Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

МГ "Петър Берон" Варна - мнения

Featured Replies

В този форум има много на брой и разнообразие участници от цяла България.

Та моля случайно ако има някой, който да учи, е учил, познава приятел, който учи или пък има някаква връзка с математическата гимназия във Варна да сподели мнението си за нея!

Информация за у-щето има навсякъде, но аз искам просто мнения от опит. На какво ниво е, къде са положителните и отрицателните страни, как преминава примерно някой час, какви са даскалите и т.н.

:)

аз съм завършил там и съм много доволен. в общи линии двете най-добри гимназии във Варна са заедно с Английската, но аз се радвам че завърших точно МГ, защото така или иначе езикът се учи по програма на езиковите гимназии, така че може човек да е на тяхното ниво ако се старае, а освен това се получава много стабилна подготовка по математика и информатика, което отваря още повече врати при кандидатстване в университети по-нататък. за учителският екип не мога да кажа нищо лошо, всеки си има особеностите разбира се, както навсякъде, но ако си учиш стабилно няма да имаш проблеми и без да се натягаш много. до колкото чух през последните години са реновирали основно сградата, има нови зали с компютри и т.н., определено в момента това е най-елитната гимназия във Варна. Английската е стара школа, но в момента лежи на стари лаври. Разбира се всичко опира и до това към какво искаш да се насочиш по-нататък. В езиковите гимназии водят чуждестранни преподаватели и се набляга по сериозно на езика, по разширени са програмите, което и си е нормално. Но като цяло език можеш да научиш и в МГ, и то на доста високо ниво. Зависи от теб.

• Автор

kolp, блягодаря ти за инфото!

Аз точно към математиката съм се насочил. А нещо по-конкретно да кажеш:

Как е дисциплината в час, има ли такова нещо като на другите места да си правиш каквото си искаш, да не може да чуеш учителят какво приказва, никой да не пише в час и т.н.?

Има ли паралелка с немски език и може ли ДА СЕ ПРЕМЕСТИШ ОТ ЕЗИКОВА В МАТЕМАТИЧЕСКА (МГ) ГИМНАЗИЯ АКО РАЗБИРА СЕ СИ МИНЕШ СЪОТВЕТНИТЕ ИЗПИТИ?

Благодаря!

дисциплината по мое време си беше много добре, сега също чувам че се поддържа ниво, не е позволено да се ползват телефони и т.н., всеки си работи както трябва, няма своеволия. зависи и от часа и от преподавателя разбира се, много ясно че дисциплината в час по рисуване или физическо не е същата като по математике или литература, но това си е нормално. като цяло няма от какво да се притеснява човек. в последните години чувам че редовно избират учител от МГ за преподавател на годината в града, някаква награда и на директора бяха дали, елитно си е заведението и това е. за преместване от МГ в езикова знам че се държат изпити по езика, но за обратното нямам информация, предполагам че няма да има проблем като се държат приравнителни изпити по необходимите дисциплини, но за повече информация трябва да се обадиш в канцеларията и да питаш.

успех.

всеки випуск е с по 6 класа, първите 4 паралелки А-Г са с английски, една с немски и една с френски, по 26 човека, горе долу са разделени на 50:50 момичета момчета

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Пак да благодаря на kolp!

Но в този форум има толкова много хора от Варна. Няма начин да няма и други свързани с тази гимназия. Много Ви моля за мнения, защото се нуждая от тях. Наистина не питам от любопитсво, а от нужда.

:)

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

Ученици от МГ редовно са на призовите места от олимпиади по математика и информатика, така че относно въпросът ти за дисциплината всеки сам си решава. Всмисъл неочаквай, че ще е като в основното да не можеш да чуеш нищо, а и човека ти каза гимназията е първа в града, това е причината. Сега, ако се разочароваш поради някаква причина, аз не нося отговорност да знаеш. Лично аз много се радвам, че учих там. Освен това в националния отбор по информатика и доста от хората по състезания от СУ и къде ли не, са завършили именно МГ Варна.

Така че си решавай, аз влязох за да уча информатика, езиците никога не са ми били интересни. Parlez vouce francais алабала и незнам дали се пише така даже.

Аре успех и умната :).

• Автор

И още нещо да попитам:

В повечето у-ща има огромна разлика м/у паралелките. Примерно в езиковите английските и немските са силни, а френските и испанските са утайката.

Там има ли такова нещо?

Колебая се м/у английски и немски. Немската паралелка добра ли се получава или в тази гимназия няма такова разделяне - всички са що годе равноправни?

Едно ще ти кажа: ако ти се минава през деветте кръга на Ада, задължително влез там :wors:.

И още нещо да попитам:

В повечето у-ща има огромна разлика м/у паралелките. Примерно в езиковите английските и немските са силни, а френските и испанските са утайката.

Там има ли такова нещо?

Колебая се м/у английски и немски. Немската паралелка добра ли се получава или в тази гимназия няма такова разделяне - всички са що годе равноправни?

Да всички са "що годе равноправни", макар че френската паралелка винаги се имаше за най-изпадналата (тъй като се влиза с най-нисък бал сравнение другите) - пълна глупост. Мой съученик се записа във френската паралелка, защото английският език го знаеше вече и в момента учи в Ню Джърси, като всички разходи му се покриват от университета.

Така че това не е мерило, но все пак се получава някакво разделение. Това естествено няма какво да те плаши - има отличници във всяка една паралелка. Нивото е високо.

Отношението на паралелките в МГ до преди 3 години беше: 5 английски, 1 немски, 1 френски, условно наредени в този ред, защото френски е 'ж', съответно тези влезли с най-висок бал са 'а'. Но пак ти казвам имаше хора които са с по-висок бал, но не искат да учат като първи език английски.

Толкова за езиците.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.