Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Моля за помощ за съставяне на програма


tazmaniq2

Препоръчан отговор


Значи извинявам се че подхождам директно така, но нямам много голям избор. Много ще се радвам да има някой който да може да помогне. Задачата е :

Да се състави програма, която чете C програма и намира:

-броят на блоковете в програмата (при незатворен блок да изведе съобщение за грешка);
-броят на идентификаторите в програмата;

 

Програмата започва с меню със следните опции:

-четене програмата от файл и запис на резултата във файл (потребителят трябва да въведе имената на двата файла, като файла с програмата трябва да завършва с ".C");

-четене програмата от файл и извеждане на резултата на екрана (файлът въведен от потребителя трябва да завършва на ".C");

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане във файл зададен от потребителя;

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане на екрана;

 

Програмата да се реализира в отделни функции. Четенето от файла да става по редове.

 

Ако е прекалено да се иска цялата задача ще съм много благодарен за въведение в самата програма, защото най-сложното, което съм писал е - програма за намиране на най-голямо число.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи извинявам се че подхождам директно така, но нямам много голям избор. Много ще се радвам да има някой който да може да помогне. Задачата е :

Да се състави програма, която чете C програма и намира:

-броят на блоковете в програмата (при незатворен блок да изведе съобщение за грешка);

-броят на идентификаторите в програмата;

 

Програмата започва с меню със следните опции:

-четене програмата от файл и запис на резултата във файл (потребителят трябва да въведе имената на двата файла, като файла с програмата трябва да завършва с ".C");

-четене програмата от файл и извеждане на резултата на екрана (файлът въведен от потребителя трябва да завършва на ".C");

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане във файл зададен от потребителя;

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане на екрана;

 

Програмата да се реализира в отделни функции. Четенето от файла да става по редове.

 

Ако е прекалено да се иска цялата задача ще съм много благодарен за въведение в самата програма, защото най-сложното, което съм писал е - програма за намиране на най-голямо число.

Започнете с писането, ние ще помагаме. Мързела не се толерира!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи извинявам се че подхождам директно така, но нямам много голям избор. Много ще се радвам да има някой който да може да помогне. Задачата е :

Да се състави програма, която чете C програма и намира:

-броят на блоковете в програмата (при незатворен блок да изведе съобщение за грешка);

-броят на идентификаторите в програмата;

 

Програмата започва с меню със следните опции:

-четене програмата от файл и запис на резултата във файл (потребителят трябва да въведе имената на двата файла, като файла с програмата трябва да завършва с ".C");

-четене програмата от файл и извеждане на резултата на екрана (файлът въведен от потребителя трябва да завършва на ".C");

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане във файл зададен от потребителя;

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане на екрана;

 

Програмата да се реализира в отделни функции. Четенето от файла да става по редове.

 

Ако е прекалено да се иска цялата задача ще съм много благодарен за въведение в самата програма, защото най-сложното, което съм писал е - програма за намиране на най-голямо число.

Ние няма ей така да ви напишем домашното (нямам си и грам знание от програмиране за сега :))

напишете нещо и тези които разбират ще ви помогнат да направите програмата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако приемем, че името на тази програма, която ще четем е "upravlenie.c"

 

#include <visual_2013.h>
#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

 

int main ()

{

   *FILE fp;

   char *upravlenie.c

   char *r+b

 

Това може ли да се води за нормално започване ?

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако приемем, че името на тази програма, която ще четем е "upravlenie.c"

 

#include <visual_2013.h>

#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

 

int main ()

{

   *FILE fp;

   char *upravlenie.c

   char *r+b

 

Това може ли да се води за нормално започване ?

Не. Но нека продължим нататък. Трябва да направите меню т.е. да отпечатате няколко реда и да прочетете от клавиатурата избора на потребителя


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако приемем, че името на тази програма, която ще четем е "upravlenie.c"

 

#include <visual_2013.h>

#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

 

int main ()

{

   *FILE fp;

   char *upravlenie.c

   char *r+b

 

Това може ли да се води за нормално започване ?

Не. Защото това няма да се компилира.

*FILE fp какво е ? Не е ли по-правилно да е FILE* fp; ?

Имената на променливите не могат да съдържат точка или знака за събиране. Т.е. char *upravlenie.c и char *r+b довят до синтактични грешки.

Т.е. от приложеното, само int main() и отварящата скоба са валидни.

По - скоро записа на това това трябва да е:

int main ()
{
   FILE* fp;
   char *fileToRead = "upravlenie.c";
   char *fileMode = "r+b";
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако приемем, че името на тази програма, която ще четем е "upravlenie.c"

 

#include <visual_2013.h>

#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

 

int main ()

{

   *FILE fp;

   char *upravlenie.c

   char *r+b

 

Това може ли да се води за нормално започване ?

Може да се води ако целта ти е да изкараш 2-ка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Целта не ми е нито 2-ка нито 6-ца. Просто като няма кой да ти обясни, а цената за курс е такава, че да не мога си позволя не стигаш много далеч. В момента чета само в някакви ръководства ако може някой да ми препоръча хубав учебник ще съм му благодарен. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Питаш за чисто С, нали? Това като начало - ANSI C - Пълен справочник

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Питаш за чисто С, нали? Това като начало - ANSI C - Пълен справочник

Само Курс за начинаещи мога да отворя. Справочника не ми го отваря нито през Word нито като PDF

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само Курс за начинаещи мога да отворя. Справочника не ми го отваря нито през Word нито като PDF

Не знам защо не ти се отваря - файла си е pdf и през MSWord ще ти е трудно. През OpenOffice или LibreOffice може.

Но трябва да може с Adobe Reader XI.

Но и само "Курс за начинаещи" да прочетеш - пак ще ти е от полза.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 Започнах да чета "Курс за начинаещи" и всичко е обяснено(поне за сега) повече от перфектно. Много благодаря за книжката след няколко дни като стигна по напред ще пробвам да пиша вече смислена програма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване