Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейм конфигурация до 1300 лв.

Featured Replies

http://iskampc.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=631

http://www.persy.com/bg/brands/88-1tb-ultrastar-sata-ii-32mb.html

http://www.hgst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/5EDA5472B7792D9D8625760A0003E88B/$file/UltraStarA7K2000_datasheet.pdf

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Благодаря отново на всички за предложенията, много ми помогнахте. Нагласих вече конфигурацията, за да се впише в 1500лв.

Gigabyte GA-B85M-HD3

Intel Core i5-4460

Team Group Vulcan Series Red 8GB KIT

Sapphire Radeon R9 280X Tri-X OC

Western Digital Black 1TB

Corsair VS series 650W

Zalman Z3 Plus

Общо 1505 лв.

Реших да взема WD Black, вместо Blue, като уж по-надежден вариант, също сложих малко по-евтино дъно и захранване. Още не съм решил окончателно, тъй като в случая за някакви 50-60 лв. по-малко правя компромис със видео карта и захранване за сметка на по-добър хард. Затова искам да чуя и вашите мнения.

Редактирано от icak (преглед на промените)

Това НТРС умрело дъно на тая хубава кутия и то с стар чипсет.Вземи Н97 дъно,което ще поддържа уж Бродуел!И кой ти каза,че Team Group е хубава памет?

• Автор

H97 дъната са по-скъпи, най-евтиното в Никем е ASROCK H97M ANNIVERSARY - 154 лв.

А РАМ-та, monicho ми я препоръча по-нагоре, защото е CL9. Какво й има?

H97 дъната са по-скъпи, най-евтиното в Никем е ASROCK H97M ANNIVERSARY - 154 лв.

А РАМ-та, monicho ми я препоръча по-нагоре, защото е CL9. Какво й има?

Искаш качествено или евтино ?

Тези две думи няма как да се съчетаят.

Благодаря отново на всички за предложенията, много ми помогнахте. Нагласих вече конфигурацията, за да се впише в 1500лв.

Gigabyte GA-B85M-HD3

Intel Core i5-4460

Corsair VS series 650W

Zalman Z3 Plus

Общо 1505 лв.

Реших да взема WD Black, вместо Blue, като уж по-надежден вариант, също сложих малко по-евтино дъно и захранване. Още не съм решил окончателно, тъй като в случая за някакви 50-60 лв. по-малко правя компромис със видео карта и захранване за сметка на по-добър хард. Затова искам да чуя и вашите мнения.

Захранването е пълна скръб,сложи това.

Паметта е добре,тя е с доживотна гаранция,няма проблем.

Просто не се сдържах да отговоря.
Как препоръчахте на завалията конфигурация "за игри" на стойност 1500 български лева , с 280х...*facepalm*
За кутията се изписаха 2 страници....Може ли да попитам този i5 , който го препоръчвате БУКВАЛНО на всяка конфигурация между 1000 и 1800 лева , за какво му е точно? Попитахте ли автора на темата колко често точно ще му се налага да изчислява Пи до 500-тния знак след десетичнта запетая? "Балансирана" била... Той по въже ли ще ходи с този компютър , мотор ли ще кара? Автора е казал че машината му трябва за игри. Следователно гоним максималния FPS за конкретна сума пари. Интернет е пълен със бенчове , където хората максват 1080p игри с двуядрени пентиуми.Когато компютъра ще е за игри колеги , не го "балансираме" като на Голф предния мост , а точно обратното ->дисбалансираме го. Сиреч повече пари за видео , и минимално за процесор което да не спъва много конфигурацията. Имате youtube , гледате бенчове. i3 от нисък клас е абсокютно достатъчно за всичко до r9 290 , за референции погледнете бенчове.Защо този 4460 е някаква абсолютна константа във всяка препоръчана от вас конфигурация? "Гейминг конфигурации" със 380 лв процесор и 400 лв видео карта?!!?. Игри ще се играят няма да правим протеинови симулации.
Освен i3 , има fx6300 и много други. Това са 100-150 лева които можеш да налееш във видео или друг изоставащ компонент.

Gigabyte GA-B85M-HD3

Intel Core i5-4460

Corsair VS series 650W

Zalman Z3 Plus

Общо 1505 лв.

Тук има най-много производителност,процесора е по-добър от i5 4460,защото е К,след време можеш да го клокнеш.

• Автор

Момчета, избрах окончателната конфигурация. Искам да поръчам всичко от Никем и да не се занимавам с други сайтове и фирми, затова съм събрал всичко от там.

ASROCK B85M PRO4 LGA1150
I5-4430 3.0G/6MB/BOX/LGA1150
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9
ASUS R9 290-DC2-4GD5
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE
CM N400 BLACK/USB3 X 2 /NO PSU
CM 120MM CASE FAN/ SLEEVE - 2 бр.

Обща стойност - 1 518.57 лв. с ДДС

Само ми кажете колко допълнителни вентилатора да поръчам. Засега съм сложил два по 120мм, както се вижда, има ли нужда от повече и ако да - какви?

За тия пари се взима FD CORE 2500 която е по-добра. Вентилатори принципно има два и не трябват повече.

Може да се добавят за още по-добро охлаждане ако ти се харчат пари но избраните са скапани. 

Захранването може да се замени с Fractal Design Integra M 650W което е по-яко и модулно.

• Автор

С какво е по-добра FD CORE 2500?

Seasonic-а ми го препоръчаха в tomshardware, затова се насочих към него.

Със всичко е по-добра. N серията на CM е оферта ако търсиш нещо в ниския клас до 80 лв. за 100 лв. се гледат други кутии.

Сиисоника е надеждно и качествено всъщност по-качествено ако ги гледаме под лупа но FD-то си остава по-яко, модулно и дори малко по-евтино.

Ето едно ревю ако ще му търсиш минусите - http://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/fractal-design-integra-m-650w-review/

• Автор

Ясно, благодаря.

И значи не е наложително да й слагам допълнителни вентилатори?

Naruto, нещо май ти е избягало, че кондензаторите при сисоника са маркирани на 105 градуса, а при 'якото' захранване на 85. Thermaltake London 550 е много по-добро.

Погледни ми пак коментара и вникни в написаното. Никъде не съм казал че Сиисоника не е с по-качествени кондензатори.

В крайна сметка обаче ти кондензатори ли ще купуваш или захранване? FD-то за по-малко пари е с повече екстри.

В комбинация с кутията ще се получи по-хладна и тиха машина за разлика от избрания вариант.

icak взимай това  дето си избрал и не го мисли повече. Те ше има да си спорят за кондензатори,релета и бушони до другата седмица.   Ролята на едно захранване е да ти дава стабилни токове и да няма големи пулсации . 

А ролята на парите е да не се разхвърлят като тоалетна хартия понеже се печелят трудно.

Точно когато се дават толкова пари трябва да се мисли та по-добре не му давай глупави съвети.

То ако въпроса е само да му свърши работа ще му дам едно 550W Чифте на половината от цената на това дето гледа. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.