Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Май ще е това

H97-D3H в плесио е по-евтино с 20 лв, но не ми се иска компютъра да е сглобен с части от  3  различни магазина...

Какво от това? Нали частите си имат отделна гаранция. Пак ти пиша, че CM-а не е наличен.

• Автор

Какво от това? Нали частите си имат отделна гаранция. Пак ти пиша, че CM-а не е наличен.

Чак сега пристигна съобщението ти до мен, че не е налична кутията :) В плесио обаче засега не мога да си харесам кутия. Иска ми се да е с 200 мм вентилатори. Можеш ли да предложиш нещо?

Чак сега пристигна съобщението ти до мен, че не е налична кутията :) В плесио обаче засега не мога да си харесам кутия. Иска ми се да е с 200 мм вентилатори. Можеш ли да предложиш нещо?

Мога: CM-HAF-912-ADVANCED

• Автор

Мога: CM-HAF-912-ADVANCED

Готина е кутията. Преди време я разглеждах. Дъното ще е H97-D3H от Плесио. Дай сега съвет за рам-та и да ги купувам вече частите.  Btw, не съм от София, но днес съм тук :)

Готина е кутията. Преди време я разглеждах. Дъното ще е H97-D3H от Плесио. Дай сега съвет за рам-та и да ги купувам вече частите.  Btw, не съм от София, но днес съм тук :)

Ако си само за ден тук няма да се оправиш вероятно. Знаеш, че повечето търговци като Никем не държат наличности. Най-добре им звънни(Никем, Sky) да видиш дали поръчката ти ще стане за днес. За RAM-та виж на ADATA от обикновената на 1600MHz. Провери под моста дали нямат Pro версията.

• Автор

Дъно не мога да избера. Иначе звъннах до никем, ако в рамките на 1-2 часа избера ще мога днес да си взема от тях нещата и да пътувам после с тях спокойно, а не да ги подритват по куриерските фирми. Чудя се между тези 2 дъна:  H97M и H97-D3H Как е звука при тях. Кое дъно е с по-добър звук?

• Автор

Второто е с по-добър звук и като цяло е по-добро.

Успех! :)

Кажи само как ти се виждат частите, защото смятам да ги поръчам. Линк количка

Кажи само как ти се виждат частите, защото смятам да ги поръчам. Линк количка

Добре са, но не ти трябва тази клокърска памет. А и ако решиш един ден да си сложиш афтърмаркет охлаждане на процесора може да имаш проблеми. Тази е идеална, а и по-евтина: 2X4G-DDR3-1600-A-DATA.

Сдобих се с подобна конфигурация с захранване super flower golden king , доста тихо е, на хибрид не включва перката при малко натоварване.

Xecutioner,FD CORE 3300 е със 140 милиметрови вентилатори и е перфектна за 130 лева,не знам кое не си заслужава...Рам даже и 1333 да вземеш разлика няма да видиш,но 1600 е за същите пари,така че по-добре нея,взимай най-обикновената на Geil от никем за 132 лева 2 по 4 и това е.Кутия CM 690 е с 20 сантов вентилатор май,или 690/690 II беше,не съм сигурен.20 сантовия вентилатор не охлажда по-добре,просто е по-тих,защото е на по-ниски обороти от 12 сантовите.

• Автор

Днес отидох да платя и да взема захранването. Не съм го разопаковал, защото не съм сигурен дали все още искам да си сглобявам настолен компютър. Получих и оферта от една фирма да сглобя компютъра и докато е в гаранция да го ползват те, а после да го откупя от тях. Може и да се съглася на това. Трябва да питам е-маг дали могат да ми издадат фактури за закупените вече части. Имам все още 2 седмици в които мога да върна захранването и да продам процесора, който е купен на промоция, това също е вариант...

А сега малко по темата. Искам наистина кутия с 20 см вентилатор заради по-ниското ниво на шум. В тази кутия до сега съм решил какво ще е захранването и процесора (защото вече са при мен...) Дъното няма да е лошо да е "9-тата серия чипсет ще поддържа и Бродуел процесори,което ще ти трябва щом ще боцнеш ново видео". Когато се бучне видеокарта ще е една за много дълго време и най-вероятно ще си остане една. Нямам голямо желание да ползвам crossfire или sli (2 видеа на амд или нвидиа). Процесора наистина може да се смени в бъдеще с по-новото поколение и примерно да е i7, но като казвам бъдеще имам в предвид след 3-4 години. Дайте съвет за кутия и дъно. 20 см да е основния вентилатор на кутията или да има възможност за 2 по 20 см и да е достатъчно широка за да се побере вътре процесор и афтърмаркет охлаждане и ако може едновременно да не е много скъпа ще се радвам много. Дъно... Ами разбрахте че искам да е с добър звук, най-вероятно няма да се слагат 2 видеокарти (да не кажа че почти 100% е това), нямам и кой знае какво желание да пържа засега компютъра като цяло с клок.

П.п. Извинявам се че върви толкова бавно темата, но не ми се иска да си правя 5-6 профила и да пускам по няколко теми + това си слагам прозорци на жилището и от време на време се мъча да запаля мотора, че го удавих ония ден на студа...

Еее брат ти ме уби  :) Защо не станеш един търговец ? Шегувам се, не че нещо но за най малкото питаш във темата.Да хубаво е да се пита но не и да се прекалява  ;) Взимай най сетне кутията със дъното слагай частите и край.

• Автор

Еее брат ти ме уби  :) Защо не станеш един търговец ? Шегувам се, не че нещо но за най малкото питаш във темата.Да хубаво е да се пита но не и да се прекалява  ;) Взимай най сетне кутията със дъното слагай частите и край.

Може и това да направя ;) Просто съм купувач със стаж и в началото ако знаеш за какъв смотан комп си бях дал парите, че 300 зора докато ми ги върнат от фирмата. И след това вече всичко се избира много внимателно според парите :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.