Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направим собствена система за видеонаблюдение..

Featured Replies

Здравейте, от една две седмици замислям инсталиране на система за видеонаблюдение, но на възможно най-ниска цена. Въпрса е че ще е с поне 4-5 камери и незнам кой от вариянтите които обмислям е по-добър, и по-евтин.. Единия от тях е да изпозлвам стари андроид телефони които да скрия из дупките на мебелите, като на тях инсталирам приложението IP webcam с което да се свържа в реално време. Втория вариянт който ми се струва и по приемлив, е да купя безжични уеб камери които за вкъщи може да свършат някаква работа. До колкото знам с тях си има и софтуер за тая цел. Сложни са нещата със захранването защото ще трябва камерите да са постоянно захранвани, и за целта трябва да закупя нещо което да свърши добра работа и същевременно да мога да замаскирам или скрия добре в някой ъгъл. Относно записите които ще правят камерите и къде ще е съхраняват ми трябва DVR устройство с достатъчна памет или място в мрежата, за предпочитане е второто.. Също от значение е може ли да се нагласят камерите да записват без компа ми е да е свързан към тях защото нямам втори който не използвам, а възможностите ми са малки за такава машинка. Та до колкото разбрах и четох из подобните теми не е сложно стига да имаш време и нужната техника и софтуер, аз съм се спрял на една програма но незнам дали ще върши добра работа за тая цел...Yawcam.. който обаче незнам дали поддържа настройки за регистрация на движение с което се активира записа. След извода се оказа че колкото и лесно изглежда направата на системата, от една страна е и малко сложна за хора като мен които не се занимават с тази дейност. Запитвал съм се и дали мога да намеря достатъчно малки камери които да мога да скрия измежду вратите, видях в една тема подобни неща но все пак няма да я правя толкова професионална.. Целта е да се сложат камери високо в ъглите на стаите, а те са две, и една над входната врата за да знам кой чука. Хубаво ще е записите които камерите правят да са със звук, а за това е нужно и микрофон, или камера с вграден такъв. Въпроса с окабеляването също е от значение, за целта трябва подходящ кабел и той трябва да е с дебелина не повече от 4-5 мм. И най-вече да е достатъчно дълъг. И така, ако някой вече има такава, да сподели каква техника е инсталирал или да даде съвети какво да направя за да не се набутам с пари за неща които няма да са ми от полза. Мерси за информацията в аванс..

П-С .. Извинявам се ако темата ми не е за тук.

Редактирано от Vankatabe (преглед на промените)

Няма как това нещо да стане на ниска цена. Ако искаш качествено наблюдение ще трябва да се изръсиш поне 1000 лв. 

Камерите само са от 150 лева нагоре. После или DVR + HDD около 600 кинта+кабели. Другия начин е  стар комп+ платка за около 500 лева и пак кабели,камери  и тн. Не ти знам бюджета ама ако е под 2000 лева  направо се откажи . И си приготви и 50 до 100 лева да си викнеш майстор да ти го  инсталира,окабели и настрои всичкото товa. Ето ти един примерен сайт да се ориентираш  в цените DVR платки за видеонаблюдение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Говорим за сума до 150 лева и самостоятелен монтаж, не за извънземни суми които споменахте, не случайно съм написал че не искам да е професионална... Освен това говорим за нещо колкото да имам на представа какво става вкъщи докато ме няма... Професионално видеонаблюдение се използва за офиса или фирмата, предполагам всички го знаят, но за вкъщи става и нещо елементарно.

Редактирано от Vankatabe (преглед на промените)

Ми успех ти пожелавам и дано  поне  успееш да закачиш едная уеб камера от 10 лева над врататата  и с някое VNC да си влизаш в компа и да гледаш какво става.

В китайските сайтове има евтини камери. Тези за паркиране също вършат работа.

"Говорим за сума до 150 лева и самостоятелен монтаж"

Със посочените 150 лева абсолютно нищо не можеш да направиш, най малко - монтажа (закупуване на кабел захранване, и др.)Алкантраз ти е отговорил на всичките въпроси, а другите са ти предложили едно нищо, което въобще не се побира в посочената цена. Още повече - искате и звук. Искате и да се записва всичко и то продължително време.Или не сте въобще наясно с нещата, или си мислите, че всичко е възможно на този свят, но да е безплатно.Най правилното решение. Откажете се на този етап от тази мечта.За да се направи сносна охранителна система в къщи, ще са Ви необходими повече от 1000 лева по това, както сте описали желанието си. Няма друг възможен начин.Само кабела за захранване, аудио и видео е 1.30 лева за линеен метър. Сметнете сега колко метра ще Ви трябва. А да си мечтаете - не е забранено. А другите колеги внимателно да четат с какви финансови средства разполага питащият.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Както вече е казано да си планираш 150лв е повече от несериозно. Това не е просто най-ниската цена, това е крайно нереалната. Чудя се и ми е много интересно, след като сам казваш, че не си на ясно, то как тогава поставяш подобен таван за парите?!

Изобщо не е заяждане, а е много важен за мен въпрос, защото ежедневно се сблъсквам с оптимисти от този типаж и винаги съм се питал как точно оценяват нещата. Защото ако аз предложа за 5лв да дойде някой и да ми обере 30дка царевица или да я прекопае, то едва ли ще се навие само защото аз искам да не се набутам.

Ако не си готов да платиш правилната цена, то ти нямаш нужда от видеонаблюдение. Това не са връзки за обувки и ако не можеш да се справиш с инвестицията в подобна система, то изобщо не мисли в тази насока

Редактирано от lqllqlq (преглед на промените)

• Автор

Споменал съм и IP камерите, и към тях съм се насочил именно за да не давам сумати пари за кабеляци. Но трябва подходящ софтуер, с който да настроя режима на работа... Не случайно за това съм споменал и андроидните телефони с които може все пак нещо да се свърши...

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, може ли някой да ми разясни как точно стоят нещата с техниката за видео наблюдение, защото искам да си направя, непрофесионално, такава вкъщи, която да пази записи от три-четири дни. Благодаря предварително!

• 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.