Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за създаване на онлайн магазин

Featured Replies

Искам да попитам за съвет каква система да ползвам за изработка на онлайн магазин. Целта е да има Чешки език защото ще е на територията на Чехия. Истеглих и инсталирах Prestashop ,обаче ми се стори сложничко  за управление.За първи път ще се занимавам с онлайн магазин и има много неща които не знам ,но съм упорит и ще се справя.Поръчаха ми и обещах ,че ще го направя.Според мен няма трудни работи а незнаещи и неинформирани хора.Лесно ли се добавят данните за плащане  с кредитна карта или е трудничко. Също така предпочитам да е безплатна системата и да функционира добре без да се налага да се плащат теми ,плъгини и други платени добавки , като за начало после задължително ще се плати да се подобри с плъгини и теми ,но като за начало ще е с безплатните инструменти .Това е за сега а после ще питам и други неща ,като се сетя.

Хванал си се да работиш някакъв проект, пък още не знаеш каква система да използваш за него... :doh:

За да направиш сайт,с този уж безплатен Prestashop,ще са ти нужни модули към него,за различни функции,които няма да работят безплатно!Виж сам цените им:http://addons.prestashop.com/en/406-prestashop-s-favorites?search_ab=2Те така са обвързани нещата,че точно това ,което,ще ти е нужно няма да функционира,докато не го платиш.Само SEO модула на тази програма е 150 евро,а без него сайта после няма да бъде откриваем въобще.По добре е платена програма,в която е включено всичко необходимо,за изработка на сайт.Ето ти една,с която може да се направи перфектен онлайн магазин:WebSite X5 Evolution.Струва около 70 евро,без се доплаща нищо повече.

Ето ти една,с която може да се направи перфектен онлайн магазин:WebSite X5 Evolution.Струва около 70 евро,без се доплаща нищо повече.

Това сигурно е по-зле от OpenCart и WordPress взети заедно. :D

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Благодаря бягам значи от Prestashop а Opencard как е

Екстра е - есе едно е писана от индийци.

От чисто любопитство - защо се отказа от PrestaShop? Не съм й гледал кода на тази система, така че нямам и мнение за нея - та въпросът ми е напълно неутрален. ;)

Това сигурно е по-зле от OpenCart и WordPress взети заедно. :D

Програмата не е никак зле за парите си.Пробвал съм я,работи перфектно.С нея начинаещ,като питащия може да си направи сайт,без да има знания по програмиране.

Гангоса, ти не си съвсем прост по WEB, що не си го конструираш сам сайта. Сестра ми още в първи семестър на първи курс програмиране в ТУ, а караше задочно, си беше надраскала един проект. 

Е вие ме отказахте казахте всичко е платено в него

Гледам, тука има документация как да си разработваш твои неща:

https://www.prestashop.com/en/documentation

Не пречи да се пробваш.

Ама ти си знаеш.

Програмата не е никак зле за парите си.Пробвал съм я,работи перфектно.С нея начинаещ,като питащия може да си направи сайт,без да има знания по програмиране.

Ако е начинаещ, без знания по програмиране, явно леко се е понадценил - eCommerce приложенията обикновено изискват обезпечаването на определена бизнес логика, което си изисква известни девелопърски умения.

• Автор

За да направиш сайт,с този уж безплатен Prestashop,ще са ти нужни модули към него,за различни функции,които няма да работят безплатно!Виж сам цените им:http://addons.prestashop.com/en/406-prestashop-s-favorites?search_ab=2Те така са обвързани нещата,че точно това ,което,ще ти е нужно няма да функционира,докато не го платиш.Само SEO модула на тази програма е 150 евро,а без него сайта после няма да бъде откриваем въобще.По добре е платена програма,в която е включено всичко необходимо,за изработка на сайт.Ето ти една,с която може да се направи перфектен онлайн магазин:WebSite X5 Evolution.Струва около 70 евро,без се доплаща нищо повече.

Случайно имам тая от промоция за 1 година мисля сигурно година да WebSite X5 Home 11 не е като версията която вие споменавате извинявам се ,но не ме четете правилно искам да не  е много впечатляващ в началото да е безплатна система после ще се вложат пари извинявайте , но не сте прочели рпавилно първия пост

Гледам, тука има документация как да си разработваш твои неща:

https://www.prestashop.com/en/documentation

Не пречи да се пробваш.

Ама ти си знаеш.

Ако е начинаещ, без знания по програмиране, явно леко се е понадценил - eCommerce приложенията обикновено изискват обезпечаването на определена бизнес логика, което си изисква известни девелопърски умения.

Аз я качих на Чешки език и ми е трудно утре ще пробвам на бг ама ако трябва да се плащат пари кофти

Гангоса, ти не си съвсем прост по WEB, що не си го конструираш сам сайта. Сестра ми още в първи семестър на първи курс програмиране в ТУ, а караше задочно, си беше надраскала един проект. 

Благодаря ,защото ми трябва система за управление на съдържанието аз мога да направя сайт ,но сайта си е сайт магазин за първи път ми се налага и съм малко шаш ама ще го направя по един или друг начин рано или с леко закъснение

• Автор

Само SEO модула на тази програма е 150 евро,а без него сайта после няма да бъде откриваем въобще.

Това SEO явно е много важно .Но си мисля не мога ли да направя SEO като слагам много продукти за кратко време бързо да го пълня с продукти това незабелязано ли остава от търсачките .Или искате да ми кажете ,че без тоя модул сайта си остава прецакан и няма да се индексира хубаво и ще остане на доста задна позиция

Това SEO явно е много важно .Но си мисля не мога ли да направя SEO като слагам много продукти за кратко време бързо да го пълня с продукти това незабелязано ли остава от търсачките .Или искате да ми кажете ,че без тоя модул сайта си остава прецакан и няма да се индексира хубаво и ще остане на доста задна позиция

За SEO-то е важно HTML-ът да се използва правилно. Търсачките индексират страниците чрез съдържанието на определени тагове. А дали ще ползваш готов модул или сам ще си направиш такъв, няма никакво значение, стига да имаш добре структуриран HTML като краен резултат. :cool:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Това SEO явно е много важно.

Да най важното е за един функциониращ сайт.При неправилна оптимизация,този сайт няма да се открива въобще в резултатите при търсенето!Да го кажем по друг начин.Търсиш с някаква фраза сайта си в гугъл,излизат 1000000 резултата,прехвърляш много часове на следваща страница и не го откриваш.В такъв момент,ти идва на ум,че имаш сайт,но потенциалния клиент не може да го открие по никакъв начин.Решаваш да потърсиш помощ от SEO специалист ,за да ти оправи кашата,но това е скъпа услуга.Има толкова нагли „SEO специалисти“,че искат,дори по няколко хиляди евро!

Здравей , препоръчвам ти OpenCart , има доста безплатени теми и модули. И аз съм като теб , но си направих онлайн магазин без да разбирам нищо (естествено с помощ от колеги).

Не е кой знае какво , но е напълно безплатен! Можеш да го видиш в подписа ми. А ,ако инвестираш 40-50$ за хубава тема , ще стане супер и още 40-50$ за модули ще е още по-добре. Но има и безплатен вариант.. но трябва да седнеш да четеш като цяло , сам няма да се оправиш.

• Автор

Да благодаря ви много за безценните съвети.Ще видим какво ще се получи .Бях чел още преди 4 5 месеца за SEO и не мисля , че е сложно всеки е бил незнаещ и се е научил .Давам смело и с малко повече старание трябва да се получат добре нещата.

jufo

Магазина ти много ми харесва поздравления .Та ще мъча OpenCart да видим как се държи и дали поддържа Чешки език .Снощи го качих на хостинг обаче не пали инсталацията на OpenCart .Много странно друг пъл ме пита каквато и да е система да инсталирам иска да и задам база данни ип на сървара име и парола а тая система от бързане я разархивирах в 2 подпапки и може би за това не пали инсталацията .Четох и инструкциите преименувах файловете и пак не пали .Може би още преди да ги кача на хоста трябвало да ги преименувам както пише в помагалото за инсталацията .Не знам ,но някъде бъркам ще я кача на ново иначе това испълних

- Linux Install -

1. Upload all the files and folders to your server from the "Upload" folder. This can be to anywhere of your choice. e.g. /public_html or /public_html/store

2. Rename config-dist.php to config.php and admin/config-dist.php to admin/config.php

3. For Linux/Unix make sure the following folders exist and files are writable.

препоръчвам ти OpenCart.... Можеш да го видиш в подписа ми.

А ти мислиш ли,че твоя безплатно  направен сайт от подписа ти, се открива в търсачките?Сега пробвах в гугъл точно с твоето заглавие на сайта„Лаптопи и компютри втора ръка“,Резултатът беше 23 страници, 222 резултата!Прелистих ги всички и въобще няма такъв сайт:pclaptop-bg.com!Такъв сайт,може да го намери само някой,който знае точното му домейн име или му пратиш линк.Честито ти безплатен сайт.

Пробвай да напишеш Лаптопи втора употреба или лаптопи втора ръка.. всеки ден се местя.. днес съм на 7-ма страница.. преди 2 дни , бях на 4-та.

Нищо не разбирам от SEO , и все пак ме има в търсачките... за това му казвам ,че ако иска наистина да се получи добре е по-добре да си вземе една хубава тема и няколко модулчета... за SEO-то е отделен въпрос ,че трябва да си плати ако не разбира.

Редактирано от jufo (преглед на промените)

• Автор

Ако не излиза на първи позиции нали може да си платиш на гугъл търсачката и да те искарва на предни позиции. Мисля ,че това е стратегия плащаш 2 месеца примерно научават те хората и ако са доволни и им хареса сайта и офертите в него ти стават клиенти или се лъжа.

Ако не излиза на първи позиции нали може да си платиш на гугъл търсачката и да те искарва на предни позиции. Мисля ,че това е стратегия плащаш 2 месеца примерно научават те хората и ако са доволни и им хареса сайта и офертите в него ти стават клиенти или се лъжа.

Да , има такава опция. Казва се AdWords.. даже сега имат промоционала оферта.. Вкарваш 30лв. от картата си и ти дават 120лв. за реклами (само за нови потребители). Мисля ,скоро да се възползвам... но първо трябва да си оптимизирам сайта , че в момента е под всякаква критика.

А ти мислиш ли,че твоя безплатно  направен сайт от подписа ти, се открива в търсачките?Сега пробвах в гугъл точно с твоето заглавие на сайта„Лаптопи и компютри втора ръка“,Резултатът беше 23 страници, 222 резултата!Прелистих ги всички и въобще няма такъв сайт:pclaptop-bg.com!Такъв сайт,може да го намери само някой,който знае точното му домейн име или му пратиш линк.Честито ти безплатен сайт.

И как не ме намери със заглавие "Лаптопи и компютри втора ръка" .. на 5-та страница излизам. Може би не си забелязал.

Редактирано от jufo (преглед на промените)

• Автор

Да , има такава опция. Казва се AdWords.. даже сега имат промоционала оферта.. Вкарваш 30лв. от картата си и ти дават 120лв. за реклами (само за нови потребители). Мисля ,скоро да се възползвам... но първо трябва да си оптимизирам сайта , че в момента е под всякаква критика.

Внимавайте!!! Аз от моя хостинг имам много безплатни оферти ще ви кажа какво ми се случи .Възползвах се от 50$ който ми беше безплатен бонус но искаха да си дам данните за VISA .Taka предоставих данните и почнаха всеки ден потребители от българия да ми харесват фейсбук страницата докато не достигна лимита от 112 харесвания. Явно им плащат на кликърите за харесване от тея кредити които се раздават от хостинги и други промоции

как се казваха Необукс подобните сайтове .Така да говоря по същината получавам смс недостатъчно кредит 25$ заявено плащане фейсбук кредит. Аз предварително помислих как да си платя услугите които ще ползвам и избрах виртуална карта тук http://virtualcard.ccbank.bg/ В случая VISA и съм много доволен .Хватката е ,че ме накараха да отида до касите на еазипай ли къде беше аха прочетох сега   EasyPay  беше .Така де тая виртуална карта много ми хареса по простата причина ,че можеш да се защитиш от такива преждевременни вземания на средствата ,като си вкараш приблизителната сума ,която трябва да платиш.Трябва да сме много внимателни от нещата наречени безплатно или промоция!!!

нене , аз няма да използвам бонуса от хостинг компанията.. просто си влизам в AdWords , и то там всичко си пише... естествено повече от 40лв. няма да имам налични в картата (за всеки случай).

И как не ме намери със заглавие "Лаптопи и компютри втора ръка" .. на 5-та страница излизам. Може би не си забелязал.

Потърсих отново,открих го на 7-ма страница.Пропуснал съм го изглежда първия път. AdWords  таксуват на ден,като започва минимално от 1 евро ! После стават по нахални и се набира месечно плащане от 150 евро нагоре,в зависимост от сайта.

Да , аз доколкото знам таксуват за всеки потребител влязъл през рекламата.. и ти можеш да си определяш колко струва на клик.

• 2 месеца по-късно...

Оставам с впечатление, че искаш нещо, което да се хоства на твой сървър. Мислил ли си за платформи за онлайн магазин от типа SaaS? В БГ такава е Gombashop, Shopiko, а за навън знам, че ползват много Shopify.

За гомбашоп - https://www.gombashop.bg/ceni-na-online-magazin.html

За шопифай - http://www.shopify.com/

Не знам до колко ще могат да се транслейтнат системите, но пък от гледна точка на бюджет са си супер решение. Има една приказка - вдигаш работещ магазин за 1, 2 часа... 

Както и да е... ако ти трябва за добро позициониране(SEO) в локалния Google за Чехия, добре е домейна да сочи към сървър който връща чешко IP. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.