Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за ASUS VivoPC (i5-3320M)

Featured Replies

Това от 230 лв. е добро да. Другите имат повечко екстри ама си трябва четене и да знаеш какво ще ти трябва.

Примерно ще поддържат тепърва излизащите процесори които освен по-добра производителност ще имат по-добра графика.

А и са по-здравички със по-широки възможности за клок ако се вземе отключен процесор което едва ли те вълнува но ги разгледай.

Всъщност ако ще се мотаеш с покупката на частите два-три месеца новите процесори ще излезнат та подобно дъно е добра инвестиция.

Тоест остави процесора за накрая и взимай останалите части първо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ще се мотая да, аз чакам и евентуален процесор от един приятел - i7-4860HQ... ама да видим дали ще смени машината той и да ми продаде тоя, така че просто тва мотане е един вид +, хем нема да дам пари на куп, хем с времето може да избера по-подходящи части. Абе взимам дъното и кутия, после рам и вентилаторче и накрая верно процесора. Къв вентилатор ще препоръчаш за т'ва дъно?

i7-4860HQ е мобилен процесор и няма да стане.

Фабричният охладител върши работа иначе ако искаш по-тих гледаш да е нископрофилен ако ще взимаш от мъничките кутии.

Примерно DeepCool Low Profile HTPC-200 ето ти го и на оф. страница. Все пак първо провери какви събира кутията и тогава го купувай.

• Автор

Ся пък нямало да стане, тц, уби ми мерака. На 95 процента съм убеден, че ще купя въпросното дъно за 230 лв. Като се замислиш, какъв по-хубав i3 или среден клас i5, ти идват веднага на акъла които да са подходящи за тва дъно? Охладитела който даде ми харесва, даже на снимката в офиц. сайт стои на Mini ITX дъно, него ще го глася според кутията, да не стана така че да не може да я затворя... :D

П.с. да да всъщност първия който даде в страницата си пише че е за цокъл 1150 и е настолен. Не обърнах внимание че тоя i7 нема да е полезен щото е мобилен. Извинявам се.

Редактирано от callmebu (преглед на промените)

За какво ти е i5 като не играеш игри ? Ей това е твоя процесор INTEL Core i3-4130T Energy Efficient - 2.90GHz, 512KB, 3MB, 35W, 1150, Box, INTEL HD Graphics 4400 за 239,00 лв   .Има и готино дъно на същия сайтGigabyte GA-Z87N-WIFI, Intel® Z87, LGA 1150, 2xDDR3, PCI-E 16x, mini-PCI-E, 2xGbit Lan, Intel® WiDi, Bluetooth, 4xS-ata 3, RAID, 4xUSB3.0, DVI, 2xHDMI v1.4a, Mini-ITX за 249,00 лв. Ето ти памет 8GB (2X4GB) Kingston HyperX Blu DDR3 1600 Dual Channel Kit  145,00 лв. и тн.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ся пък нямало да стане, тц, уби ми мерака. На 95 процента съм убеден, че ще купя въпросното дъно за 230 лв. Като се замислиш, какъв по-хубав i3 или среден клас i5, ти идват веднага на акъла които да са подходящи за тва дъно? Охладитела който даде ми харесва, даже на снимката в офиц. сайт стои на Mini ITX дъно, него ще го глася според кутията, да не стана така че да не може да я затворя... :D

П.с. да да всъщност първия който даде в страницата си пише че е за цокъл 1150 и е настолен. Не обърнах внимание че тоя i7 нема да е полезен щото е мобилен. Извинявам се.

Тоя които съм ти препоръчал (I5-4430) е най-евтиния а от по-скъп нямаш нужда. Иначе I5-4460 е следващия които е + 200MHz за 22 лв.

Подобен процесор и дъно те уреждат за следващите пет години тъй като не става дума за игри а 4К и сега няма какво да се гледа.

HDMI порта не те ограничава а и видеото от I3 нагоре (Пентиум и Селерон им е осакатено) е достатъчно но при висока резолюция

процесора се натоварва сериозно а при 4К направо си кляка ако е I3. Отделно в началото спомена и нещо за видеообработка... 

Като имаме предвид че не може да разчиташ и на хард. ускорение от видеокарта нито да добавиш такава щом ще взимаш от най-малките

кутии най-добре не падай под това което съм ти дал поне ако искаш да правиш по-няколко неща на куп а не просто да гледаш филми. 

пс. Но пак казвам ако няма да купуваш всичко на куп и ще я сглобяваш постепенно остави процесора за накрая.

• Автор

AlkatrazBG, дъното вече го избрахме приятелю, на 95% съм го решил да е по-горе коментираното а именно - GB H97N-WIFI / 1150, тва което ти даваш е с минимална разлика, така че там сме, в тоя сектор. На въпроса ти закво ми е, като не играя игри... ми деда знам, чисто психически i3 ми звучи просто по-слабо. Така и така давам пари, поне да е средното i5 пък и дет се вика, да има потенцял за няколко годинки напред. Старата ми талига я ползвам вече около 6-7 години по спомен, новото дъно с тоя процесор ...3-4 да издържи, пак файда... след 3-4 години ще му бодна нов, стига да не умре дъното. Някъде вкъщи май имам една DDR3 Dimm рам памет 4 GB, кат заначало ще я бодна нея и най-много да взема още една 4, поне няма да давам веднага 150 лв за рам, а да речем 60-70 за още една четворка. 

Naruto, не е видео обработка а PS Illustrator. Зарибявам си се, правя разни банери и табели за разни магазинчета. Процесора ще го купя накрая с охлаждането. 

Общо взето, придобих представа и ме насочихте добре, смятам че ще зглобя доста по-приятна машинка и от NUC-четата и от тва  ASUS VivoPC. Благодарен съм ви за което. Горе-долу темата е към финала... от тук насетне просто трябва да избера тва за което имам възможност. 10x again!  ;) 

Казвам да го купиш накрая понеже до два-три месеца излизат новите а ако се забавят покупките може и да ги дочакаш.

Дъната с H97 и Z97 чипсет би трябвало да поддържат Broadwell.

Еее  екстра щом си се  ориентирал вече в нещата . Сега се оглеждай тук там за някоя примоция да икономисаш 5-10 лева .Живот и здраве до лятото ще наизлизат и още дънца,видеа и кутии.Ше ти стъпи на 800-900 лева ма ще е нещо хубаво и няма да ти взима място като нормалните кутии. И аз като тебе  съм се ориентирал във нещо подобно ,че ми писна от кабеляци  и ламарини.  Ей тая благина е много удобна Intel® Wireless Display   Supports Intel® WiFi/ WIDI technology  че новите умни телевизори много я обичат .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

На въпроса ти закво ми е, като не играя игри... ми деда знам, чисто психически i3 ми звучи просто по-слабо...

Приятелю,

преди малко правих radial blur тест на фотошоп на два компа - единия е от подписа ми, другия е с по-стария, но с 4 ядра core i7-870.

При еднакви условия i3 направи теста за 32 сек., а i7 за 27 сек.

i3 хич не е лош процесор, особено за целите ти.

• Автор

Е ок де, нищо. Ще купя i5-цата, дет се вика кат се дават пари... нека има мегдан за повечко power :D

То теста му е некоректен понеже говори за стар процесор. В i7-870 има хляб но както се вижда и от теста е що-годе на ниво актуален I3.

В случая не се взима машина с цел надграждане тъй като нито кутията нито захранването са подходящи за видеокарта а ezcatlipoca е с такава.

I3 е подходящ за 1920х1080 както и по-евтините дъна както вече стана дума но от сега си личи тенденцията за покачване на резолюцията. 

След година-две не се знае каква ще е ситуацията и след като добавянето на дискретно видео не е вариант е хубаво да се запаси човек.

Разбира се някой хора сменят машините си през година та на тях им е през ... какво ще вземат.

пс. Общо-взето машинката ще се получи почти (няма M.2) перфектна.

По-евтиния GB има (tezcatlipoca като гледам е с него) но няма wifi, с един HDMI изход е и няма да поддържа следващите процесори.

Принципно е доста по-евтин та може да се надгради а липсата на единия HDMI порт едва ли ще е проблем освен ако не се купи

монитор и телевизор над 1920х1080 и искаш да ги ползваш едновременно. Минуса е по-скоро че няма да поддържа Broadwell.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.