Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за помощ за съставяне на програма

Featured Replies

Значи извинявам се че подхождам директно така, но нямам много голям избор. Много ще се радвам да има някой който да може да помогне. Задачата е :

Да се състави програма, която чете C програма и намира:

-броят на блоковете в програмата (при незатворен блок да изведе съобщение за грешка);
-броят на идентификаторите в програмата;

Програмата започва с меню със следните опции:

-четене програмата от файл и запис на резултата във файл (потребителят трябва да въведе имената на двата файла, като файла с програмата трябва да завършва с ".C");

-четене програмата от файл и извеждане на резултата на екрана (файлът въведен от потребителя трябва да завършва на ".C");

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане във файл зададен от потребителя;

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане на екрана;

Програмата да се реализира в отделни функции. Четенето от файла да става по редове.

Ако е прекалено да се иска цялата задача ще съм много благодарен за въведение в самата програма, защото най-сложното, което съм писал е - програма за намиране на най-голямо число.

Значи извинявам се че подхождам директно така, но нямам много голям избор. Много ще се радвам да има някой който да може да помогне. Задачата е :

-броят на блоковете в програмата (при незатворен блок да изведе съобщение за грешка);

-четене програмата от файл и запис на резултата във файл (потребителят трябва да въведе имената на двата файла, като файла с програмата трябва да завършва с ".C");

-четене програмата от файл и извеждане на резултата на екрана (файлът въведен от потребителя трябва да завършва на ".C");

-четене на програмата от клавиатурата и извеждане във файл зададен от потребителя;

Програмата да се реализира в отделни функции. Четенето от файла да става по редове.

Ако е прекалено да се иска цялата задача ще съм много благодарен за въведение в самата програма, защото най-сложното, което съм писал е - програма за намиране на най-голямо число.

Започнете с писането, ние ще помагаме. Мързела не се толерира!

Ние няма ей така да ви напишем домашното (нямам си и грам знание от програмиране за сега :))

напишете нещо и тези които разбират ще ви помогнат да направите програмата

• Автор

Значи ако приемем, че името на тази програма, която ще четем е "upravlenie.c"

#include <visual_2013.h>
#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

int main ()

{

*FILE fp;

char *upravlenie.c

char *r+b

Това може ли да се води за нормално започване ?

#include <visual_2013.h>

#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

int main ()

{

*FILE fp;

char *upravlenie.c

char *r+b

Не. Но нека продължим нататък. Трябва да направите меню т.е. да отпечатате няколко реда и да прочетете от клавиатурата избора на потребителя

#include <visual_2013.h>

#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

int main ()

{

*FILE fp;

char *upravlenie.c

char *r+b

Не. Защото това няма да се компилира.

*FILE fp какво е ? Не е ли по-правилно да е FILE* fp; ?

Имената на променливите не могат да съдържат точка или знака за събиране. Т.е. char *upravlenie.c и char *r+b довят до синтактични грешки.

Т.е. от приложеното, само int main() и отварящата скоба са валидни.

По - скоро записа на това това трябва да е:

int main ()
{
   FILE* fp;
   char *fileToRead = "upravlenie.c";
   char *fileMode = "r+b";
  • Автор

Значи след това си следваме стъпките четене и извеждане на екрана :
за четене използваме режима - "rb", а за извеждане "printf" ?

#include <visual_2013.h>

#include <conio.h>

#include <stdio.h>

#include <windows.h>

int main ()

{

*FILE fp;

char *upravlenie.c

char *r+b

Може да се води ако целта ти е да изкараш 2-ка

• Автор

Целта не ми е нито 2-ка нито 6-ца. Просто като няма кой да ти обясни, а цената за курс е такава, че да не мога си позволя не стигаш много далеч. В момента чета само в някакви ръководства ако може някой да ми препоръча хубав учебник ще съм му благодарен. 

Питаш за чисто С, нали? Това като начало - ANSI C - Пълен справочник

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Само Курс за начинаещи мога да отворя. Справочника не ми го отваря нито през Word нито като PDF

Не знам защо не ти се отваря - файла си е pdf и през MSWord ще ти е трудно. През OpenOffice или LibreOffice може.

Но трябва да може с Adobe Reader XI.

Но и само "Курс за начинаещи" да прочетеш - пак ще ти е от полза.

• Автор

Започнах да чета "Курс за начинаещи" и всичко е обяснено(поне за сега) повече от перфектно. Много благодаря за книжката след няколко дни като стигна по напред ще пробвам да пиша вече смислена програма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.