Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с правата над „htdocs” в lamp (xampp) на Ubuntu 14.04 LTS

Featured Replies

Че проблема не ви е Linux-а.

Ако всичко в Интернет връзката ви беше ОК, то и отвън вероятно хората щяха да теглят нормално. Тъй като аз нямам никакъв опит с PPPoE и не мога да ви помогна, то е добре да потърсите съвет от някой, който има такъв опит за да диагностицирате Интернет връзката ви.

Има вариант разбира се и самият рутер да ви върти някакви парчета. Със стоков firmware обаче едва ли някой може да ви каже какво се случва в този рутер.

Колкото до казуса под Windows работи ... нямам обяснение. Предполагам, че е възможно тогава просто да не сте правили проби от съседния компютър. Отвън всичко да е вървяло и Интернет връзката ви да е била ОК тогава, а сега просто да имате проблем с Интернета. Знае ли човек :)

• Отговори 55
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Благодаря. Дано някой с опит за PPPoE да пише. Аз ще си "поиграя" с рутера като преди това направя бекъп на настройките и не се знае може да се оправи  :D  :D 

Благодаря. Дано някой с опит за PPPoE да пише. Аз ще си "поиграя" с рутера като преди това направя бекъп на настройките и не се знае може да се оправи  :D  :D 

И аз не съм запознат с PPPoE връзките, но знам че това е връзката между рутера и доставчика. Щом с Windows няма проблеми, значи не е това проблема, погледнато логично. Дори и ако от вътрешната мрежа се реши проблема, то хората отвън може все още да имат проблем със скоростта.

Това, което може да се направи, без значение дали е свързано с проблема или не, е да се обнови софтуера на рутера. Гледам има скорошни версии за този модел.

Освен това питай доставчика си предоставяли "secondary conection" и ако няма такава я забрани от настройките на PPPoE в рутера.

В лога, който си дал се вижда, че обработката на прекъсванията на мрежовата карта се извършват само от едно ядро на CPU-то. Това може да е проблем. Да кажат по-запознатите. Това би обяснило защо под Windows няма такъв проблем. От друга страна обаче, ако при отваряне на сайта с вътрешното IP няма проблем със скоростта, то тогава ситуацията става по-заплетена.

• Автор

Сега пробвах и видях, че при Windows вече е същото (не бях пробвал от много дни за което се извинявам) . Това явно означава, че проблема е връзката. Когато заменя адреса на сайта или IP адреса от доставчика с ип-то на лаптопа (вътрешното) тегленето става отново над 10MB/s но с това ип само аз мога да го виждам (надявам се ме разбрахте). Същото е ако вместо лаптопа да хост на сайта направя компютъра, Няколко пъти рестартирах рутера също промених местата на включване както и някои настройки но няма резултат.

Гледам проблема е доста заплетен и се чудя дали тези от интернет доставчика ще може да ми помогнат (обаче много трудно ще се навия да им се обадя). 

Редактирано от filip1806 (преглед на промените)

Сега пробвах и видях, че при Windows вече е същото (не бях пробвал от много дни за което се извинявам) . Това явно означава, че проблема е връзката. Когато заменя адреса на сайта или IP адреса от доставчика с ип-то на лаптопа (вътрешното) тегленето става отново над 10MB/s но с това ип само аз мога да го виждам (надявам се ме разбрахте). Същото е ако вместо лаптопа да хост на сайта направя компютъра, Няколко пъти рестартирах рутера също промених местата на включване както и някои настройки но няма резултат.

Гледам проблема е доста заплетен и се чудя дали тези от интернет доставчика ще може да ми помогнат (обаче много трудно ще се навия да им се обадя). 

Ако не можеш да им се обадиш, им напиши e-mail.

Кога се е появил проблема? Имало ли е време, когато скоростта е била нормална и каква е била ситуацията тогава? Променял ли си нещо по настройките на лаптопа, другия компютър или рутера?

• Автор

ПРОБЛЕМА Е ОПРАВЕН!

Благодарение на това, че винаги търся причината там където е най-малко вероятно го оправих. Проблема беше в домейна или по-точно cloudflare. :D След като махнах cloudflare скоростта стана над 10MB/s. Ако си бях досетил по-рано да отворя сайта от IP адреса на интернет доставчика щях да се досетя. 

Благодаря на всички за мненията.  :)

Редактирано от filip1806 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.