Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фолио против нагряване?

Featured Replies

Търся нещо,което да облепя на част от секция,кято е близо до печка,за да не се нагрява.Какви са опциите,понеже нямам наблюдения?Но искам да може да се избират цветове,за да се избере близък цвят със секцията!

Фолио????

Не зная какво нагряване се получава, но фолиото едва ли ще реши този проблем.

Най - доброто решение е да изместиш печката (противопожарната безопасност също налага да не се допуска прекомерно нагряване на леснозапалими предмети в близост до отоплителни тела) или да си измислиш някакъв декоративен панел играещ ролята на параван

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Ами то по принцип не самата печка,тя е камина с водна риза,а само малка част горе,където влиза в комина кюнеца,само там нагрява малко.И техниците казаха,че трябвало нещо да се сложи и мисля фолио казаха,но и аз не съм чувал за такова.

Ами то по принцип не самата печка,тя е камина с водна риза,а само малка част горе,където влиза в комина кюнеца,само там нагрява малко.И техниците казаха,че трябвало нещо да се сложи и мисля фолио казаха,но и аз не съм чувал за такова.

А, ха! Става дума за защитно фолио за печка т.е алуминиев панел - лист! Подобно нещо се поставя и зад радиатори ТЕЦ.

Попитай в най близкият магазин от типа "железария"

• Автор

А, ха! Става дума за защитно фолио за печка т.е алуминиев панел - лист! Подобно нещо се поставя и зад радиатори ТЕЦ.

Попитай в най близкият магазин от типа "железария"

Проблема е че той е сребрист,а аз искам да е друг цвят.Има ли различни или не,че така става малко цигания?

Проблема е че той е сребрист

Е, да! Аз за друго не се сещам!

Може да опиташ да импровизираш, като боядисаш листа от към видимата страна, но .....????

• Автор

Е, да! Аз за друго не се сещам!

Може да опиташ да импровизираш, като боядисаш листа от към видимата страна, но .....????

При всички положения е грозно.Мерси за помощта,ще потърся такова даже май имам в нас.

А ще е устойчива ли тая боя на топлината?

А ще е устойчива ли тая боя на топлината?

То, май темата е приключена, но ще отговоря и на този въпрос!

Бои има всякакви, като цветове, свойства, начин на нанасяне и топлоустойчивост. Друг е въпроса дали ще се достигне до желаният  естетичен ефект?

Темата засяга много хора и не мисля, че е приключена. А естетичният ефект е широко понятие, защото проблемът е широкообхватен. :)

В конкретния случай търся цяр за защита на плот от фурната на готварска печка. Забелязвам, че защитният слой на кухненския шкаф, който "граничи" с печката е започнал леекичко да се отделя (а инак е скъп и уж е термоустойчив), а не знам какво да предприема, за да го запазя.

Смятах, че тоя номер с боя няма как да се реализира, дори се учудих на получените отговори, но намирам, че отговорите са сериозни, та затова и попитах.

В конкретния случай търся цяр за защита на плот от фурната на готварска печка. Забелязвам, че защитният слой на кухненския шкаф, който "граничи" с печката е започнал леекичко да се отделя (а инак е скъп и уж е термоустойчив), а не знам какво да предприема, за да го запазя.

Трудно ще се даде еднозначен отговор! Проблем на съвременните кухненски мебели е, че те сляпо се водят по някакви модни тичиния, като при това почти не се мисли за отстояния, отвеждане на топлина и пара. Най честата грешка е поставянето на готварска печка до хладилник, вграждането на кухненски уреди в лошо проектирани мебели в, които не е предвиден вариант за отвеждане на топлина и влага. Поставянето на кухненска мебел и мебели в пряка близост до готварски печки и камини е също грешка! Веднъж започнал процес на разрушаване на термоплот, че и обикновенно ПДЧ, то трудно се овладява. Вариантите са:

- Преконфигуриране на кухнята

- Замяна на повреденият термоплот или опит за поправка при опитен дърводелец

- Импровизиран ремонт според вкуса и възможностите ви извършен от самия вас!

За повече идеи - качи снимка!

...- Импровизиран ремонт според вкуса и възможностите ви извършен от самия вас!...

Това е и моята идея - да монтирам ъгъл откъм печката, за да опитам да спра отделянето на горния слой. А останалите опции са прегледани отдавна и отхвърлени заради невъзможно изпълнение.

Това е и моята идея - да монтирам ъгъл откъм печката, за да опитам да спра отделянето на горния слой. 

Идеята е добра - става!!!

• 1 година по-късно...
на 7.01.2016 г. at 23:50, BANKATA написа:

Вариант 2

Постни 1-2 снимки(от близо и от далеч), като се види може и други идеи да хрумнат.

публикувано 4 ное 2014 

За две години със сигурност е решил проблема по някакъв начин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.