Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с изпращането на снимки в Skype 7.0

Featured Replies

Здравейте, търсих, търсих и не открих подобна тема, та ако има се извинявам предварително!

Проблемът е следният - откакто обнових скайп до последната налична версия, когато изпращам снимка на някого, той я получава като линк и не може да я види. Някаква настройка ли е или проблемът е, че аз съм с най-нова версия, а отсрещният човек е с по-стара (не ми се е случвало да е това, но знае ли човек...)? 

Редактирано от DYDK (преглед на промените)

• Автор

И линкът към къде е?

Не знаех че вече има такава версия

Когато се цъкне на линка иска потребител и парола и чак тогава се вижда снимката. Но не може да се получи като файл и да се съхрани в компютъра както преди. Четох в сайта на скайп, че местели някакви сървъри или нещо такова и заради това се получавало, но не ми стана ясно дали така ще си остане занапред. Ако имате някаква информация, моля да споделите. 

При мен няма такова нещо, вчера пращах и получавах снимки.

Я обясни по-подробно - снимката е на компютъра ти, и просто му я провлачваш в Скайпа, така ли?

ПП. Да не би приятелят ти да е с ограничен акаунт? Защото пратените снимки автоматично се записват в някаква временна папка - C:\Users\username\AppData\Roaming\Skype\skypename\media_messaging\media_cache\ . Може да няма право на достъп до тази папка.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Автор

Изпращам файла, не с провлачване, ами в новата версия има едно кламерче до полето за писане и от там - изпрати снимка/изпрати файл и след това избирам снима или файл от компютъра и изпращам - съответно го получават като линк отсреща, дори няма приеми или save. В техния комп. е зададено къде точно да отиват снимките, така че не е от тази папка. Не знам какво означава ограничен акаунт и не зная дали е с такъв.

https://support.skype.com/en/faq/FA34458/why-don-t-i-see-the-picture-my-contact-sent-me

Мисля, че това се получава, но не разбрах дали е временно или за постоянно.

Редактирано от DYDK (преглед на промените)

Сега и аз получих. Линкът е от вида https://api.asm.skype.com/s/бла-бла-бла

Да го духат микромеките с техните лaйна. Явно искат всичко да записват трибуквените, сакън някой да не прехвърли нещо.

Карам си на 3.8 и няма да се мъча с тия.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор

Сега и аз получих. Линкът е от вида https://api.asm.skype.com/s/бла-бла-бла

Да го духат микромеките с техните лaйна. Явно искат всичко да записват трибуквените, сакън някой да не прехвърли нещо.

Карам си на 3.8 и няма да се мъча с тия.

Не съм сигурна дали ще е за постоянно така или след като си преместят не знам си какви сървъри, ще се оправи и пак ще може да се получават както преди. Всичко съсипват. Няма програма досега дето да е читава след безбройните им ъпдейти.

И по зле ще става. Аз какво ползвам съм го написал. Има проблем само с камерите. Но и на мои познати с новите версии не им работи камерата, въпреки че със старата работеше.

С добрия стар Yahoo Messenger няма проблеми, всичко си работи. Има и други програми, не съм пробвал защото и отсреща трябва да ги има.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Откакто ми самоинсталира новата версия на скайп 7.0, започнаха проблемите

1. Не мога да пращам снимки на нито един потребител, независимо дали с влачене или с кламера. Пише, че файла не е достъпен.

2. Не мога да влизам в скайп през фейсбук

3. Началната страница на скайп не се зарежда в началния прозорец, както досега

Пробвах няколко пъти да го преинсталирам, включително се върнах към старата версия, но и тя се обнови до новата. Просто спасение няма :(

1. Не мога да пращам снимки на нито един потребител, независимо дали с влачене или с кламера. Пише, че файла не е достъпен.

Пробвах няколко пъти да го преинсталирам, включително се върнах към старата версия, но и тя се обнови до новата. Просто спасение няма :(

Някой оправил ли е тези проблеми и как?

• Автор

Пробвах няколко пъти да го преинсталирам, включително се върнах към старата версия, но и тя се обнови до новата. Просто спасение Здравей, колкото да

Здравей, въпросът със снимките при мен си остава - изпращам, но ги получават като линк и само след логване се вижда изпратеното, но не се съхранява в компютъра. Не съм синхронизирала скайп и ФБ и не знам как стоят там нещата, но пък нямам проблем с началният прозорец. Зарежда си както досега. Инсталирай си по-стара версия и забрани автоматичното обновяване от настройките (Инструменти-Настройки-Разширени-Самообновяване - Изключване на автоматичното обновяване).  Успех!

Здравей, въпросът със снимките при мен си остава - изпращам, но ги получават като линк и само след логване се вижда изпратеното, но не се съхранява в компютъра. Не съм синхронизирала скайп и ФБ и не знам как стоят там нещата, но пък нямам проблем с началният прозорец. Зарежда си както досега. Инсталирай си по-стара версия и забрани автоматичното обновяване от настройките (Инструменти-Настройки-Разширени-Самообновяване - Изключване на автоматичното обновяване).  Успех!

Благодаря! Бихте ли ми препоръчали някоя стара версия, че през толкова много минах от това автоматично самообновяване...Трябва ли  да трия и регистрите, както ме посъветваха в другата тема?

• Автор

Благодаря! Бихте ли ми препоръчали някоя стара версия, че през толкова много минах от това автоматично самообновяване...Трябва ли  да трия и регистрите, както ме посъветваха в другата тема?

Изберете си тази, която на вас ви е най-удобна и забранете самообновяването. За регистрите не зная. 

Изберете си тази, която на вас ви е най-удобна и забранете самообновяването. За регистрите не зная. 

Качих си стара версия и сега непрекъснато ми излиза съобщение за обновяване

• 3 седмици по-късно...

И при мен се получи същият проблем с изпращането на снимки, като на DYDK. И аз съм със най новата версия на скайп 7.0.73.102. Тук се надявах да си реша провлема, но уви не успях. Не вярвам, че решението е да се върна на по стара версия е решение. Трябва да се установи причината. Ако някой се справи моля, пишете.

• 2 седмици по-късно...

При мен го има същия проблем като някои ми прати снимка ми излиза само този линк https://api.asm.skype.com/s/i?0-neu-d4-d191140974b549299f7c995ee2ac1204.Аз съм с версия 4.2 и  като ми прати някои с по нова версия линк към снимка става така.Някои знае ли как се оправя тая гадост?

Редактирано от smurfavr (преглед на промените)

Проблема най-вероятно, е заради това, че местят сървъри. За версия 7 изпратените снимки отиват в облака. "Идеята" била, че по този начин снимките ще са достъпни по всяко време и от други устройства. Единият е да се върнете на версия 6.21 (можете да я изтеглите от тук). При тази версия все още се използва P2P за пренос на файлове. Решението да не ви се обновява автоматично и да не ви излиза прозорeцa за наличие на нова версия е:

1) Изтегляте си версия 6.21

2) С текстов редактор отваряте файла HOSTS (намира се в C:\Windows\System32\drivers\etc), правите му резервно копие за всеки случай, и най-долу добавяте нов ред със съдържание 0.0.0.0 download.skype.com или 127.0.0.1 download.skype.com. По този начин адреса за сваляне ще бъде блокиран изцяло и няма да може да се отваря, затова е важно първо да изтеглите скайпа и след това да блокирате. Ако някога решите да теглите скайп трябва да разблокирате адреса, като изтриете този ред или сложите знак # в началото му.

3) Изчиствате си Temp директорията, тъй като обновлението за скайп се сваля там. Дори и т.2 да е изпълнена, ако обновлението е в тази папка, пак ще ви се появи прозореца, че има актуализация.

4) Инсталирате версия 6.21

Ако искате да блокирате и рекламите, в HOSTS файла може да добавите и следните адреси:

0.0.0.0 ads1.msads.net
0.0.0.0 g.msn.com
0.0.0.0 rad.msn.com
0.0.0.0 a.rad.msn.com
0.0.0.0 m.adnxs.com
0.0.0.0 secure.adnxs.com
0.0.0.0 apps.skype.com

блокирането на apps.skype.com блокира и Home прозореца, така че си преценете сами

Редактирано от psytrip (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Малко улеснение

127.0.0.2 ads1.msads.net g.msn.com rad.msn.com a.rad.msn.com m.adnxs.com secure.adnxs.com apps.skype.com

• 3 седмици по-късно...

И аз  имам същия проблем на уиндоус 7.За да мога да видя изпратения файл ми се налага да отворя скайп на тел /Iphone 6/ .Явно проблема е само за версии на скайп за уиндоус.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.