Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за подмяна на кабел на слушалки

Featured Replies

Попаднаха ми 1 слушалки и казах, че ще опитам да ги оправя. Взех един кабел 2-ка с жакче с 2 ресни, но като разрязах кабела на слушалките са три проводника - червен,златист и зелен, поставени в 1 изолация и после още 1 изолация. Жакчето на оригиналния кабел на слушалки също е с 2 ресни. Как да процедирам?

• Автор

Ами аз казах, че ще опитам да сменя кабела и ако се оправят оправят, но като ходих да търся кабел в уж специализиран магазин ми продадоха Stereo jack > 2 RCA 3 метра за 5 лева и ми казаха да съм резнел чинчовете и така...та в този случай щях да сменя и жакчето. Мисля да потърся такъв кабел евентуално в Конради да запоя жичка към жичка, но нещо не схващам защо трите жици 'механично' са една до друга и после в една обща изолация...

Надявам се някой от вас даде малко сиво в-во на заем :)

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/c1f431721394463c44061af602000d7c/img_0019/

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/62a7a0db79e6c1c656a3a261350f2084/img_0020/

http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/eeb49366dd168c450fb1dd8e30ad2877/img_0021/

Редактирано от kydesibevesko (преглед на промените)

Следя темата от обяд и се чудя как така никой досега не е написал да се направи едно елементарно измерване с мултицет.

Предполагам, че ляв и десен канал са червената и зелената, а златистата е минуса.

Преди време запоявах един кабел, като вместо златист имаше кафяв проводник за минуса. Не ми хареса, че нямаше оплетка, но все пак беше доста евтин.

Все пак е добре да се измери съпротивлението на двете намотки и да се определи минуса.

Останалото е ясно. "плюсовете" към червена и бяла, а оплетките(екранирането) им към минуса на слушалките.

Поялника, тинола, термосвиваемия шлаух на всяко жило тънък и накрая един или два слоя по-дебел за целия кабел да прикрие всички жици.

Ако пазиш оригиналния жак с кабела, измери на него кое жило какво "носи" - ето тук е показано кой пин на жака какво означава. Това, разбира се, в случай, че имаш намерение да направиш снадка на новия кабел с този.

На новия кабел бялото и червеното са съответно ляво и дясно (но може да са и както си избереш да бъдат), а оплетката на всеки от двата следва да е маса - запояваш оплетката и на двата към масата на жака и не му мислиш повече.

P.S. Може и да се провери по модела на слушалките какъв точно е кабелът. Приличат ми на AKG K 44, но сега нямам време да търся.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

.....ето тук е показано...

запояваш оплетката и на двата към масата на жака и не му мислиш повече....

Даваш линк с подробна информация и после пишеш, че няма значение ляв и десен канал?

Да не се получи като даде на баланса на някой плеър само на ляв канал да звучи десния?

Имах предвид, че няма значение кой цвят ще си избереш за ляв канал и кой - за десен, стига да ги запоиш като такива и в двата края на кабела.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

Леекинко съм объркал ляво и дясно поради това, че нищо не мерих, но резултатът е успешен.

Никой не е казвал как е правилно да се обръщат слушалките :)

Другия път ще меря :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.