Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Upgrade на стара машина до 1000лв

Featured Replies

Здравейте!

Отдавна отлагам, но мисля, че е време да направя ъпгрейд на завехтялата си конфигурация. Текущава ми конфигурация не е геймърска, но ми се иска да цъкам в бъдеще примерно GTAV на макс детайли. В момента PC-то е доста шумно, което ме дразни. Искам с upgrade-a нивото на шума да се сведе до минимум. Видео карта е с пасивно охлаждане, но ми препоръчаха като я взимам, и в крайна сметка добавиха вентилатор към нея. Търся максимум добър процесор (няма да се клоква), поне 8 гб от най-добрата рам, не най-нацепената видео карта и задължително SSD диск. Не съм сигурен дали ще е добра идея да задържа и дънната платка. Вие ще кажете. Благодаря предварително!

Ето я текущата конфигурация:

post-47579-0-24257100-1416731330_thumb.p

Редактирано от Delirium (преглед на промените)

Здравейте!

Отдавна отлагам, но мисля, че е време да направя ъпгрейд на завехтялата си конфигурация. Текущава ми конфигурация не е геймърска, но ми се иска да цъкам в бъдеще примерно GTAV на макс детайли. В момента PC-то е доста шумно, което ме дразни. Искам с upgrade-a нивото на шума да се сведе до минимум. Видео карта е с пасивно охлаждане, но ми препоръчаха като я взимам, и в крайна сметка добавиха вентилатор към нея. Търся максимум добър процесор (няма да се клоква), поне 8 гб от най-добрата рам, не най-нацепената видео карта и задължително SSD диск. Не съм сигурен дали ще е добра идея да задържа и дънната платка. Вие ще кажете. Благодаря предварително!

Ето я текущата конфигурация:

В момента можеш да използваш харда.Ако захранването и кутията са добри и тях може....

За да се сведе нивото на шум до минимум ще трябват много средства демек ще е за сметка на производителността.

Например старата кутия очевидно не е малка та ще свърши работа но 99% е с горен монтаж на захранването. 

Захранването и да е сравнително читаво едва ли ще е от тихите дори да беше ново та какво остава за безшумно.

Охладител за процесора с по-ниски нива на шум е допълнителен разход от едно 50 лв. и нагоре.

Като сложим и SSD-то което казваш че е задължително бюджета се стапя.

Количка

Добър процесор + охладител с ниски нива на шум. Прилична видеокарта която е напълно безшумна (няма перка).

Ползваш стария хард без проблеми. Кутията също е използваема но е добре да я смениш в бъдеще ако искаш още по-тиха машина.

Същото се отнася и до захранването. Новото видео е 60W под товар та реално е по-икономично от старото.

Фактически новият ще е с по-ниска консумация та захранването ще се товари по-малко.

Сложил съм SSD с 5 годишна гаранция. Ако парите идват много има по-евтини но с по-малка гаранция и по-ниски скорости.

Ако махнеш охладителя на процесора шума ще се вдигне но може да вкараш парите в по-добро видео което също ще дигне шума.

Отделно ще е с по-висока консумация което ще доведе до по-голямо натоварване на захранването и повече отделяна топлина.

Демек доста повече шум а може да се наложи и смяна на захранване демек ще се лишиш от SSD-то за да купиш ново.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

първото, което ще се скапа в горната конфигурация е невидията, и то щото е пасивна, те и с активно охлаждане се скапват, а какво остава за пасивното охлаждане... колкото за охлаждането, то е направо смешно за тая цена се взема cm 212 evo:

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-HYPER-212-EVO

колкото за дъното, b85 e добър вариант, но ако е с 4 слота за  памет:

http://nikem-bg.net/computer-components/ASROCK-B85M-PRO3/picture.html

Редактирано от the professor (преглед на промените)

И да се скапе нещо това е нова машина и си има гаранция.

и защо трябва да се скапа няколко пъти още по време на гаранцията, и веднъж, след като тя изтече?

за какъв чеп ти е гаранция и да се занимаваш с куриери? не е ли по добре видеокарта с активно охлаждане, което е с регулиране на вентилатора? пак няма да се чува... отделно, че човека не е написал какъв модел му е старото захранване и колко е годишно (може да се окаже някоя китайска пръчка с китайски ватове, които обикновено са 1/2 или 1/3 от реалните)...

Може и кола да го блъсне на улицата но това не е причина да си седи цял живот вкъщи.

Картата нито е гореща (има къде по-сериозни с пасивно) нито е втора ръка та и да стане нещо нищо не губи.

Захранването в момента храни двойно по-лакома карта та колкото и да му е 12V линия очевидно ще е достатъчна. 

Проблем може да има но съвсем различен. Аз обаче не съм гадателка и предложението ми е по-наличните данни и изисквания.

Все пак съм го предупредил и за захранването и за кутията че е добре да бъдат подменени.

Кутията специално ако я смени (долен монтаж) това хем ще намали шума хем ще увеличи живота на захранването.

без да знаеш каква е кутията не може да знаеш дали е за смяна или е добра... колкото до гаранцията хубаво е да има, но да не се налага да се ползва щото ползването си е неудобство и цъкане на вграденото видео... особено ако те мотат и се правят на ударени - имам позната дето кара служебна кола scitroen c3 и както е гаранционен, така я мотат повече от половин година и съм сигурен че ще е така докато свърши гаранцията...

Стига сте спорили за глупости! Тази карта е достатъчно хладна и спокойно може да мине и само с пасивно охлаждане.

Аз например бих си взел с активно и не бих сложил такъв "топуз" в кутията си, но автора ще си прецени. Освен това, вентилаторите ѝ  (дори и при клок) почти не се чуват.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Ако има дори и слаб въздушен поток в кутията, тази карта няма да прегрява и ще изпълни условието за тишина.

Evo 212  е по-добър избор за охладител за процесора, стига да се събира в кутията. Джеминито се събира във всички кутии.

Май не си правите сметката, че подобна карта излъчва много повече топлина вътре в кутията отколкото такава с активно охлаждане. И когато вентилаторите на кутията се управляват посредством PWM познайте какъв ще бъде ефекта.

Тук става въпрос за тишина. Хайде да прекратим чата. Не си прав, но продължаваш да си драскаш.

Лека!

• Автор

Приятели, в такъв случай проекта става съвсем друг. Тайно се надявах да не подменям всичко, но доста време мина откакто го купих, и явно трябва нов. Най-вероятно ще подменя старите вентилатори, ще сложа едно SSD. И ще го пенсионирам при родителското тяло. Едва ли ще му взема кой знае какви пари.

И се насочвам към новата машина:

Разгледах набързо в нета какви популярни варианти има за супер тиха машина и попаднах на това:

Вариант с отделна видео карта

вариант с вградена видео карта

Тук има цени горе долу...

http://www.quietpc.com/nofan?search=Nofan&sort=newest&set=Set

Някой знае ли български доставчик,  който продава тези компоненти ? Или ако мислите, че няма да е добър вариант, моля ви да ми дадете варианти за максимално безшумна конфигурация с добър процесор с бюджет до 1500лв +-

Редактирано от Delirium (преглед на промените)

На това което съм ти предложил му взимаш едно безвентилаторно захранване или пък с хибридно резултата ще е същият.

http://www.seasonicusa.com/Platinum_Series_FL2.htm 

http://www.seasonicusa.com/Platinum_Series_XP2.htm

И читава кутия с добър въздушен поток. Например FD 3300.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.