Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Джапанки подходящи за хлъзгави повърхности - баня?

Featured Replies

Вчера се опитах да се саморазглобя при инцидент в банята! Всичко се размина с лека уплаха,

нооо......

Това ме провокира да задам и въпрос! Та, от къде да си купя хубави и нехлъзгащи се джапанки за баня! Тези, които се продава най - масово в магазинната мрежа не стават, а някой дори са още по - опасни. Помня от детството - нашите ни купуваха едни, които на подметката имаха нещо като вендузки. Интересно се ходеше с тях. Издаваха странен звук при ходене и леко залепваха! Такова нещо търся, но нещо не намирам! Някой ако знае, то моля да сподели от къде бих могъл да си купя подобни.

Инак разните постелки и килимчета не вършат много работа. С твърде кратък живот са , задържат вода!

• Автор

На хлъзгава повърхност всичко ще се пързаля.

Просто я почиствай от мазните натрупвания по-често.

Чисти се непрекъснато, че дори и плочки с повечко релеф сложихме, но ето, че  се случи неприятната случка!

Чисти се непрекъснато, че дори и плочки с повечко релеф сложихме, но ето, че  се случи неприятната случка!

Плочките може да не са мазни или мръсни. Може например да задържат шампоан или сапун или пък препарата с който се чистят да не се отмива добре. Като добавим и вода считай ще "бобслея" e готов особено ако си с джапанки. И аз съм имал няколко подобни изпълнения.

Ние ползваме едни за 3 лв. Купени от магазин за 1 левче, изобщо не се хлъзгаме, ако всичко е добре почистено от шампоана, ако искаш пробвай с едни кубинки "чиста работа" ;)

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Плочките може да не са мазни или мръсни. Може например да задържат шампоан или сапун или пък препарата с който се чистят да не се отмива добре. Като добавим и вода считай ще "бобслея" e готов особено ако си с джапанки. И аз съм имал няколко подобни изпълнения.

Миещите препарати са на базата на мазнини.

Поливай с малко гроздава. Ще естерифицира мазнините по плочките, които си мислиш че си измил. Ако не ти се хаби гроздовата с тази цел, знаеш как да я използуваш и ще имаш оправдание, що си паднал.

• Автор

Ако не ти се хаби гроздовата с тази цел, знаеш как да я използуваш и ще имаш оправдание, що си паднал.

Е, това ми оправи настроението за днес.  ;)  :giggle1:

Поливай с малко гроздава. Ще естерифицира мазнините по плочките, които си мислиш че си измил. Ако не ти се хаби гроздовата с тази цел, знаеш как да я използуваш и ще имаш оправдание, що си паднал.

:no-no:  Ти намери какво да кажеш, човека как ще мие пода с гроздова, я по-добре да ни събере да почерпи вместо да я хвърля ....  :P

При възможност, трябва да гониш проблема, не да се справяш с последствията. Правилният начин е да се постараеш да ти е суха банята. Душ кабина, завеса, преграда... Каквото може, което да ограничи площта, която се мокри при употреба. На сухите плочки не се хлъзгаш. И вакуумни гумена постелки под душа/на дъното на ваната, там където няма начин да не е мокро.

Иначе има джапанки които се плъзгат доста по-трудно от другите - тия с подметки от по-мека и пореста гума, но такива са по-скъпички обикновено. Аз си взех едни такива и нямаха плъзгане.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

:no-no:  Ти намери какво да кажеш, човека как ще мие пода с гроздова, я по-добре да ни събере да почерпи вместо да я хвърля ....  :P

Заповядайте! Нямам ракия обаче.

По виното и биричката съм.

Инак продължавам да приемам идеи по темата!

flare  - При възможност, трябва да гониш проблема, не да се справяш с последствията. Правилният начин е да се постараеш да ти е суха банята. Душ кабина, завеса, преграда... Каквото може, което да ограничи площта, която се мокри при употреба. На сухите плочки не се хлъзгаш. И вакуумни гумена постелки под душа/на дъното на ваната, там където няма начин да не е мокро.                                                                                                                                                   

За съжаление банята ми е изключително малка. Поставянето на душ кабина или вана би означавало да остана без каквото и да е свободно прастранство! Строителство !?!?!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Има гумирани постелки за баня  и с тях не се хлъзга 

Напротив, джапанките с подметки от пресован дунапрен, са най-евтините на пазара. Обикновено цените им започват от 1.50-2лв за чифт и бързо се износват, но при тази цена едва ли е от значение.

• Автор

Напротив, джапанките с подметки от пресован дунапрен, са най-евтините на пазара. Обикновено цените им започват от 1.50-2лв за чифт и бързо се износват, но при тази цена едва ли е от значение.

Тия създават измамно чувство за сигурност, но се хлъзгат жестоко особенно щом усетят вода!

Вариант е гумена постелка от по - масивните. Грозни са, но и са за предпочитане пред алтернативата - счупени кокали!

Тия създават измамно чувство за сигурност, но се хлъзгат жестоко особенно щом усетят вода!

Вариант е гумена постелка от по - масивните. Грозни са, но и са за предпочитане пред алтернативата - счупени кокали!

Използувал съм ги и в банята и по плажове, нито един път не ми се е случвало да се хлъзна. Впрочем, откакто смених плочките на банята, вече няколко месеца, дали от мързел или нещо друго, си дейсвам на бос крак   :D

Ето от този тип не се хлъзгат :

1418_lady_bathroom_slippers.jpg

Подметката отдолу не е цяла като на дунапренените и няма как да се получи "аквапланинг" :ph34r:

Има ги по някои от магазините тип "всичко за 1 лев".

В този сайт са за 0.69 цента

• Автор

Ето от този тип не се хлъзгат :

Подметката отдолу не е цяла като на дунапренените и няма как да се получи "аквапланинг" :ph34r:

Има ги по някои от магазините тип "всичко за 1 лев".

В този сайт са за 0.69 цента

М, даа! Нещо такова.

В моя град в магазините "всичко за 1 лев" не съм ги виждал, но ще погледна в сайта или пък ще търся по магазините в другите градове когато пътувам!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

хаха много интересна тема.Гледай така да са по-гумени и да са джапанки,а не чехли в случай за по-голяма стабилност :D 

Препоръчвам ти да разгледаш и варианта да си смениш плочките в банята с някакви по-не хлъзгави.Опасно си е с оглед на това,че децата може да се пребият един ден.Ние така се притеснявахме и след първият шев на Симеончо на главата взехме мерки. Свързахме се http://www.gaudi-ds.com/и си поръчахме плочки (грапави) . За щастие от тогава не имало инциденти да чукнем на дърво.Успех

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.