Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows sp3

Featured Replies

Здравейте, добри хора! Отново искам вашата помощ, защото го закъсах с настолният компютър. От седмица насам взе да се бъгясва нещо. Един ден, като се прибрах от работа мишката и клавиатурата въобще не светеха и не отчитаха, рестартирах го и тогава се появи това: http://dox.bg/files/dw?a=aa7e3761c3 От тогава трудно се пуска компютъра, налага се по 10 пъти да го гася и включвам преди да почне да зарежда windows-a, защото се гаси монитора - дори както виждате в момента съм със стария, тъй като мислех, че е от монитора. Предполагам, че е нещо в BIOS - не съм пипал нищо и преди това и сега, защото не разбирам много и да не омажа хептен нещата. Подчертавам, че преди два дни преинсталирах windows-a, защото си мислех, че е от него, но уви - пак същото. Надявам се да съм дал достатъчно информация, ако трябва още нещо, питайте - компютъра е стар по принцип, не е кой знае каква машина, но върши работа за филми, музика и сърфиране.

Предварително се извинявам на модераторите, ако не съм уцелил раздела, защото всеки път съм в грешка.

Пише да натиснеш клавиш DEL за да влезеш в BIOS и да зададеш коректна стойност за честота на процесора, защото е бил спрян неправилно и са зададени стойности по подразбиране.

След натискане на DEL, като влезеш в BIOS натисни F5,Y,F10,Y, рестартирай. Провери датата и часа верни ли са - възможно е батерията на дъното да е дефетирала/остаряла/ниско напрежение - <3V

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Окей, утре ще опитам, че сега съм на бачкане, благодаря ви за отговорите!

• Автор

Окей, утре ще опитам, че сега съм на бачкане, благодаря ви за отговорите!

Сутринта се прибрах, отново не работеха клавиатурата и мишката, изключих го и го включих - натиснах f5 и след това f10, след това часа си беше окей, само датата беше с един ден напред и го оправих, сега ще чакам да видя дали пак ще изгаснат периферните устройсва.

F5 не засяга настройите на дата/час.

Значи проверката на батерията е на дневен ред!!! Помните ли колко годишна е тя? 2-3 лв е. Ако е доста възрастна, направо може да си я подмените.

Бъгва Бъгва защото поддръжката на хпто е спряла доста отдавна и нищо не помага каквото и да правите единствения изход е миграция към windows 7

• Автор

Бъгва Бъгва защото поддръжката на хпто е спряла доста отдавна и нищо не помага каквото и да правите единствения изход е миграция към windows 7

Е та точно на мен ли ще се случи? Не съм единственият, който все още ползва xp, не мисля че е от това - щом Skype изискаха за най-новата версия да имаме service pack 3 значи още се уважава. Оставих го и не го пипах около един час, отивам и пак същото, клавиатурата и мишката не светят. Отново: задържам копчето за изкл./вкл. изчаквам 2-3 секунди и го пускам и сега е ред на това: http://store.picbg.net/pubpic/E8/AC/721751efdb2be8ac.JPG

Забелязах, че ако пусна филм примерно и той дори да е 150 минути, няма проблем - после пак мога да си работя на него.

Редактирано от windosi (преглед на промените)

Не обичам да се изказвам критично, но никак, ама никак, не е добре човек да се изказва неподготвен!!!

adersa, къде видя зависимост на проблема от операционната система? Или просто си пишеш от нямане какво да правиш?

F5 не засяга настройите на дата/час.

Значи проверката на батерията е на дневен ред!!! Помните ли колко годишна е тя? 2-3 лв е. Ако е доста възрастна, направо може да си я подмените.

Изключи компютъра от контакта, извади батерията за часовника и го остави така за 5 минути. Постави батерията обратно, влючи в контакта и стартирай компютъра. Влез в BIOS и зареди настройките по подразбиране.

• Автор

Не обичам да се изказвам критично, но никак, ама никак, не е добре човек да се изказва неподготвен!!!

adersa, къде видя зависимост на проблема от операционната система? Или просто си пишеш от нямане какво да правиш?

Изключи компютъра от контакта, извади батерията за часовника и го остави така за 5 минути. Постави батерията обратно, влючи в контакта и стартирай компютъра. Влез в BIOS и зареди настройките по подразбиране.

Извинявай, можеш ли да ми дадеш някакъв скрийншот или някакво просто обяснение кое е и как представлява тази батерия? Щото накрая ще извадя всичко възможно и ще снимам видеоклип и после ще го сглобя наново :D

asus_975x_cmos_battery.jpg

лъскавото "копче"

asus_975x_cmos_battery.jpg

лъскавото "копче"

Хихи. В офисът ни се получи подобен проблем, само че при нас при самото стартиране на компютъра не се стартираше коректно, т.е. сам си се пускаше и рестартираше около 10 пъти докато захапе и почне да стартира Windows-a и след като зареди windows цялата периферия и екрана замръзваше. Заведохме го на чичо доктор и му сменихме тази батерия и сега всичко работи без грешка.

• Автор

Свърших и тази работа. Извадих я, оставих я 5-7 минутки, поставих и включих, тогава датата и часовника не бяха верни - оправих ги, рестартирах и следващата гадост: The system was not correctly shut down and now running in safe mode speed, please press "del" to bios setup table to set correct CPU speed.

Редактирано от windosi (преглед на промените)

Ашлулсун ве, машшала. Аз пък как така имам лаптопи с WindowsXP SP3 и нищо не му се бъгва?

Свърших и тази работа. Извадих я, оставих я 5-7 минутки, поставих и включих, тогава датата и часовника не бяха верни - оправих ги, рестартирах и следващата гадост: The system was not correctly shut down and now running in safe mode speed, please press "del" to bios setup table to set correct CPU speed.

Погледни си дъното и захранването. Принципно батерийката може да е проблемна и от това след като си я сменил да ти дава съобщението, но комплексно ако проблемът продължава, то има проблем със захранването или дънната платка.

Много ми намирисва работата на захранване... вземи от някой приятел работещо такова и пробвай с него дали пак ще го има този проблем

А след нулирането на BIOS и задаване на дата/час, зареди ли default настройките на BIOS? Ако не си - при стартиране на системата, натисни Del, F5, Y, F10, Y.

И рестартирай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.