Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как мога да свържа Самсунг Смарт тв към лаптоп или друго устройство

Featured Replies

Прочетох го но точно това не беше споменато. Много е кратко. И двата файла са аvi.

Не беше споменато за DLNA ?

Няма причина един файл да се показа, а друг от същия тип - не .

• Автор

Не беше споменато за DLNA ?

Няма причина един файл да се показа, а друг от същия тип - не .

Не нямаше информация за DLNA. 

Аз ползвам софтуера на Самсунг и нямам никакви проблеми. Нито с качеството, нито със субтитрите. Вървят си и 3D филми без проблем.

Можеш да го изтеглиш от тук: http://link.samsung.com/. Трябва да си направиш регистрация и телевизорът ти дa е свързан към същия рутер като компютърът, на който е инсталиран софтуерът. 

Прочети и инструкциите на горния сайт, защото е дълго за обяснение.

• Автор

Аз ползвам софтуера на Самсунг и нямам никакви проблеми. Нито с качеството, нито със субтитрите. Вървят си и 3D филми без проблем.

Можеш да го изтеглиш от тук: http://link.samsung.com/. Трябва да си направиш регистрация и телевизорът ти дa е свързан към същия рутер като компютърът, на който е инсталиран софтуерът. 

Прочети и инструкциите на горния сайт, защото е дълго за обяснение.

Възпроизведох филм но субтитрите сне ги възпроизвежда като хората.

• Автор

Какво им е? Яроглифи ли са?

Да яроглифи са.

Да яроглифи са.

Отвори файла на субтитрите с notepad - file - save as - encoding (намира се в долната част на диалоговия прозорец) - промени го на UTF-8 - save.

Пробвай дали ги чете. Ако не стане, повтори същата операция с encoding ANSI или Unicode. Не знам точно за твоя модел кой трябва да е.

Редактирано от Klaid (преглед на промените)

Субтитрите се оправяха до колкото си спомням от дистанционното, като пуснеш филма натискаш меню и надолу докато стигнеш до субтитри и му даваш кирилица.

Да яроглифи са.

Казва се йероглифи и ако още използваш за сървър Universal Media Server предпочитаният език за субтитрите се задава в настройките - Transcoding settings - Subtitles settings. В полето Subtitles language priority най-отпред добави bul и запетая, за да го отделиш от останалите.

• Автор

Отвори файла на субтитрите с notepad - file - save as - encoding (намира се в долната част на диалоговия прозорец) - промени го на UTF-8 - save.

Пробвай дали ги чете. Ако не стане, повтори същата операция с encoding ANSI или Unicode. Не знам точно за твоя модел кой трябва да е.

Благодаря за съвета ти. Благодаря и на другите хора които ми помогнаха. Стана. Тръгнаха субтитрите на Unicode.

Защо, ако може да попитам ?

Ще ти отговоря, защото ме попита-иначе каквото имах да споделя го направих, но да не изглежда така, че ти игнорирам въпроса.

Та...подкарай с DLNA 3D iso, динамични 3D субтитри ...Отделно има типове файлови разширения, които са трудни да не кажа почти невъзможни за ''подкарване'' (както видео, така и аудио, та дори и субтитри) Тук играе роля и вградения плеър на телeвизора разбира се, който е ограничен и далеч от възможностите от това, което може да направиш от едно PC.Трябва преконвертиране и прочее излични галимации. И не на последно място (дори най-важното според мен)-убеди ме, че качеството е същото както при пуснат от PC филм, където може да си манипулираш плеъра както искаш и с правилни и подходящи настройки може да се извлече максимума на качеството, докато при DLNA нямаш такива възможности.

Та...това накратко е моя аргумент, че няма по-добро от връзката PC>HDMI>TV.

Aко искаш отговори, аз няма да пиша повече в тази тема.Просто ще ти прочета отговора (ако има такъв)

Поздрави.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Аз също преди време си закупих Smart TV на LG, който има вграден браузър, WiFi връзка към Интернет и имах голямо желание по възможно най-лесния начин да си пусна клипче / музика и т.н. на него от Лаптопа си. Пробвах какво ли не - от SmartShare (програма за тази цел, създадена от LG), през една руска - "Домашний медиа-сервер", която ми бяха препоръчали други съфорумци, обаче не бях мн доволен. Първата 5ч ми засичаше ТВ-то :) Втората беше супер объркана и докато обходише всичките ми папки зареждаше по 100г, но горе-долу ставаше.

От личен опит мога да препоръчам DeviceOnline.net - много функции, супер лесна за употреба, бързо засича всички телевизори, таблети и т.,н. в мрежата ми...Освен това постоянно излизат ъпдейти и става по-добро. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.