгват на 1080p, a на  720p да-това няма никакво отношение.

За 3D динамични субтитри забрави през плеъра на телевизора!

Ако имаш възможност ползвай връзка PC>HDMI>TV

Другите щуротии като DLNA, WI-FI, STREAM и тем подобни дивотии са съпроводени с един, или друг проблем!Връзката с HDMI е най-доброто и безкомпромисно решение!

Плеъра и на най-добрия телевизор не се справя с всички формати, така че...

Телевизорите не са компютри!

• Автор

Пак виж примера:

abcd.mkv (може да е друго - .mp4, .avi и т.н)

abcd.srt

Трябва да ги има и точките, и разширенията!

И още нещо - някои марки/модели телевизори изпитват затруднения при възпроизвеждането на видео файлове с дълги имена. Затова по-добре съкрати колкото е възможно заглавието.

Например така:

Born To Race Fast Track (2014).mkv

Born To Race Fast Track (2014).srt

Пробвах и пак не става .mkv слагам на видеото и не ги показва тея субтитри,съкращам името,това и преди съм го правил не става 1080p не ми тръгва със субтитри. 

В по-горните коментари изчерпателно ти е казано какво да правиш.Ако имаш пак проблем значи нещо бъркаш и не правиш това, което са ти писали както трябва!

Най-добре за да няма и един символ разлика в имената прави копи-пейст за да си сигурен, че имената на видеото и субтитрите са абсолютно с едно и също име!Няма такъв ,,филм,,- да не тръгват на 1080p, a на  720p да-това няма никакво отношение.

За 3D динамични субтитри забрави през плеъра на телевизора!

Ако имаш възможност ползвай връзка PC>HDMI>TV

Другите щуротии като DLNA, WI-FI, STREAM и тем подобни дивотии са съпроводени с един, или друг проблем!Връзката с HDMI е най-доброто и безкомпромисно решение!

Плеъра и на най-добрия телевизор не се справя с всички формати, така че...

Телевизорите не са компютри!

Не бъркам,защото винаги ползвам копи-пейст,няма да си играя да ги пиша,а пък на 720p няма ми тръгне ако не правя имената същите,а за компа няма как понеже нямам HDMI на видео картата,компа ми е от по-старите.

Пробвах и пак не става .mkv слагам на видеото и не ги показва тея субтитри,съкращам името,това и преди съм го правил не става 1080p не ми тръгва със субтитри. 

Не бъркам,защото винаги ползвам копи-пейст,няма да си играя да ги пиша,а пък на 720p няма ми тръгне ако не правя имената същите,а за компа няма как понеже нямам HDMI на видео картата,компа ми е от по-старите.

Ами не знам защо така се получава при теб.Може би след малко по-подробни разяснения (може и на ЛС)

А и тоя комп няма ли други изходи от видеокартата?HDMI е най-добрия вариант, но свързването може да стане и чрез други изходи!

• Автор

Ами не знам защо така се получава при теб.Може би след малко по-подробни разяснения (може и на ЛС)

А и тоя комп няма ли други изходи от видеокартата?HDMI е най-добрия вариант, но свързването може да стане и чрез други изходи!

Той има други изходи,обаче телевизора ги няма,иначе да съм го свързал,по-подробно,примерно тегля филм от замунда,свалям субтитрите дето са под торента,на 720p нямам проблем,само на 1080p,пробвал съм много варианти на 1080p не тръгват,сега това 3D динамични субтитри са ми излиза ли и тях съм пробвал не стават,те мисля бяха и по големи,незнам какво точно да направя за да тръгнат,еднакви имета правя,по-къси ги правя също,даже като пусна филма не ми излиза от менюто на плеъра на телевизора да ги пусна

...на 720p нямам проблем,само на 1080p,пробвал съм много варианти на 1080p не тръгват...

Тук има нещо друго, на телевизора ти му е все едно дали филмът е 720р, 1080р или 576i. Явно става дума за проблем с големината на файла. Тръгвал ли е изобщо 1080р?

...сега това 3D динамични субтитри са ми излиза ли и тях съм пробвал не стават,те мисля бяха и по големи,незнам какво точно да направя за да тръгнат...

С тоя телевизор не можеш да ги подкараш - моделите, които го правят се броят буквално на пръсти. Подкарването на динамичните субтитри в масовия случай става през компютър или външен плеър, четящи idx/sub. Но с тоя слаб компютър не виждам как ще се случи.

• Автор

Тук има нещо друго, на телевизора ти му е все едно дали филмът е 720р, 1080р или 576i. Явно става дума за проблем с големината на файла. Тръгвал ли е изобщо 1080р?

С тоя телевизор не можеш да ги подкараш - моделите, които го правят се броят буквално на пръсти. Подкарването на динамичните субтитри в масовия случай става през компютър или външен плеър, четящи idx/sub. Но с тоя слаб компютър не виждам как ще се случи.

Той филма си тръгва,само субтитрите не тръгват,сега 3D филма тръгва,но субтитрите не искат,а за да стане с компютъра трябва да си купя нов,с тоя моя няма да стане,искам да кажа,че видеото 1080p тръгва върви ми,само субтитрите не искат

Нямам идея какво се случва при теб :white flag:

• 2 седмици по-късно...

имам същия модел  проблемът че  е от  това, че  телевизорът не чете  субтитри  трябва да  са вградени в   филма

• Автор

имам същия модел  проблемът че  е от  това, че  телевизорът не чете  субтитри  трябва да  са вградени в   филма

Той чете явно 1080p не ги чете само

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.