Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтино ардуино.

Featured Replies

Здравейте, търся качествени клонинги на платката ардуино.

Понеже имам намерението да купувам около 10 бройки за няколко проекти и бъдещи искам да ми кажете от къде да ги закупа и да ми покажете качествени клонинги.

Раззполагам с около 50 лева.

Ако не може да се вземат 10 бройки ми кажете колко могат да се вземат за тея.

Благодаряя предварително.

Здравейте, търся качествени клонинги на платката ардуино.

Понеже имам намерението да купувам около 10 бройки за няколко проекти и бъдещи искам да ми кажете от къде да ги закупа и да ми покажете качествени клонинги.

Раззполагам с около 50 лева.

Ако не може да се вземат 10 бройки ми кажете колко могат да се вземат за тея.

Благодаряя предварително.

Ето ви примерно един търговец. И не очаквайте цената на платка да е 5 лева :)

http://erelement.com/arduino

Ето ви примерно един търговец. И не очаквайте цената на платка да е 5 лева :)

http://erelement.com/arduino

аз знам колко е едно оригинално, точно за това искам менте, е поне колкото да ми върши работа.

аз знам колко е едно оригинално, точно за това искам менте, е поне колкото да ми върши работа.

Замислете се над следната поговорка: Не съм толкова богат че да купувам евтини неща

За себе си съм се убедил колко вярна е тя

Колкото и фейк да са просто на търсената цена няма как да се случи да намерите каквото и да е, защото не отговаря дори на цената на вложените елементи. Как някой би тръгнал да продава за 5 лева платка, в която е вложил елементи с цена $10? 

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150102030411&SearchText=Arduino

Братския китайски народ произвежда и продава всичко, има поне десет сайта подобни на алиекспрес от които може да се купи всичко от транзистор до супер компютър.

Гугъл не хапе, потърси.

niki292002 поработи малко над правописа и обогати речника си, че е мъка да те разбере човек.

Olimex - имат широка гама от евтини решения. Но както ти казаха по-горе, не очаквай цена 5 лева за бройка. (Освен, ако не поръчваш в индустриални количества.)

http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150102030411&SearchText=Arduino

Братския китайски народ произвежда и продава всичко, има поне десет сайта подобни на алиекспрес от които може да се купи всичко от транзистор до супер компютър.

Гугъл не хапе, потърси.

niki292002 поработи малко над правописа и обогати речника си, че е мъка да те разбере човек.

Има, но пак не са 5 лева бройката. Най-евтиното, което поне малко ми вдъхва доверие е поне 15

Добре, имам въпрос, възможно ли е да направа това със arduino nano ?

Добре, имам въпрос, възможно ли е да направа това със arduino nano ?

Да. Не разбрах дали трябва да управлявате всеки светодиод отделно, но е възможно. Само че не съм сигурен колко са мощни изводите и дали няма да имате нужда от усилвател за да запалите светодиод

Една обикновена тиристорна електроника за коледни лампички няма ли да свърши работа?  :D Ако цялата тази тема е наистина нещо от рода на: Да си купя евтини SoC компютри за домашния кръжок тип "направи си сам", е време да се изяснят целите на автора. Чуденка и питанка?! Как едно време са се справяли без компютри и... Колко компютъра са нужни, да завият крушка във фасунгата?

Да. Не разбрах дали трябва да управлявате всеки светодиод отделно, но е възможно. Само че не съм сигурен колко са мощни изводите и дали няма да имате нужда от усилвател за да запалите светодиод

Ами, аз мисля да сложа 7 метра, едноцветна лента, и така да прескача но всеки отделен метър да се захранва отделно.

Една обикновена тиристорна електроника за коледни лампички няма ли да свърши работа?   :D Ако цялата тази тема е наистина нещо от рода на: Да си купя евтини SoC компютри за домашния кръжок тип "направи си сам", е време да се изяснят целите на автора. Чуденка и питанка?! Как едно време са се справяли без компютри и... Колко компютъра са нужни, да завият крушка във фасунгата?

Да, до някъде това е целта.

Искам да попитам, arduino mini pro и arduino nano могат ли да вършат същата работа като нормално arduino ?

Бях чувал за една платка, почти същата като ардуин, но без вграден буутлоадер, и трябва да я програмирам със ардуино ?

Ами, аз мисля да сложа 7 метра, едноцветна лента, и така да прескача но всеки отделен метър да се захранва отделно.

Да, до някъде това е целта.

Искам да попитам, arduino mini pro и arduino nano могат ли да вършат същата работа като нормално arduino ?

Бях чувал за една платка, почти същата като ардуин, но без вграден буутлоадер, и трябва да я програмирам със ардуино ?

Да, може да стане. Само че ви трябва управление защото изходите за вероятно TTL, а вие искате да управлявате голям товар

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.