Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Велик офтопик. Зя Камерън и неговите идеи.

Featured Replies

Уважаеми колеги, днас британският премиер обеща, че ако бъде избран за нов срок, ще забрани всичси криптирани Р2Р мрежи. И не само , но и всякякво криптиране на ниво лична машинка. В името на борбата срещу тероризма. Ще ми е интересно да ви чуя мнението и как това изобщо би могло да се отрази на локалните личензи за линукс. Предвалително ви благтодаря.

Редактирано от korduna (преглед на промените)

Уважаеми колеги, днас британският премиер обеща, че ако бъде избран за нов срок, ще забрани всичси сриптирани Р2Р мрежи. И не само , но и всякякво криптиране на ниво лична машинка. В името на борбата срещу тероризма. Ще ми е интересно да ви чуя мнението и как това изобщо би могло да се отрази на локалните личензи за линукс. Предвалително ви благтодаря.

И каква е връзката с линукс? Има специален раздел за сигурност, там му е мястото!

• Автор

И каква е връзката с линукс? Има специален раздел за сигурност, там му е мястото!

Как каква му е връзката? При положение че елементарният ъпдейт на ОС идва с криптирана връзка, смяташ ли че няма връзка?

Практически това означава пълен блок на всички репозитории във Велисобритания.

Редактирано от korduna (преглед на промените)

Уважаеми колеги, днас британският премиер обеща, че ако бъде избран за нов срок, ще забрани всичси криптирани Р2Р мрежи. И не само , но и всякякво криптиране на ниво лична машинка. В името на борбата срещу тероризма. Ще ми е интересно да ви чуя мнението и как това изобщо би могло да се отрази на локалните личензи за линукс. Предвалително ви благтодаря.

Значи и неговата машина ще е отворена за разглеждане.

Спокойно ! Все ще се измисли нещо.

И вземи си редактирай заглавието. Срамота !

Как каква му е връзката? При положение че елементарният ъпдейт на ОС идва с криптирана връзка, смяташ ли че няма връзка?

Не знам за вас, но аз до сега не съм виждал някой да ползва P2P за разпространение на пакети в линукс. И вземете да прочетете новината на оригиналния език за да не повтаряте глупостите на българските "новинари"

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/whatsapp-and-snapchat-could-be-banned-under-new-surveillance-plans-9973035.html

• Автор

Значи и неговата машина ще е отворена за разглеждане.

Спокойно ! Все ще се измисли нещо.

И вземи си редактирай заглавието. Срамота !

ЗаглЯвието няма да го оправя, докато го писах, забелязах решката, но реших, че е интересно да я оставя.

Не знам за вас, но аз до сега не съм виждал някой да ползва P2P за разпространение на пакети в линукс. И вземете да прочетете новината на оригиналния език за да не повтаряте глупостите на българските "новинари"

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/whatsapp-and-snapchat-could-be-banned-under-new-surveillance-plans-9973035.html

Не е така, това се отнася за всяка връзка, която може да се предаде директно, неслучайно днес британската преса нарече пиарите на Камерън пълни идиоти, цялата преса, в целия политически спектър. 

ЗаглЯвието няма да го оправя, докато го писах, забелязах решката, но реших, че е интересно да я оставя.

Дреме ми на мен.

Срамът си е за теб.

Не е така, това се отнася за всяка връзка, която може да се предаде директно, неслучайно днес британската преса нарече пиарите на Камерън пълни идиоти, цялата преса, в целия политически спектър. 

...Всяка връзка, която не могат за следят... Ако си бяхте направил труда да мислите щяхте да разберете че хранилищата са доста официални сайтове и такива ограничения няма да ги засегнат. Освен това доста от тях се поддържат от университети а там ще стране страшно ако Камерън реши да посегне

• Автор

...Всяка връзка, която не могат за следят... Ако си бяхте направил труда да мислите щяхте да разберете че хранилищата са доста официални сайтове и такива ограничения няма да ги засегнат. Освен това доста от тях се поддържат от университети а там ще стране страшно ако Камерън реши да посегне

Така ли? аз не останах с впечатлението, дали нещо е официално или не, а именно за криптирането, което изистра локална дешифровка. Което всъщност не удря толкова върху линукс-потребителите, колкото по разни корпоративни клиенти, които жизнено се нуждаят от криптирана ръзка в интернет - банки, фирми със сериозно ноу-хау. А моят просТ въпросТ беше за линукс

Така ли? аз не останах с впечатлението, дали нещо е официално или не, а именно за криптирането, което изистра локална дешифровка. Което всъщност не удря толкова върху линукс-потребителите, колкото по разни корпоративни клиенти, които жизнено се нуждаят от криптирана ръзка в интернет - банки, фирми със сериозно ноу-хау. А моят просТ въпросТ беше за линукс

Е, аз ви казах. Четете от оригинал и мислете. И ви обясних каква е връзката с линукс

• Автор

О, велики глобални модераторе. Гледах го на живо. И четох много от специализираната преса, която единогласно твърди, че идеята е нон-сенс. Но все пак пуснах темата за обяснения, а не някой да ми обещае, че ако слушкам, ще ми каже... 

О, велики глобални модераторе. Гледах го на живо. И четох много от специализираната преса, която единогласно твърди, че идеята е нон-сенс. Но все пак пуснах темата за обяснения, а не някой да ми обещае, че ако слушкам, ще ми каже... 

Това че идеята е идиотска е отделна тема. Но не сте вникнал в нея

• Автор

Това че идеята е идиотска е отделна тема. Но не сте вникнал в нея

Както и да е, нека да оставим темата отворена за по-смислени от нашите коментари.

Ква е таз шпиономания дето ви  е обзела?!! Абе хора пийте си винцето и си гледайте кефа.

Не мисля, че е криптирана. А и да е, пак няма да представлява проблем, защото може да се мине на некриптирана. Самите пакети са подписани и това е достатъчно. Освен това тогава и електронното банкиране не би било възможно, ако положението беше както го мислите.

Колкото до посегателството срещу обикновените свободи - като ходят на манифестации си го заслужават.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.