Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за Android TV/mini pc

Featured Replies

Здравейте, 

Намерих една много добра оферта за телевизор който ми харесва Panasonic 50 инча за $199, принципно са по $400-$500. Проблема е че телевизора нe e smart а в семейството всички искат smart телевизор с интернет и така нататък. Поразровичках се в ebay и намерих китайски мини компютърчета които подържат full HD и са на андроид. Имам много джаджи на андройд знам как да гледам телевизия през него и съм доволен. И все пак реших да питам тук, някой имал ли е вземане даване с такива android mini pc преставки или както там се водят и най-важното заслужяват ли си? 

Здравейте, 

Намерих една много добра оферта за телевизор който ми харесва Panasonic 50 инча за $199, принципно са по $400-$500. Проблема е че телевизора нe e smart а в семейството всички искат smart телевизор с интернет и така нататък. Поразровичках се в ebay и намерих китайски мини компютърчета които подържат full HD и са на андроид. Имам много джаджи на андройд знам как да гледам телевизия през него и съм доволен. И все пак реших да питам тук, някой имал ли е вземане даване с такива android mini pc преставки или както там се водят и най-важното заслужяват ли си? 

Имам такива тамън две. Вършат отлична работа. Ако те интересува, продавам една от двете, по твой избор... Да, вършат работа. Заслужават си, доколкото всеки един тв с такава приставка става смарт... Linux също може да се сложи, дори дуал бут, т.е. с една джаджа да ползваш и линукс и андроид. То, ако е за джаджи, имам и расбери пай, който прашасва и не върши за мен никаква работа.

Cx-919 по-добро от това няма накъде. Гледам не си в България може преспокойно да си вземеш Nexus Player :-)

• Автор

Благодаря за информацията. За сега съм се спрял на един Minix Neo X5 mini.. но още гледам и устройства. Гледах и Nexus Player но нещо не ми хареса... 

Истината на 2014г е MINIX Neo X8-h. Всичко различно от него под валяка.

И като цяло не става кой знае колко умен телевизора с този спънат android. Гнусните му браузъри винаги биват препращани към мобилни версии на сайта, което е подигравка. Отделно гнусните приложения натъпкани с всякакви банер-бози.

Eдин Ubuntu десктоп предлага много повече! Закачаш стар лаптоп към телевизора и даваш простор на въобръжението си.

Истината на 2014г е MINIX Neo X8-h. Всичко различно от него под валяка.

И като цяло не става кой знае колко умен телевизора с този спънат android. Гнусните му браузъри винаги биват препращани към мобилни версии на сайта, което е подигравка. Отделно гнусните приложения натъпкани с всякакви банер-бози.

Eдин Ubuntu десктоп предлага много повече! Закачаш стар лаптоп към телевизора и даваш простор на въобръжението си.

Единственото което е вярно в поста ти, че MINIX Neo X8-h е доста добра джажа...

Мога само да кажа, че имам въпросната джаджа/приставка вече повече от година и половина: MINIX Neo X5 (16GB).

И съм много доволен. Единственият недостатък са игрите При тях нещата не са както изглеждат, Air мишката MINIX NEO A1,

не работи при повечето игри.(не съм пробвал със смартфона дали ще работя, защото не са ми приоритет)

Ако това ще целта предлагам следното:

Предполагам и новият модел, ще е "убиец". Но ако сега избирам  Android TV Box,  за 300 лв, то бих предпочел да дам още някой лев и да взема

HTPC, вместо Аndroid TV BOX.  Ще е много по производително от TV Box-a

Така, че автора нека си помисли за какво ще го ползва.

Чак пък "убиец". Който иска подобна приставка по-добре да изчака X9 поне ще има хардуерна поддръжка на H.265.

Иначе X8-H може да поддържа 4К, ама за андроид програмите и игри е по-зле от един таблет, а като плеър - щеше да е добре

да имаше и опция за нормално дистанционно където повечето функции на плеъра са на отделни бутони, защото с това

дистанционно/мишка не е много удобно да тръгнеш да ровиш из менютaта само примерно да промениш нещо по субтитрите. 

Редактирано от ined (преглед на промените)

Мога само да кажа, че имам въпросната джаджа/приставка вече повече от година и половина: MINIX Neo X5 (16GB).

И съм много доволен. Единственият недостатък са игрите При тях нещата не са както изглеждат, Air мишката MINIX NEO A1,

не работи при повечето игри.(не съм пробвал със смартфона дали ще работя, защото не са ми приоритет)

Ако това ще целта предлагам следното:

Предполагам и новият модел, ще е "убиец". Но ако сега избирам  Android TV Box,  за 300 лв, то бих предпочел да дам още някой лев и да взема

HTPC, вместо Аndroid TV BOX.  Ще е много по производително от TV Box-a

Така, че автора нека си помисли за какво ще го ползва.

По-производителен ама за какво?... Android TV Box може да се вземе и за под 60 лв. нов. За под 100 се взима доста добър двуядрен, за 190 лева тук, за около 140 лева през eBay се взима доста добър четириядрен. Към тях се включва периферия по желание, ако щеш безжична мишка и клавиатура. За 140 лева не съм сигурен какво точно HTPC ще вземеш, пък да не говорим за това, че на практика с Android TV Box нямаш никакви кабели, дори захранването ще е от телевизора.

Единственото което е вярно в поста ти, че MINIX Neo X8-h е доста добра джажа...

Подобен коментар е присъщ за злобари. Характерното е, че са кратки, но по-важното е, че не съдържат доводи, факти, аргументи, защото авторите им ги е страх, да не бъдат сринати. Аз отдавна съм дал име на подобно включване в тема - изсиране.

Android e операционна система на Google за мобилни устройства - умни телефони и планшетни компютри. На практика е linux-дистро, а приложенията му са писани на език JAVA.

Ubuntu e десктоп операционна система, също linux-дистро и успешна дотолкова, че програмистите на Google я ползват. Идеята на големия телевизор е големия екран. И до тук. Ubuntu може да бъде събудено от коя да е точка на света и изключено пак така. Неговя торент-клиент се командва, чрез демон по три различни начина дистанционно. Не е проблем екрана да се насече на n на брой равни части и да се превърне в монитор за видеонаблюдение. Много по-лесно е да да се организира медия сървър на Ubuntu, отколкото на скопения Android.

В браузърите има JavaScript-интерпретатор. Един от обектите има свойство - агент и свойство - име на браузъра. Те там душат левашките сайтове и те пренасочват към окастрени версии на сайта наричани мобилни. А разликата в интерфейсите на браузърите е Афганистан пред Швейцария.

Ако си програмист е много по-лесно да подкараш API, докато в Android - грънци от такава благинка.

Идва ред на видеодрайвера. Абсолютна клизма под Аndroid, защото   tv-box-ове замазват с интерполация дадено разширение.

Skype с видеокамера е поредното шаманство да догониш същото под Ubuntu. Най-голямата тъпня е OTG порта. Всичко в една дупка - тъпкала Донка сюджуци.

Android е замислен да бъде дуракоустойчив, поради което всичко там е спънато и орязано, сведено до "четене", а ако дерибействаш то е в домашния каталог или каквото там са го нарекли гугълистите. Що се касае приложенията му - те са кофи с ла**а. Файловия мениджър е гротеска, колкото и да натриса идеята за спартански интерфейс. Идеята на root е извратена до сходство с микромеките помии. Не случайно хардуерни ентусиасти се опитват на флаш-карти да подкарат linux-десктоп системи на tv-box-овете, заради повечето функционал. И така до края на света ...

Пристрастен си към Sony, кръводарителче на една издъхваща фирма, нo нямаш ни едно мнение в форуми: "Linux" и "Програмиране", така че си ми несъществен.

Подобен коментар е присъщ за злобари. ...

Благодаря за нападките, ще ги пренебрегна... Изказа ти, няма да крия, ме кефи и винаги те чете с удоволствие.

Отзад напред: Не съм пристрастен към Sony, просто мисля, че в момента правят най-добрите телефони от високия клас и най-адекватните от към цена-качество в средния и ниския. Като дизайн и клачество на материали и изработка, поне за високия клас, за мен нямат аналог и са най-доброто за моите критерии. Телевизорите ми са LG. Не пиша за програмиране, защото не съм програмист. Не пиша за Linux, защото го ползвам на много елементарно ниво, колкото на мен да може да ми върши работа, когато ми се налага. Също така не съм търсил помощ, защото ако ми се е налагало за нещо, чета и се оправям сам. В темите за Windows вече също не пиша, просто защото не ми е интересно, а помощ там никога не ми се е налагало да търся, мисля, че се оправям повече от добре, но тъй или иначе и в тези форуми не пиша.

Tv-box-а който си поръчах от eBay си дойде с Linux - Picuntu. Ето за това става дума - http://www.rikomagic.co.uk/linux_mini_pcs.html. MK802IV LE е моето устройство. Имам и едно MK802IIIS, на което също може да се инсталира Picuntu. До колкото ми е известно, това са единствените tv-box-ове (от по-известните), които си идват рутнати под Android. Лично аз си рутвам телефоните, за да мога да ползвам специфични приложения, които искат рут. В случая с tv-box-ове, това просто е един плюс. Впрочем, разкарах Picuntu и си сложих Android, който за подобен род джаджа ми се струва по-удобен.

За кой файлов мениджър говориш?... Аз ползвам ES File Explorer. Skype от много отдавна не ползвам.

В скопения Android има достатъчно добри приложения, които явно не си ползвал. Имам и такова купено, точно за видеонаблюдение. Има приложения за всичко, с достстъчна функционалност, за да предпочета понякога такива под Android, отколкото аналозите им за Windows, примерно. Дори за банерите има много елементарно решение. Аз обаче проблеми с банерите нямам, защото всички (почти) приложения са ми или платени, или нямат банери.

В края на краищата, за всеки според нуждите му. За един ще е по-подходящ Android, за друг - Windows или Linux. За мен тази джаджка има смисъл, доколкото ми е един резервен мини компютър. Забравил съм за него, седи си постоянно включен, не ми пречи и дори не го виждам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.