Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е FB DIMM?

Featured Replies

И какво е отношението ви към пазаруване на памети от Ebay?

Гледам комплекти по 16 гига, DDR2, 4*4, на невероятно ниски цени.  Нещо не ми се връзват нещата. Ако някой е пазарувал, нека сподели лични впечатления.

На някои обяви видях да пише памет за AMD чипсет. Как мога да се ориентирам кои памети са подходящи за Intel чипсет, и трябва ли да се съобразявам само с QVL списъка, или и други памети биха тръгнали на дъно от серията Asus P5QL?

И какво е отношението ви към пазаруване на памети от Ebay?

Гледам комплекти по 16 гига, DDR2, 4*4, на невероятно ниски цени.  Нещо не ми се връзват нещата. Ако някой е пазарувал, нека сподели лични впечатления.

На някои обяви видях да пише памет за AMD чипсет. Как мога да се ориентирам кои памети са подходящи за Intel чипсет, и трябва ли да се съобразявам само с QVL списъка, или и други памети биха тръгнали на дъно от серията Asus P5QL?

Ето ти малко четиво, но е на руски, а май не го разбираш  https://ru.wikipedia.org/wiki/FB-DIMM

интел с ддр2 в 99% от случаите неподкарва над 4 гигабайта рам

има изключения при които се изпозват едностранни модули по 2 гигабайта за постигане на 8 Гб обем

гореспоменатата памет е за сървъри и работни станции със ксеон процесор

никакъв шанс да тръгне на твоето дъно

• Автор

lz4jw

Благодаря за линка. Защо реши, че не разбирам руски, няма да те питам. Подозирам, че една от причините е, че си признавам открито когато не зная, което за моето поколение е нормално. За 20-годишните, или поне за тези, които познавам достатъчно отблизо - същото признаване, че не знаят нещо, се  появява, когато не знаят нищо.

saentist

Конкретно на това дъно, и на другото, с което разполагам, производителя дава 16 гигабайта, което при 4 слота означава, че трябва да подкара и четворки. Въпроса обаче е кои четворки би подкарало, и как да разбера кои от не ECC паметите стават за дъното ми.

Е... мнение на пазарували от Ebay или Amazon, относно качеството на стоката, и каквито и да било отзиви от личен опит само биха ми били полезни. Не съм от хората, които са склонни да се доверяват на нещо, което не са пипнали в ръце.

Това с паметите е едно от нещата, които не зная, и която празнина съм решил да запълня. Ще потърся, а ако не намеря - и ще пусна, още една-две теми за процесори, но нека първо си поизясня нещата с паметите. Благодаря и на двамата за написаното, а като изчета линка, ако не ми стигне, ще питам още неща.

Ето ги и двете дъна, които коментирам тия дни:

P5QL

P5QL/EPU

послепис:

Да начукам на уикито или на гуглето FB DIMM просто не ми дойде на акъла, и не стоплих, че това FB в същност означава буферирана. Извинявам се за недоглеждането си.

Редактирано от Shreek (преглед на промените)

интел с ддр2 в 99% от случаите неподкарва над 4 гигабайта рам...

Бързо търсене показва, че P35 чипсет поддържа 8ГБ рам, а P45 поддържа 16ГБ рам.

Бързо търсене показва, че P35 чипсет поддържа 8ГБ рам, а P45 поддържа 16ГБ рам.

мога да ти пусна скриин от windows и linux вижда че са сложени 6 Гб използваеми 3,2

и в биоса така показва

• Автор

При мен са сложени 4 по 2 гига, и си ги вижда и ползва всичките. Мернах обяви за 4*4 гига, на цени между 40 и 60 долара. Това ми се вижда твърде евтино, поне сравнено с цените тук, и затова питам за отзиви за пазаруване от Ebay.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.