Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер Tenda

Featured Replies

Имам рутер с марка тенда , ип-то ми е реално. Проблема е следният когато примерно отворя някой сървър , сайт или т.н отворил съм портове всичко. Когато дам на хората мойто ип-то им се отваря всичко, но когато аз реша отворя мойто реално ип-то не става. При мене ми дава с това ип да отварям всичко 192.168.1.1 как да го направя примерно да влизам с реалното ми ип при мене също .
Плс ще съм ти много благодарен ако ми помогнеш.

Редактирано от stambeto2013 (преглед на промените)

Имам рутер с марка тенда , ип-то ми е реално. Проблема е следният когато примерно отворя някой сървър , сайт или т.н отворил съм портове всичко. Когато дам на хората мойто ип-то им се отваря всичко, но когато аз реша отворя мойто реално ип-то не става. При мене ми дава с това ип да отварям всичко 192.168.1.1 как да го направя примерно да влизам с реалното ми ип при мене също .
Плс ще съм ти много благодарен ако ми помогнеш.

Не става. И не само на тези маршрутизатори :)

От вън се влиза с ip на доставчика...има arp list в менюто...или се отваря порт с мак адрес на компа и неговото ip ..така от вън влизаш чрез/ ip достачик : 6666 port /да речем, аз ползва тим вюър за достъп до компа.

От вън се влиза с ip на доставчика...има arp list в менюто...или се отваря порт с мак адрес на компа и неговото ip ..така от вън влизаш чрез/ ip достачик : 6666 port /да речем, аз ползва тим вюър за достъп до компа.

Вие разбрахте ли въпроса?

Странно , правил съм си експерименти и съм успявал винаги да си достъпя сървъра с WAN адрес:порт, но с друг модел маршрутизатор (TP-LINK WR740N). Може би тия Тенди не рутират правилно, или NAT не им сработва правилно от LAN към WAN (излаза към интернет).

Към автора: нека пробва по друг начин - име на машината в LAN:порт (примерно mymachine:80). Тук трябва обаче хост файла да е конфигуриран правилно да ризолва локалната машина.

Принципно ping до публичното ти IP имаш ли?

Това, което предполагам ако нямаш пинг, е че проблема може би е в мрежата на доставчика. Срещан случай е, когато говорим за частни клиенти. Отделно не пречи да достъпваш услугите по частен ип адрес. Ако имаш познат, който е на същия доставчик, на който си и ти, го помоли да влезе, за да видиш дали проблема е налице.

Интересното в случая е че автора трябва да има достъп през WAN адрес:порт без проблем. Не знам това проблем от доставчика ли е, или нещо по конфигурацията на LAN мрежата, но при всички случаи трябва да се достъпва. Щом други го достъпват отвън, значи няма проблем от страна на доставчика според мен. Ако автора не е рестартирал маршрутизатора след пренасочването, нека го направи за да сработи правилно конфигурацията.

Интересното в случая е че автора трябва да има достъп през WAN адрес:порт без проблем. Не знам това проблем от доставчика ли е, или нещо по конфигурацията на LAN мрежата, но при всички случаи трябва да се достъпва. Щом други го достъпват отвън, значи няма проблем от страна на доставчика според мен. Ако автора не е рестартирал маршрутизатора след пренасочването, нека го направи за да сработи правилно конфигурацията.

Други го достъпват от вън и няма проблем, но вероятно от други мрежи.

Не случайно споменах ако има познат, който е на същия доставчик да се тества. При мен също няма проблем да си достъпвам услугите по публичен адрес.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.