Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се разбира дали по ключова дума се прави SEO.

Featured Replies

Здравейте! Има ли някакви методи по които може да разбере дали по дадена ключова дума се прави някаква SEO?

Как мога да знам дали за думата "АБВ" някой е вършил определена оптимозация и до каква степен?

Благодаря!

• 3 месеца по-късно...

"Прави" ?

Ако при търсенето по дадена дума сайта изскача в ТОП10 - значи има оптимизация. Думата тогава също ще я срещнеш на доста места по тази страница.

• Автор

"Прави" ?

Ако при търсенето по дадена дума сайта изскача в ТОП10 - значи има оптимизация. Думата тогава също ще я срещнеш на доста места по тази страница.

Прави = тоест дали някой прави оптимизация за тази дума.

Ами то при всяка ключова дума излизат сайтове, но не за всяка се прави оптимизация. 

От както бях пуснал темата до сега взех, че се образовах от тук от там за СЕО-то и сега си давам сметка, че примерно думата ако присъсва в тайтъла, h1,h2 таговете, снимките и първия параграф в текста на страницата, значи някой оптимизира за нея.

Ще съм благодарен ако, някой който се занимава със SЕО потдвърди все пак. 

Прави = тоест дали някой прави оптимизация за тази дума.

Ами то при всяка ключова дума излизат сайтове, но не за всяка се прави оптимизация. 

От както бях пуснал темата до сега взех, че се образовах от тук от там за СЕО-то и сега си давам сметка, че примерно думата ако присъсва в тайтъла, h1,h2 таговете, снимките и първия параграф в текста на страницата, значи някой оптимизира за нея.

Ще съм благодарен ако, някой който се занимава със SЕО потдвърди все пак. 

Е, това е само част от оптимизацията. Има още ключови думи, проверка на кода за грешки, проверка за уникалност, дизайн. Много опити и грешки и ... накрая като ти писне - даваш на чичко Гугле 20 лв. и си в ТОП3 за няколко седмици!

На каква тематика е сайта ти?

• Автор

Е, това е само част от оптимизацията. Има още ключови думи, проверка на кода за грешки, проверка за уникалност, дизайн. Много опити и грешки и ... накрая като ти писне - даваш на чичко Гугле 20 лв. и си в ТОП3 за няколко седмици!

На каква тематика е сайта ти?

Сайта, който е в подписа ми долу. 

• Автор

Нещо не мога да видя подписите на потребителите, май съм ги спрял от някъде ....

http://zdraveiyoga.com/5-stapki-za-tova-kak-da-zapazim-sartseto-zdravo/

по фразата 'здраве и йога' в гугъл излизаш на трета страница (основната начална страница) - това е добре за нов сайт, а и явно има доста оптимизации (платени) на други сайтове по фразата.

Какво се иска от тебе - НОВО УНИКАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ, което да привлече посетители и да си актуален по темата.

Дизайна ми харесва - за техническото изпълнение не знам как е - можеш да пуснеш проверка за грешки по сайта онлайн...

• Автор

по фразата 'здраве и йога' в гугъл излизаш на трета страница (основната начална страница) - това е добре за нов сайт, а и явно има доста оптимизации (платени) на други сайтове по фразата.

Какво се иска от тебе - НОВО УНИКАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ, което да привлече посетители и да си актуален по темата.

Дизайна ми харесва - за техническото изпълнение не знам как е - можеш да пуснеш проверка за грешки по сайта онлайн...

Съдържанието е уникално и всяка седмица се добавят по няколко нови уникални статии.

Идеята ми е да класирам различните статии, които засягат различни здравни теми и проблеми. Всяка си има някаква тематика и търся ключова дума по която да я класирам.

След като сайта е нов да се мъча да я класирам по ключова дума, по която никой не е правил оптимизация все още. 

Но как да разбера това дали някои е правил оптимизация по тази ключова дума? 

Не можеш да разбереш дали по дадена дума е правена оптимизация или не.

Още повече, че резултата в търсещата машина на гугъл не е незабавен след публикуването, а минава определено време, за да се класираш по-напред при търсенето.

Пробваш определена дума или ключова за статията фраза и изчакваш да видиш резултата. Ако си на първа страница при търсене по тази дума/фраза след седмица - значи нещата са добре.

• Автор

Не можеш да разбереш дали по дадена дума е правена оптимизация или не.

Още повече, че резултата в търсещата машина на гугъл не е незабавен след публикуването, а минава определено време, за да се класираш по-напред при търсенето.

Пробваш определена дума или ключова за статията фраза и изчакваш да видиш резултата. Ако си на първа страница при търсене по тази дума/фраза след седмица - значи нещата са добре.

Е то това ясно. Идеята ми беше как да намеря ниско конкуренти ключови думи, по които да се ранкна. 

Нищо мерси все пак.

Дизайна ми харесва - за техническото изпълнение не знам как е - можеш да пуснеш проверка за грешки по сайта онлайн..

А м/у другото това за проверката на грешките от къде се прави ?

Имам плъгин който да ми показва развалени(неактивни) линкове в сайта, но на дали това имаш предвид. 

Е то това ясно. Идеята ми беше как да намеря ниско конкуренти ключови думи, по които да се ранкна. 

Нищо мерси все пак.

А м/у другото това за проверката на грешките от къде се прави ?

Имам плъгин който да ми показва развалени(неактивни) линкове в сайта, но на дали това имаш предвид. 

Аз не се занимавам с CEO - не мога да ти кажа как да намериш ниско конкурентни ключови думи.

Мога да кажа къде можеш да си провериш страницата за грешки:

http://validator.w3.org/check?uri=www.zdraveiyoga.com&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

това е резултата за твоя сайт.

• 1 месец по-късно...

Все едно да кръсти сайта си chajniciiprahosmukachki.com и да търси "чайници и прахосмукачки". Да, тогава ще е дори на първо място. Но такова търсене сигурно никой няма да направи - никога. Както и "здраве и йога". Така че май има лека самозаблуда за добре свършена работа.

В случая с питащия обаче - като търси само "здраве" и само "йога" - няма го в ТОП500, повече ме мързя да търся.

• 4 седмици по-късно...

Не винаги резултатите на 1 страница имат някаква "нарочна" оптимизация. Но винаги може да провериш. Има много безплатни беклинк чекъри. Хващаш някой резултат и проверяваш от къде са му линковете и с какви анкори. Тези, които са с оптимизация в повечето случеи си личат от километри.

Така е. Само че питащия сам каза каква оптимизация се е опитал да направи - "здраве и йога".

• 10 месеца по-късно...

Ако има анкър текст на дадената дума или фраза или на някои фрази, които съдържат тази дума в % отношение по-голямо от 5%, със сигурност се прави seo за тази дума. Тези 5% си ги измислих, не разполагам с точни данни, но се надявам да схванете идеята. Ето тук може да проверите анкър профила на даден сайт: https://majestic.com

Забравих да допълня - домейна не е никак хубав (не е подходящ за бранд) и ако се прави оптимизация за фразата "здраве и йога" е само въпрос на време да бъде наказан с exact much наказанието! А за ранкването по определени думи - това е процес и то бавен. Сайта набира сила, благодарение на евентуалното си странхотно съдържание, на което потребителите се кефят, и интерактират, което няма как да остане незабелязано от търсачките. Но, понеже сме в България, не трябва да се осланяте само на потребителите, ами е хубаво и да се помисли и за някой релевантен силен линк и маркетингова стратегия :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.