Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

extra-site CMS система

Featured Replies

Здравейте,

Разработих проект за лично ползване, който е самостоятелно написана, лека CMS система, която дава възможност за реализация на всички общи нужди на потребителите.

Изключително лесна за използване и коректно вървяща на всички устройства като PC, лаптопи, таблети, телефони и други.

Сайтът е: http://extra-site.com

Подходяща е за презентация на бизнесът ви, както и за реализация на блогове.

Няма да имате нужда от умения свързани с бази данни и четене на сложни документации... един вид - run and go и вече сте в уеб пространството. 

Поздрави.

E как ще правиш сайт без да имаш умения и знания за HTML.CSS. база данни, PHP. Нали си потенциална жертва за всеки един хакер. Освен това как ще си защитиш бизнеса?

• Автор

@gothicrock Откъде ти попадна счупен URL? Този е невалиден. Клиента ли го е объркал, като е създавал линка?

@Emokostov Администраторския панел генерира всичко необходимо, HTML-а конкретно (базата данни също, при първоначалната инициализация на сайта). Навсякъде, където има  вход на данни има валидация на тези данните. Не можеш да направиш SQL injection или XSS атаки. Само през администраторския панел е възможно да добавяш скриптове по страниците, вероятно не искаш сам да се саботираш.

Редактирано от warri0r (преглед на промените)

@gothicrock Откъде ти попадна счупен URL? Този е невалиден. Клиента ли го е объркал, като е създавал линка?

Нарочно го написах невалиден - проблемът е, че системата не трябва да показва това, което се вижда. ;)

• Автор

Нарочно го написах невалиден - проблемът е, че системата не трябва да показва това, което се вижда. ;)

Съгласен съм с теб. Забравил съм да спра грешките при последното пипане по сайта. Ще го направя скоро. Мерси 

@Emokostov Администраторския панел генерира всичко необходимо, HTML-а конкретно (базата данни също, при първоначалната инициализация на сайта). Навсякъде, където има  вход на данни има валидация на тези данните. Не можеш да направиш SQL injection или XSS атаки. Само през администраторския панел е възможно да добавяш скриптове по страниците, вероятно не искаш сам да се саботираш.

Виж сега, не казвам нещо лошо срещу това, което си направил или правиш. Похвално е даже, че си се захванал с такава задача. Но не може човек дето си няма и на идея от база данни да прави каквото и да било. Това е лично мое мнение, не го приемай за критика.

Поздрави и всичко най-добро.

Но не може човек дето си няма и на идея от база данни да прави каквото и да било. 

Ако знаеш колко такива уеб девелопъри има, бая учуден ще останеш май.  :wink12:

• Автор

Ако знаеш колко такива уеб девелопъри има, бая учуден ще останеш май.  :wink12:

@gothicrock Нещо не разбирам това към мен ли е отправено или си говорите празни приказки?

@Emokostov Обикновения потребител не го интересуват базите данни и повечето дори не искат да имат допир с тях. Това е нашата работа. Затова и те нямат достъп до базата данни. Системата се грижи да ти създаде всичко, което ти трябва. Два, три клика (от мен) и се получава нов клиентски сайт - това е. За клиента остава да си създаде съдържанието, което е доста лесно. Нямаш нужда от никакви по-различни знания от работа с Word или аналогична програма.

@gothicrock Нещо не разбирам това към мен ли е отправено или си говорите празни приказки?

Отправено е към Emokostov. ;)

Не е като да не съм правил модули по пректи, забатачени с година-две, на фирма, която има 5-10 девелопъра в офиса си. И примерно проектът да има доволно количество таблици в базата, нито една от които да не е нормализирана като хората. А имай предвид, че не съм някакъв много напред в материала, та щом нещата са опрели до моето възмущение, значи работата е много на зле.

Иначе не се заяждам - в случая по-горе ти хванах грешка, която е полезно да се научиш да не я правиш пак, ако искаш да работиш професионално. Но пък ти може и да не искаш, което си е твоя работа. :cool:

• Автор

Отправено е към Emokostov. ;)

Не е като да не съм правил модули по пректи, забатачени с година-две, на фирма, която има 5-10 девелопъра в офиса си. И примерно проектът да има доволно количество таблици в базата, нито една от които да не е нормализирана като хората. А имай предвид, че не съм някакъв много напред в материала, та щом нещата са опрели до моето възмущение, значи работата е много на зле.

Иначе не се заяждам - в случая по-горе ти хванах грешка, която е полезно да се научиш да не я правиш пак, ако искаш да работиш професионално. Но пък ти може и да не искаш, което си е твоя работа. :cool:

Благодарих ти за което. Грешката е оправена.

Бях забравил да спра error reporting-а. Има още едно нещo, коeто трябва да направя там, но в този момент компютъра ми е на ремонт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.