Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, надявам се някой да може да ми помогне. Проблемът е следния - приятелката ми има лаптоп Леново G500 и от около 2 месеца от време на време забива на Lenovo екрана когато се включва  BIOS-a.Още първият път като го направи си помислих да не го водя на доктор, а да го отворя(знам, че този модел има лесен достъп до РАМ-та) и реших да разместя Рам-та (тя е 1 платка 4gb). За щастие се оправи и така в продължение на доста време...Обаче, отскоро (няколко дена) започна постоянно да зацепва там и днес окончателно си остана до Леново екрана. Аз предполагам, че трябва да сменим РАМ-та и ще тръгне машинката? Вие от къде смятате, че е проблема? Ето това е РАМ-та, която е в лаптопа http://ramaxel.com/product/DOWN/book/RMT3170EB68F9W-1600.pdf

P.S. Ако трябва да купуваме РАМ - може ли някой да даде линк за нещо разумно? Благодаря предварително!! 

Още нещо - гледах в OLX... Знам, че доста боклуци има там, но тези платки ще станат ли? http://olx.bg/prodavam-ram-pamet-za-laptop-kingston-kit-2-br-h-4gb-ddr3-memory-so-dimm-204pin-pc3-12800s-1600mhz-t-i52899972

Редактирано от schkeuditz (преглед на промените)

Първо,ако машината е гаранционна,търсете си сервиза.

Това,че не успява да зареди,накланя везните в полза на проблеми с хард-диска.

Не съм гледал спецификациите,ама ако имате дисково устройство,заредете един Hirens'Boot CD ,и вижте дали там всичко тръгва нормално.

Можете да опитате и преинсталация,но това ще е последното.

• Автор

Първо,ако машината е гаранционна,търсете си сервиза.

Това,че не успява да зареди,накланя везните в полза на проблеми с хард-диска.

Не съм гледал спецификациите,ама ако имате дисково устройство,заредете един Hirens'Boot CD ,и вижте дали там всичко тръгва нормално.

Можете да опитате и преинсталация,но това ще е последното.

Наистина се радвам за отговора, машината за жалост не е в гаранция, а и след като го отварях, за да сложа наново рамта - тя си тръгваше моментално? Това ме навя на мисълта, че има нещо на рам-та... Нямам как да свържа харда с лаптопът ми, че да пусна каквото и да е било... Явно на майстор ще се ходи...

Ами щом си е тръгвало моментално,значи може да не е рам-та,

Тествайте хард-диска за грешки с програмата HDTune.Ако не успявате да заредите,опитайте някоя от опциите на advanced boot options. При стартиране помпете бутона F8.Ще се появи черен екран с надписи.Опитайте от там да заредите Load last known good configuration. Опитайте да заредите и Safe mode. Ако последното зареди,значи нямате проблеми с хард-а.

• Автор

Ами щом си е тръгвало моментално,значи може да не е рам-та,

Тествайте хард-диска за грешки с програмата HDTune.Ако не успявате да заредите,опитайте някоя от опциите на advanced boot options. При стартиране помпете бутона F8.Ще се появи черен екран с надписи.Опитайте от там да заредите Load last known good configuration. Опитайте да заредите и Safe mode. Ако последното зареди,значи нямате проблеми с хард-а.

Аз пишех в минало време защото вече е забил на този LENOVO екран и си стои там, каквото и да го правиш, колкото и пъти го ресваш. Нито минава след него, нито можеш в BIOS да влезеш... камо ли last known good configuration...Още в понеделник ще го закарам на майстор...

• Автор

Хм,как така не успявате да влезете в БИОС? Сигурен ли сте,че правите всичко както трябва?

Зле съм с компютрите, но все пак преинсталирам често, различни компютри, този лаптоп също аз съм му инсталирал OS. Знам как се влиза в BIOS-a, май по-добре беше да кача 1 клипче в youtube и да дам линк за да се разберем по-лесно... Просто според мен като натиснеш бутона за включване и после излиза екрана на BIOS-a, ама първо проверява дали всичко работи, ако не - забива там..Моята мисъл е, че рам-та се е развалила и като премине към тази "проверка" и забива...

Като натиснете бутона за включване,веднага след това започнете да помпите бутона F8. Ако не става,опитайте с бутона Delete ,или пък първо натиснете бутона Fn и след това F8 . Или пък първо Esc и F8 после.За различните машини е различен начина.

п.п.Съмнява ме,че това,което мислите за екран на БИОС, всъщност е екрана за буутване.

• Автор

Като натиснете бутона за включване,веднага след това започнете да помпите бутона F8. Ако не става,опитайте с бутона Delete ,или пък първо натиснете бутона Fn и след това F8 . Или пък първо Esc и F8 после.За различните машини е различен начина.

п.п.Съмнява ме,че това,което мислите за екран на БИОС, всъщност е екрана за буутване.

Да, вие се сетихте, че някои лаптопи не им работят F1,F2(и т.н.) правилно - обратно обърнати са и за да зададеш само команда F2 (BIOS), трябва да натиснеш Fn и заедно с желания "F*" . Този лаптоп също е така... И да прави сте, аз така си го наричам, а било екран за буутване... Просто там трябва да се натисне F2 за BIOS-a... Както и да е, еи сега ще дам линк за клип(не че ще помогне, но поне да видите..)

Добре,да речем вече знаете как се активират функционалните бутони преди да зареди Уиндоус.Ами направете това,което съм ви посъветвал в пост номер 4.

Опитайте първо да натиснете Esc и тогава някой от функционалните бутони.

п.п.Не дръжте машината на одеялото,защото се влошава охлаждането.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Опитайте първо да натиснете Esc и тогава някой от функционалните бутони.

п.п.Не дръжте машината на одеялото,защото се влошава охлаждането.

Не реагира по никакъв начин....

Май е по-добре да не ви губя времето, утре ще го занеса на техник, благодаря все пак :)

Аз на десктопа пускам биос като помпя Delete ?

• Автор

Аз на десктопа пускам биос като помпя Delete ?

Машината не реагира на никакви комбинации с бутони, включва се и си седи там... Утре ще го видят... няма какво да гадаем комбинации, ако реша проблема ще напиша как е станало, поздрави!

Пробвай да махнеш харда и да видиш дали въобще ще реагира на това и дали ще се махне логото.

• Автор

Малък ъпдейт - занесохме лаптопа при един "техник", който има магазинче и уж разбира, той бързаше, разказах му за проблема, той само натисна бутона за включване и лаптопът се включи... И така седмица и досега си работи...Без проблем.. ?!

Малък ъпдейт - занесохме лаптопа при един "техник", който има магазинче и уж разбира, той бързаше, разказах му за проблема, той само натисна бутона за включване и лаптопът се включи... И така седмица и досега си работи...Без проблем.. ?!

Дано да съм лош пророк но прилича на отлепен чип, който работи когато му скимне. 

Докато се е закрепил можете да пуснете тестове за ваше успокоение за да се убедите че не е нито паметта нито диска. 

Очаквайте повторение на ситуацията.

Интересно почистван ли е тоя лаптоп някога, но както и да е вече и за това е късно.

Дано да съм лош пророк но прилича на отлепен чип, който работи когато му скимне. 

Докато се е закрепил можете да пуснете тестове за ваше успокоение за да се убедите че не е нито паметта нито диска. 

Очаквайте повторение на ситуацията.

Интересно почистван ли е тоя лаптоп някога, но както и да е вече и за това е късно.

Добро предположение,дано да е в гаранция,не ми изглеждаше стар...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.